Objave: 224
Teme: 26
Ocena:
0
Ima kdo podatek, kakšna je cena električnega predgrelnika vstopnega zraka v rekuperator in kakšna je njegova poraba elektrike pri denimo -10oC, ko naj bi bilo potrebno zrak predgrevati?
Nekje sem zasledil, da ima električni predgrelnik moč 1.000W - ali to pomeni, da bi ob predpostavki neprekinjenega zračenja porabil pri zelo nizkih temperaturah 24kWh/dan samo za predgrevanje?
Objave: 247
Teme: 1
Ocena:
0
Je taku!
Kolikšen COP ima lopata pri -3
Objave: 247
Teme: 1
Ocena:
0
aha... sem malo narobe razumel torej če rekuperator lavfa 24 ur na dan... samo pri - 10??
Lp
Y.
Kolikšen COP ima lopata pri -3
Ocena:
0
kateri rekuperator pa je to?
Objave: 430
Teme: 11
Ocena:
0
ksz
Enako ima tudi Östbergov Heru - vključevanje po potrebi, glede na temperaturo vpihovanega zraka.
@pasivko: nikoli ne ogrevaj svežega zraka na vstopu v rekuperator, ampak dogrevaj dovodni zrak v prostor. Z dogrevanjem svežega zraka pred rekuperatorjem se znižuje izkoristek rekuperatorja.
Ocena:
0
Skozi zemljo zraka ne bom grel, ker sem mnenja, da se ta zrak po vlažnih ceveh usmradi in opremi s kakšnim mikroorganizmom, pa tudi zaradi terena samega ne morem tega napeljati.
Torej: zajem zraka s fasade. Kako torej reševati rekuperator pred zamrznitvijo pri -10oC ali manj?
Ocena:
0
Ja, tudi cevi z vodo enostavno ne pridejo v poštev. Tale sistem čez fasado je zanimiv, ampak malo "toplotnega mostu" pa le ustvari. Ali ima kdo zajem direkt izpod strešnika, se pravi med dilami in opečnato kritino?