Mi smo bli 99% da bomo vgradili inox, troslojni. Hitra montaža, lahki vgradni elementi za prenašanje, čista montaža, še sami se bi tega lahko lotili... V uporabi bo zaradi kaminske peči. Torej kurjenje drva. Kar nekaj ljudi nama je svetovalo, da vzameva raje klasiko, da inox ni najboljši za kurjenje na drva. Tudi prebrala sva nekaj na to temo na tem spletniku.
Po predračunih za inox dimnik je bil najcenejši ponudnik za fi150 12m dimnika z montažo nekaj manj kot 1100€.
Po premisleku smo šli iskat predračun še za klasični dimnik. V lokalni trgovini sem dobila predračun za cca 12m klasičnega dimnika fi200 (naknadno sva se odločila za večji fi iz večih razlogov, tako da primerjava med zidanim in inox ni ravno dobra, ker sta različna premera) z vsem potrebnimmaterialom za nekaj čez 1200€- brez montaže. Z majstrom ki smo ga ravno imeli na hiši smo se zdilali za vzidavo 40€ po tekočem metru. Mimogrede sem vprašala v trgovini koliko stane Schiedel in odgovor je bil 15% več. Cene so torej tukaj-tukaj.
Po prebranih debatah o Schiedlu in ostalih dimnikih in zelo korektnem odgovoru g direktorja Schiedla na reklamacije in pripombe nekaterih uporabnikov na tem forumu, sva rekla Why not?! Dejmo še na Schiedlu vprašat. Glej ga zomka! g. direktor nam je odobril 15% popust , z njihovo montažo in nekaj korekcijami, dodatnega materiala, je prišel znesek nekaj čez 1800€

. Za 12.5m dimnika z dvemi priključki, ki seveda ne bosta oba istočasno v uporabi (gre za backup backup-a :wink: ), vsemi potrebnimi vratci, zračnikom, kapo itd.itd. O montaži pa bolje da ne izgubljam besed, prava milina, končno na hiši tudi nekdo ki ve kako se streže poslu. Fantje se pripeljali na drugi konec Slovenije, nekaj čez 9h zčeli z delom in bili ob 15h že na poti domov. Profesionalni, natančni, pospravili za sabo, še počistiti so hoteli! Tukaj res vsa pohvala Schiedlu in g. direktorju.
Dimnik že služi svojemu namenu. En star kamin ki je bil nekoč v uporabi je mož namontiral tako da nam greje hišo sedaj pozimi, da lahko delamo. Ko je bil mraz -21 tukaj smo imeli mi v hiši 8stC. Hiša je neizolirana, ravno izolacijo smo not dajali :lol: , odprta proti kleti in mansardi.
Veseli in zadovoljni smo, da smo se premislili.
Mi bomoimeli dimnik "oblečen" v škatli iz knaufa, v malo širšem obsegu, ker poteka skozi jašek skozi kaaterega bo/je speljana elektrika, odtoki, voda, kjer bodo tudi cevi za talno in kar je takih razvodov, ki potekajo čez vsa tri nadstropja.
Če se ne motim, mora biti odmik 10 oz.15 cm.
Moderator če misliš, da je to reklama za dotične proizvajalce potem briši post. Moj namen je bil pač opisati našo izbiro med enim in drugim proizvodomin seveda pohvaliti tam kjer je pohvala na mestu.
pa SREČNO 2010