PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Montažni sistemi in les Razpon

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doberdan

Ker vem da je tu gor dosti majstrov bi prosil za pomoč
narediti nameravamo namreč en nadstrešek pa bi imel par vprašanj
1.kako se izračuna razdelitev špirovcev da so enakomerno porazdeljeni
2.največji razpon med nosilnimi stebri da se lege ne upognejo
3.kako se izračuna porazdelitev lat
4.ali je pravilno da se izmerijo diagonale da dobimo pravokotno obliko objekta ali obstoja kakšen drug način pravokotne postavitve objekta

Bil bi zelo hvaležen če bi mi lahko kdo pomagal

Hvala lp
špirovce razdeli na okoli 80 cm (cm gor dol, kakor ti gre enako ven), glede stebrov je vprašanje če so lepljenci ali rezan les, polatati pa moraš glede na kritino, saj ima vsaka kritina svoje mere. glede diagonal pa bo v redu
lp Dejan
Citat:največji razpon med nosilnimi stebri da se lege ne upognejo
Vsak nosilec se ob obremenitvi upogne - temu se ne moreš izogniti. Vprašanje je samo, ali je ob maksimalni možni obremenitvi upogib (deformacija, poves) dovolj majhen, znosen, sprejemljiv, manj kot s predpisom dopusten.

Imaš možnost, da določiš položaj stebrov in izračunaš potrebno dimenzijo lege. Možno je obratno, imaš dimenzijo lege in izračunaš možen položaj stebrov. Večji kot je razpon, višja je lega.

Pravi kot lahko kontroliraš tudi s pomočjo znanega pravokotnega trikotnika s stranicami 3, 4 in 5 oziroma njihovih mnogokratnikov. Postopek z merjenjem in enačenjem obeh diagonal pravokotnika je najenostavnejša (tudi zelo točna) kontrola pravega kota.
Nimam časa - sem v penziji!
streha Napisal:4.ali je pravilno da se izmerijo diagonale da dobimo pravokotno obliko objekta ali obstoja kakšen drug način pravokotne postavitve objekta
Hvala lp

Ko boš meril diagonale, preveri tudi stranice. Kajti enakokraki trapez ima diagonali popolnoma enaki, nasprotni stranici pa še daleč ne.
Tako bi kmalu mene majstri nasrali - diagonala točna +/- 1mm, ko sem šel pa merit stranico pa dobrih 10 cm razlike!!! :twisted:
LP, Samo
-----------------------------------
[url]httpunichr("58")//s54uunichr("46")blogspotunichr("46")com/[/url]
Imaš možnost, da določiš položaj stebrov in izračunaš potrebno dimenzijo lege. Možno je obratno, imaš dimenzijo lege in izračunaš možen položaj stebrov. Večji kot je razpon, višja je lega.

mi lahko svetujete kako se to izračuna

Hvala Lp
Citat:mi lahko svetujete kako se to izračuna
Koliko pa že veš o računanju obremenitev, statike in trdnosti konstrukcij? Kakšno šolo, smer imaš?

Verjetno bo bolje, da narediš skico z merami, kar si si zamislil in objaviš. Tudi lokacija (sneg, veter) ni nepomemben podatek.
Lahko si pomagaš s CSC TEDDS Lite, lahko pa vprašaš Žerjavarja da ti izračuna. Je PREVERJENO stručko v tem fohu.
objekt bi bil nadstrešek dolžine 11 metrov in širine 5 metrov imel bi dvokapno streho
posatvil bi rad krajna in sredinski steber tako da bi zadeva stala na treh nosilnih stebrih na vsaki strani ker sem iz posavja tu imamo ponavadi kar dosti snega mislim za bi bila zadeva konstrukcijsko preslaba ker nimam pojma bi prosil katerega ča zna da bi mi malo tole preračunal nakoliko bi lahko postavil nosilne stebre pokrito bo z betonskimi strešniki zaradi vetra ker so težki

Hvala lp
Takole na hitro: dva vzdolžna nosilca bi bila 20 * 30 cm. Špirovci pa 10 * 10 ali 8 * 12 cm. Če bo potrebno bolj točno - pozneje. Da ne bom iskal - koliko je teža kritine /m2

Kaj imaš namen delati sam s hišnimi prijatelji? Morda pa rabiš le za kontrolo izvajalca?
Kaj imaš namen delati sam s hišnimi prijatelji? Morda pa rabiš le za kontrolo izvajalca?[/quote]

Objekt 11 /5 metrov.. teška bo izvedba brez mojstra oz. izvajalca !!

Lep pozdrav :!:
teža 15kg m2

hvala lp
pardon 50kg/m2 10x5kg/m2

Hvala lp
Citat:Objekt 11 /5 metrov.. teška bo izvedba brez mojstra oz. izvajalca
Pa smo spet tam! Slepe kure, ubogljive race, .... Važno je, da je v skladu z zakonom - tudi če je ta še tako neživljenski, pod vplivom lobija,...
Naj mi nekdo pove en sam razlog (razen zakonskega določila), zakaj si fizična oseba nebi sama izdelala potrebnega objekta za lastne potrebe: od projekta, gradnje, nadzora, prevzema... Če se počuti sposobna, če malo še povpraša kolege, če najame izvajalca za delo, ki ga ne obvlada,... Saj so možna zakonska določila o tem, kako naj bo kaj izvedeno. Možen je državni kontrolor (brezplačen), ki ima možnost kaznovanja, če zakon ni upoštevan. Nikakor pa se ne strinjam s take vrste zakoni, ki določajo, kdo lahko določeno delo opravi (lobi). Naj ga opravi kdorkoli, važno je, da je narejeno v skladu z zakonom.
Res dobro napisano !! Idea

Sosed je pilot..!! malo ga bom povprašo kako se avijon upravlja, po tistem sem lahko pilot !! :?
krovec22 Napisal:Res dobro napisano !! Idea

Sosed je pilot..!! malo ga bom povprašo kako se avijon upravlja, po tistem sem lahko pilot !! :?

no lahko pa takole sam sem že kar nekaj preletal (z letalom da se razume) pred časom in kot vidiš sem še vedno cel pa nisem pilot ... uradno :twisted:
1 2
Iskanje po temi