PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Montažni sistemi in les Knauf - plesen okoli oken

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
imam namreč problem v podstrešnem stanovanju, začela se mi je nabirati plesen okoli PVC oken... parkrat je prišlo tudi tako da se je knauf tako navlažil okoli oken, da imam sedaj vse flekasto... v stanovanju imam pa stene iz siporeksa, zunanje stene so iz betonskega cigla in odznotraj 5 cm izolacije in nato gor knauf...

zračimo sedaj vsak dan pošteno, skoraj po pol ure, ampak vlaga se ob takem vremenu še kr dela...

edin kar je še mogoče problem - od zunaj še ni narejena fasada z izolacijo, še vedno je viden nekje purpen... čeprav sta dva okna izolirana odzunaj pa vseen je problem z vlago, ampak ne toliko...

ne vem, kupil sem nek premaz za zaščito pred plesnijo, sm probal it prek, pa ni da bi plesen zginila ampak naredi tak neviden film... pol pa so mi še rekli nj z fasadno barvo grem okoli oken (pač prej vse lepo zaščitim) in da naj bi bilo OK... ne vem če bo kj to pomagalo?

ne vem več kaj naj naredim... ne vem več kaj je krivo, okna ne morejo menda bit- KBE profili so...? izolacija je URSA DF40, od 5cm v stenah, pod streho do 35cm z zračnim kanalom... spomnim se ko so knauf delal so za parno zaporo dajal navaden povinil, kar mi je bilo čudno, ampak so me prepričeval da to povsod tko delajo...?

v glavnem zanima me če je že imel kdo takšen problem in kako ga je rešil... ni tko grozno, ampak je pa moteče...

LP
zakaj ti prihaja do prekomerne vlage
imaš polno rož
imaše previsko temperaturo
imaš napo z oglenim filtrom
ali rad kuhaš
koliko je velika dnevna
plion Napisal:v stanovanju imam pa stene iz siporeksa, zunanje stene so iz betonskega cigla in odznotraj 5 cm izolacije in nato gor knauf...
O izolaciji znotraj je že kar nekaj predebatiranega. Tudi o vlagi... uporabi iskalnik.

Nabavi si eno malo vremensko (pa ne za 9,90€ ker tudi na približno ne bo). Pol ure zračenja nima smisla - zrak se ti zamenja v 5, max. 10 minutah. Po tem stanovanje samo še hladiš.

Najdi vzrok za vlago, med tem pa si nabavi kakšen razvlažilnik in akcija.
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
pedenjdeklica Napisal:zakaj ti prihaja do prekomerne vlage
imaš polno rož
imaše previsko temperaturo
imaš napo z oglenim filtrom
ali rad kuhaš
koliko je velika dnevna

to je problem ker ne vem zakaj prihaja do vlage prekomerne...

rož ni polno, jih pa je nekaj, predvsem kaktusov...
temperatura se giblje ponavadi okol 24 do 26 stopinj C, imamo dojenčka doma, pa tudi je res da smo sedaj dost v stanovanju zaradi zime...
napo imam Elica Stone z ogljenim filtrom... kaj ima lahko to veze z vlago?
kuhamo kr dosti, ampak uporabljamo napo, pa tudi po kuhanju prezračimo...?
dnevna pa kuhinja jedilnica je kot v enem prostoru, malo je pregrajeno, nekje 8m x 6m skupaj, celo stanovanje pa okol 100m2 s tem da je parapetni zid nekje na 1,10m...

pravte razvlaževalci... kaj pa vem... kr v spalnici imamo na radijatorjih vodo v vlaževalcih naštimano, zaradi dojenčka da ni suh zrak...?
plion Napisal:

to je vzork za tvoje težave preizkušeno na lastni koži

naredi odduh na streho, težave z prekomerno vlago bodo rešene. To sem naredil jaz kjer sem stanoval (1 teden nič ne kuhaj pa boš videl)
pedenjdeklica Napisal:
plion Napisal:

to je vzork za tvoje težave preizkušeno na lastni koži

naredi odduh na streho, težave z prekomerno vlago bodo rešene. To sem naredil jaz kjer sem stanoval (1 teden nič ne kuhaj pa boš videl)

odduh imam jaz spelan ven čez zid... ogljeni filter sem pa dal ker drugega za to napo nisem dobil, bil je tudi precej drag za filter - 50€... tko da mislim da to ne bi smel biti problem, ali pač?

je pa še ena stvar, ki je tudi malo problem... v kopalnici-wc-ju imamo pralni stroj, tudi dosti peremo, in sem takoj opazil v eni sobi kjer smo sušili da se je full kondez na oknu začel nabirat, ampak sedaj vedno v tisti sobi ko damo sušit odpremo okno na kip in vrata zapremo... drgač pa če sem pustil vrata odprta je pa po celem stanovanju se še bolj nabiral kondenz na oknih...
Pri temu načinu življenja razmisli o razvlažilniku. Bolj kot je topel zrak, več vlage lahko veže. In pri vas je zelo toplo...

Pri nas ko kuhamo so vsa okna zarošena; nape še ni oz. je bolj za okras. Danes sem v kuhinjo naštimal razvlažilnik in kljub konkretnemu kuhanju rošenja šip ni.

Ja, saj vem, da s temi razvažilniki nabijam po vseh temah, ampak za mene je bila to lanska Amerika ;-). Včasih so se hiše 'same' zračile, danes pa temu ni več tako in vlaga ostaja notri...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
omisli si sušilni stroj za perilo stane cca 500 eur... in "ožame" ene 2 litra tekočine na 1 pralni stroj!

lp
pedenjdeklica Napisal:omisli si sušilni stroj za perilo stane cca 500 eur... in "ožame" ene 2 litra tekočine na 1 pralni stroj!

lp

ja tudi je varijanta, ampak ni sedaj sušilni stroj problem, ker se vrata zaprejo tam ko se perilo suši...

pa še en problem je pomivalni stroj, on se mi zdi tudi dost vlage proizvede, sploh če ga takoj odpreš, kar ne smeš...

imam klimo Coolwex inverter v stanovanju, sem neki bral da ima ne vem kakšne vse funkcije, mislite da bi kej pomagala?
Po prebranem se mi zdi, da je pri vas skoraj vse narobe. Temperaturo v stanovanju imate previsoko, kljub temu, da imate dojenčka. Dojenčki tako visoke temperature ne potrebujejo. Zid je iz betonskih zidakov, slabšega ne more biti. Vlago drži v stanovanju navadna folija. Izolacija je na notranji strani. Čez knauf vlaga nima kam iti, ker ste zaprti s folijo kot v termoski, pri visoki temperaturi, kuhanju, sušenju v hiši vlaga nekje mora kondenzirati - očitno to počne na/pod knaufom na foliji - 5 cm izolacije na hladnem betonu ni dosti. Edino okna so OK, pri čemer so predobra za tako konstrukcijo. Nato je zgrešeno, da pri tej zunanji vlagi spuščate v hišo še več vlage - nemesto, da bi prezračili v 5-10 minutah, hrati premrazite celo stanovanje (verjetno ni več takrat 25 stopinj celzijevih), nato se vam vlaga (ponovno) kondenzira na ohlajenih delih....

Ni da ni. Zato pa vsaka stvar doda k zadevi - perilo, pralni stroj za posodo, kuhanje... Pri tako visoki temperaturi v stanovanju zrak vsrka veliko veliko vlage, ki jo nato spusti na hladnejši površini.

Verjetno bi res razvlažilnik rešil zadevo...
plion Napisal:imam klimo Coolwex inverter v stanovanju, sem neki bral da ima ne vem kakšne vse funkcije, mislite da bi kej pomagala?
Verjetno ima funkcijo razvlaževanja - RTFM
urs Napisal:Po prebranem se mi zdi, da je pri vas skoraj vse narobe. Temperaturo v stanovanju imate previsoko, kljub temu, da imate dojenčka. Dojenčki tako visoke temperature ne potrebujejo. Zid je iz betonskih zidakov, slabšega ne more biti. Vlago drži v stanovanju navadna folija. Izolacija je na notranji strani. Čez knauf vlaga nima kam iti, ker ste zaprti s folijo kot v termoski, pri visoki temperaturi, kuhanju, sušenju v hiši vlaga nekje mora kondenzirati - očitno to počne na/pod knaufom na foliji - 5 cm izolacije na hladnem betonu ni dosti. Edino okna so OK, pri čemer so predobra za tako konstrukcijo. Nato je zgrešeno, da pri tej zunanji vlagi spuščate v hišo še več vlage - nemesto, da bi prezračili v 5-10 minutah, hrati premrazite celo stanovanje (verjetno ni več takrat 25 stopinj celzijevih), nato se vam vlaga (ponovno) kondenzira na ohlajenih delih....

Ni da ni. Zato pa vsaka stvar doda k zadevi - perilo, pralni stroj za posodo, kuhanje... Pri tako visoki temperaturi v stanovanju zrak vsrka veliko veliko vlage, ki jo nato spusti na hladnejši površini.

Verjetno bi res razvlažilnik rešil zadevo...

ja, no, ni tko grozn... sem videl že velik bolj probleme z vlago, ko so imel kr mokre stene, pa jim je parket dvigoval..

pri meni je okol oken problem menda najbolj zato kr z zunanje strani niso obdelane špalete, ker bom fasado delal, ko bomo dokončal še neki stvari okol bajte...

to da so betonski zidaki, je pač zato ker je bila bajta delana pred 30 leti... ampak je gor stara fasada, tko da niso spet samo zidaki, pa pol znotranje strani knauf-izolacija...

bral sm po drugih forum, pa glih pišejo v nasprotju z vami, da je problem glih v teh PVC normalnih oknih da preveč tesnijo (ne vem zakj bi bila po vašem predobra), da dražja PVC okna že so tako narejena da vlago spuščajo, ampak da še vedno da so najboljša lesena draga okna...

glede temperature je pa spet tko, sj imamo včasih tudi 22-23 stopinj, ampak kar je pa nižje je pa že hladno... pa treba dojenčka previjat, kopat...

če pustimo pol urce pošteno luftat, ko je bilo -10C je padlo na 20C, pod 20C mi skor nikol ne pade, tudi če so radijatorji izključeni...
Nebomgabiksal Napisal:
plion Napisal:imam klimo Coolwex inverter v stanovanju, sem neki bral da ima ne vem kakšne vse funkcije, mislite da bi kej pomagala?
Verjetno ima funkcijo razvlaževanja - RTFM

ta klima je CGV 9 I10 <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klima-center.si/klimatizacija/hisna-klimatizacija/coolwex/enojne-klimatske-naprave/exclusive/">http://www.klima-center.si/klimatizacij ... exclusive/</a><!-- m -->

ne vem če ima razvlaževanje, kr na daljincu ne najdem te funkcije...
Lepo po vrsti... Najprej, to da imaš knauf in PE foljio gor ti ne dela kondenza. Lahko ti to dela samo druge probleme ki pa jih ne vidiš Wink
Kondenz ti dela zaradi prevelike razlike v temperaturi. Ker imaš notranje stene izolirane ti v prostoru do največje razlike prihaja ravno na oknih (pa čeprav so dobra). In tam ti veselo kondenzira. To da okna tesnijo ni slaba stvar. Je super dobra. Ampak prinese nekaj sabo. Potem moraš sam razvlaževati stanovanje, namesto da bi se ti luftalo skozi špranje na oknih.

Za začetek poskusi z fiziko... Vsake 3 ure preluftaj komplet stanovanje za 10 min. Naj se naredi prepih. Tako se ti bo z vlago nasičen topel zrak zamenjal z hladnim zrakom, ki bo ob segrevanju nase navzel še veliko vlage. In ko čez čas spet zamenjaš zrak, bo šla ta vlaga ven iz stanovanja. Kondenziranja na oknih bi moralo biti bistveno manj.

Ko se kuha, poskrbi da se vlaga in vročina sproti odvajata iz stanovanja. Ali skozi napo, ali pa skozi okna. Isto ko se suši perilo (tudi če so zaprta vrata, vlažen zrak ima lepo lastnost da se pri vratih noče ustaavit Wink).

Če najdeš funkcijo na klimi super, drugače razmisli o par evrih za razvlažilnik zraka. Lahko za začetek samo najameš za par dni enega in boš videl razliko...

Špalete okoli oken so zelo problematične. Sploh če ni izolirano OD ZUNAJ! Ko bo fasada bi se moral kondez nabirat samo še na steklih okna in nič več drugje...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
firefly Napisal:Lepo po vrsti... Najprej, to da imaš knauf in PE foljio gor ti ne dela kondenza. Lahko ti to dela samo druge probleme ki pa jih ne vidiš Wink
Kondenz ti dela zaradi prevelike razlike v temperaturi. Ker imaš notranje stene izolirane ti v prostoru do največje razlike prihaja ravno na oknih (pa čeprav so dobra). In tam ti veselo kondenzira. To da okna tesnijo ni slaba stvar. Je super dobra. Ampak prinese nekaj sabo. Potem moraš sam razvlaževati stanovanje, namesto da bi se ti luftalo skozi špranje na oknih.

Za začetek poskusi z fiziko... Vsake 3 ure preluftaj komplet stanovanje za 10 min. Naj se naredi prepih. Tako se ti bo z vlago nasičen topel zrak zamenjal z hladnim zrakom, ki bo ob segrevanju nase navzel še veliko vlage. In ko čez čas spet zamenjaš zrak, bo šla ta vlaga ven iz stanovanja. Kondenziranja na oknih bi moralo biti bistveno manj.

Ko se kuha, poskrbi da se vlaga in vročina sproti odvajata iz stanovanja. Ali skozi napo, ali pa skozi okna. Isto ko se suši perilo (tudi če so zaprta vrata, vlažen zrak ima lepo lastnost da se pri vratih noče ustaavit Wink).

Če najdeš funkcijo na klimi super, drugače razmisli o par evrih za razvlažilnik zraka. Lahko za začetek samo najameš za par dni enega in boš videl razliko...

Špalete okoli oken so zelo problematične. Sploh če ni izolirano OD ZUNAJ! Ko bo fasada bi se moral kondez nabirat samo še na steklih okna in nič več drugje...

hvala na odgovoru, tko ste napisal kot dejansko je...

klima ima funkcijo : DRY - Trocknung (SUŠENJE)

ne vem, če je to mišlljeno kot razvlaževanje? koliko sem poGooglu, je to razvlaževanje, tko da bo to to!? Big Grin
1 2 3
Iskanje po temi