Objave: 4
Teme: 2
Ocena:
0
V LJ kupujem 2-sobno stanovanje (letnik 1985+) za ceno do 100.000 EUR. Moja pogajalska prednost je da plačam takoj z gotovino in da se mi ne mudi precej ter da je lahko na katerem koli delu Ljubljane.
Sedaj pa me zanima ali je smiselno si ogledovati tudi stanovanja ki imajo v oglasih navedeno tudi ceno recimo 140.000 EUR.
Še bolj pa me zanima ali je smiselno že po telefonu tem lastnikom enostavno rečti: "časovno nisem omejen, imam 100.000, plačam v gotovini, več že zdaj povem da ne bom dal. Če ste se pripravljeni pogovarjat o tej cifri se lahko zmeniva z ogled, sicer srečno".
Tako mi ni pregledati 101 stanovanje, še vedno pa mogoče naletim koga ki je v stiski.
Pa sicer, kakšne so vaše izkušnje, za koliko se da največ zglihati?
Hvala
Objave: 1352
Teme: 12
Ocena:
0
Stanovanje moraš najprej pogledat, da vidiš, ali je zate osebno vredno tvojih sto jurjev. Sicer pa gotovina niti ni tako blazno velika prednost, saj vsi prodajalci računajo s tem, da je posel končan v mesecu, dveh, tudi več - pri posojilu so celo varnejši, kar se tiče nakazila, ker denar dobijo direkt od banke. Gotovina je prednost, če se prodajalcu res blazno mudi in mora stanovanje prodati včeraj.
Jaz osebno bi šla pogledat tudi precej dražja stanovanja, če bi mi bilo na pogled zelo všeč, pa bi na licu mesta videla kako in kaj. Zelo verjetno so nekatere cene precej pretirane in so prodajalci zavestno postavili takšno izhodišče, če pa vztrajajo pri postavljeni vrednosti, se pa lepo zahvališ za njihov čas. Za koliko zglihaš, je pa res zelo odvisno od različnih okoliščin. Meni v enem primeru ni uspelo niti evra zglihati, samo je bila cena že v osnovi ugodna, v drugem je pa prodajalec hotel izključno gotovino, in to čim prej, in sva ceno znižala za skoraj 20 procentov (pa še davek je plačal).
Ko sem prodajala stanovanje in mi je kdo že po telefonu mahal s svojo bistveno nižjo ponudbo in gotovino, ga nisem niti povabila na ogled.
Menda ti je jasno, da stanovanja ne moreš kupit prek interneta - je pa pri tebi minus, ker nimaš najljubšega becirka, tako da boš res imel veliko dela pri zožanju izbora. Pa ti res ni noben predel bolj všeč?
Glede cene še to: lahko se ti zgodi, da ti bo stanovanje tako všeč, da boš pripravljen dati tudi več denarja in vzeti nekaj kredita. Računaj tudi na to, da obnova stane fuuuul. Torej če pri nakupu prihraniš deset jurjev zaradi zmahanosti stanovanja, verjemi, da boš za obnovo najbrž zmetal več.
Ti si raje sestavi seznam vprašanj, ki jih moraš postaviti - zahtevaj položnice upravnika, da boš videl, kakšni so stroški (razlika med bloki je lahko tudi 50 in več evrov na mesec), pozanimaj se, kako je s parkiranjem, da ne boš vsak dan pešačil dva km do doma, kako vzdrževan je blok, kakšni so sosedje, ali je kje v bližini kaka glasna delavnica, cesta, lokal in podobno, kdaj se bo menjavala streha, kaj imajo še v načrtu od investicij (ker bo to breme padlo tudi nate) ...
Objave: 4
Teme: 2
Ocena:
0
Vinko gledal sem cene novogradenj dvosobnih stanovanj in so mi po večini kar vsa vseč samo so cene v LJ od 145.000 € naprej. A to pomeni da so nekateri ob tej ceni pripravljeni spustiti tudi za 45k in ob tem plačati še 20% davka?
Objave: 96
Teme: 13
Ocena:
0
Hm, to o 30% popusta pa močno dvomim.. osebno poznam 4 kupoprodaje starejših 2 in 3sobnih stanovanj v LJ v zadnjih 2 mesecih in nikjer ni šlo čez 10% popusta na oglaševane cene.
Imate ostali res tako drugačne izkušnje?
Objave: 2
Teme: 1
Ocena:
0
pozdravljeni,
mene pa zanima, koliksna bi bila realna cena za garsonjero v Ljubljani - tam med 21-25 kvadrati. Cene, ki so objavljene, se mi zdijo pretirano visoke. Oz. koliko se da spustiti ceno (po koliko se dejansko prodjajo) - glede na navedene cene. (pa da ravno ne bi bil okolis Stepanjc oz. Fuzine)
hvala
Objave: 1352
Teme: 12
Ocena:
0
No, za jurja bi jaz takoj rezervirala dve.
In ne, niso bile po 2 jurja mark na kvadrat, ampak tri in več.
Vsak ki zagovarja padec/rast cen ali neko določeno ceno, bi moral zraven napisati še svojo pozicijo (gradbinec, investitor, kupec, prodajalec, agent, ravnokar kupil itd.-le tako si lahko ustvarimo sliko).
PS. Vegrad sam ima mende slabih 1000 neprodanih stanovanj po Ljubljani...koliko časa bi ob zdajšnji dinamiki potrebovali, da to prodajo (brez da se proda eno samo drugo stanovanje)? Banke imajo stanovanja v zastavo krepko pod 2 k in zato lahko ceno dobro znižajo ne sebi v škodo, njim v škodo pa je zadrževanje stanovanj-ker so z njimi določeni stroški.