Objave: 310
Teme: 26
Ocena:
1
Pozdravljeni
trenutno pridobivam ponudbe za pasivno hišo po lastnem projektu pri slovenskih in nekaterih tujih ponudnikih. V neki temi sem prebral, da je dobro imeti zunanjega nadzornika, ki naj bi ti pomagal že v fazi zbiranja ponudb. Kaj vi mislite o tem in ali mi priporočate koga (mora bit maher za pasivno gradnjo)? Prosim brez samopromocije, priporočila vidim najraje kot zs.
hvala in lep pozdrav.
Objave: 7104
Teme: 41
Ocena:
34
medojedo,
za (ob) pravnomočno GD moraš imeti tudi nadzornika, ko gradiš hišo. Pomeni pred samim začetkom.
Malo bolje definiraj besedo: "Zunanji nadzornik"!
Ve se kdo ti je lahko nadzornik, in ve kdo ti "ne" sme biti nadzorni.
Za samo kvaliteto vgrajenega materiala odgovarja izvajalec. Predložiti mora izjave in certifikate.
Za sam način in materiale kontaktiraj člana "frank"-a na forumu. Ti bo podal veliko informacij/nasvetov tudi glede samih materialov in načinov vgradnje.
Lep pozdrav
Ocena:
34
medojedo,
še malce razlage glede izvajana samega nadzora. Se sedaj nekoliko bolj razumevajoče prebere. :wink:
Kot gradbeni nadzornik pa lahko nastopa zgolj tista pravna ali fizična oseba, ki pri objektu, za katerega nadzor opravlja, ne sodeluje kot izvajalec gradbenih, obrtniških, montažnih ali drugih del oz. kot dobavitelj gradbenih materialov, naprav ali opreme. Nadzornik z izvajalci oz. dobavitelji tudi ne sme biti v nikakršni poslovni povezavi ali v krvnem sorodstvu v ravni vrsti, v zakonski zvezi ali z njim živeti v zunajzakonski skupnosti.
Projektantska in nadzorna dela lahko opravlja ista oseba, vendar v takem primeru ne sme biti tudi izvajalec del. Kot nadzornik lahko nastopa tudi investitor, vendar v tem primeru pri objektu ne more sodelovati niti kot projektant in tudi ne kot izvajalec. Investitor z nadzornikom sklene pisno pogodbo o delu.
Glede pametovanja: Res se vsi ne spozamo na vse načine gradnje, a sama težava ni nepoznavanje gradnje ampak, kolike se zavzameš za zadevo. Sem v nekaterih postih zapisal, ko so me spraševali o montažnih zadevah, da , vsaj osebno menim, da ne more biti razlike pri opravljanju nadzorov na takšnih objektih. Ne vem, v čem naj bi bila težava opravljanje tega, (klasična / montažna gradnja) saj je potrebno vsepovsod biti primerno zraven in zahtevati primeren načih gradnje objekta. Nekatere stvari so resnično pri motažnih hišah specifične.
Lep pozdrav
Objave: 310
Teme: 26
Ocena:
1
Se opravičujem, ker toliko časa nisem odgovoril. Hvala lepa za pojasnila. Moram priznati, da nisem poznal teh dejstev, za nadzornika pa sem spraševal, ker je bil v forumu tak nasvet. V končni fazi bi bil potem lahko nadzornik kar sam, seveda pa bi si moral zagotoviti svetovalca, ki se spozna na zadevo (kar nekaj predlogov sem dobil preko ZS), da bi mi povedal na kaj moram biti v določeni fazi pozoren.
Razmišljam prav ali popolnoma narobe? :?
Objave: 5448
Teme: 33
Ocena:
0
tole bi mogoče prišlo prav v tvojem primeru
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.lesnegradnje.si/home/lesne-gradnje/domov/nadzor/gradbeni-nadzor.html">http://www.lesnegradnje.si/home/lesne-g ... adzor.html</a><!-- m -->
sicer pa je tako, da more tudi nadzornik imet svoj certifikat ipd, vsak pač to ne more bit. zdej, na kakšen način pa se v praksi vse skupaj izvede, pa ne bo oz i najbrž že dobil nekaj namigov, kot praviš..
Ocena:
34
medojedo,
uradno sam ne boš mogel biti nadzorni! :wink:
Nisi napisal ali imaš potrebno izobrazbo.
Interno, pa seveda si že investitor in tako .............. :evil: :lol:
Lep pozdrav