Da se še jst oglasim skoraj da v bran Anji
Tudi sam sem še (zaenkrat) samski in živim pri starših. Malo pri mojih, malo pri njenih
Zakaj? Pri mojih starših imamo stanovanje veliko 80m2. 3je mulci, jst že v službi nekaj let, mlajši brat piše diplomo in dela študentsko, najmlajši še v osnovni šoli. Ko sem bil na faksu sem si dobil stanovanje v Kopru. 80 EUR + stroški. Super poceni. Stanovanje 60m2, notr 6 študentov. No, 2 študentki in 4 študenti :lol: . Z delom ob študiju sem zaslužil nekje 300-400 EUR na mesec. Starši mi niso zmogli dati niti otroškega dodatka, pa še kaj sem jst dodal vsakih par mesecev. Avto je bil obvezen že takrat. Star podrt avto s katerim ni bilo stroškov. Bilo je lepo dokler je trajalo.
Zdaj zaposlen, redna služba prinese 600 EUR na mesec. Avto je 3 leta star, obrok kredita še teče. Kilometrine je na leto ogromno. Brez dodatnega popoldanskega dela ne bi niti odplačal stroškov in kredita za avto, je pa res da se ne trudim prav veliko z šparanjem

Ampak na morje grem v kamp prikolico od staršev, na smučanje v slo 1 dan na leto tolk da si mišice premigam, ostalega turizma pa se ne grem. No, razen rednih izletov z avtom po sloveniji...
Bil sem že takoooooo blizu tega da greva v stanovanje. Poceni zadeva. Ampak še to bi mi zneslo (če bi sploh zneslo) samo če bi 4 ure na dan oddelal pri lastniku (namesto najemnine in stroškov). Ko sem 2 tedna samo računal sešteval in vzdihoval, sem se fajn posvetoval še s starši. Mojimi in njenimi. Na koncu smo se strinjali da mogoče pa le ni tako pametno delat ko vol, zapravit čisto vse kar imaš, ter imeti čisto nič sigurno prihodnost. Nikoli ne veš kaj se z službo lahko zgodi.
Če ni možnosti finančne podpore staršev, in ni dobre službe, potem so sanje o svojem placu samo to. Sanje.
Midva imava sobo-spalnico na drugače neobdelani mansardi pri njej ki je prenizka za stanovanje. Važno da je postelja, kauč, ter star laptop ki poganja filme serije in muziko.
Sanje so... 500 m2 parcelca na samem, in postavitev 120 m2 hiške... Ja, motivacija za popoldansko delo je

Ko konča moja pupa pravo in začne služiti mogoče vendarle...