PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja višina stropa???

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kakšna je nekje optimalna višina stropa za mansarde?
kolenčni zid je na 160cm, višino pa lahko prilagajam kolikor mi paše!prostora za izolacijo dovolj!
od 260 do 280, po želji. Meni se najbolj dopade 270 Wink
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Najbolje, da se sam odločiš, ker vsak ima svoj optimum. Meni je recimo optimalno do škarij - torej kar visoko, da je prostor bolj odprt in kljub poševnini nimaš občutka utesnjenosti.
Dnevi so sadeži in naša vloga je, da jih užijemo.
(Jean Giono, 1895--1970)
a tako visoko?
jaz sem mislil iti tja na 245!
ali je prenizko?
s55ra Napisal:Najbolje, da se sam odločiš, ker vsak ima svoj optimum. Meni je recimo optimalno do škarij - torej kar visoko, da je prostor bolj odprt in kljub poševnini nimaš občutka utesnjenosti.

Škarje so lahko že pri izdelavi ostrešja postavljene na mero za izdelavo stropa. Lahko pa so tudi višje. Vsak tesar naredi po svoje, tako, da škarje niso merilo. So lahko tudi prenizko postavljene, niso vračunani npr. estrihi in jih je potrebno prestaviti.
Če ti je všeč pusti odprto do slemena, če ne pa nekje do višine 260 cm je kar primerno. Vsak po svojih željah.
Lp
Dany
ta mansardo moraš računat da ti nekaj volumna vzame poševnina. Pod 255 jst ne bi šel Wink
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
firefly Napisal:ta mansardo moraš računat da ti nekaj volumna vzame poševnina. Pod 255 jst ne bi šel Wink
Poševnina nima veze z višino. Jaz imam pritličje 255, mansardo pa 245 cm. Kaj bi grel več kot je potrebno?
V trenutnem stanovanju imamo 235 cm, pa ni noben utesnjen.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
standardna višina, ki se projektira pri stanovanjih za neznanega kupca je 250cm. Je pa tako-večji je prostor, višji mora biti strop, da ne izgleda prenisko, in obratno-manjši je prostor-nižji je strop, da ne izgleda kot tunel. Mislim, da je strop 250cm za običajne prostore optimalen, tako glede prostornosti, kakor tudi glede gospodarnosti.
Mi imamo klet 263, pritličje 273 in mansardo 283 cm.

Nagradno vprašanje: Zakaj so imeli včasih strop 3 m visoko? :?:
Jest pa garaže 300cm, pritličje 255cm, mansarda bo pa 245cm. Glede na to da bodo v mansardi samo spalnice in da že nekaj časa niso več moderne tiste visoke omare se mi zdi višina 245 čisto dovolj, pa še tko kot je že nekdo rekel zakaj bi ogreval več, če ni potrebe.
LGP, Centri
Moje mnenje, čim višje...čisto nova dimenzija prostora...mansarda bo pa kar do slemena oz. kakšen m manj. Vem, da je potrebno kakšen kubik zraka več za ogrevanje, vendar mislim da pri talnem to spet ne bo tak strošek.
klet - 245 cm
pritličje - 262 cm
mansarda - sobe 283 cm in hodnik v mansardi 380 cm oz. do slemena :mrgreen:
no pain, no gain!
tomice Napisal:Mi imamo klet 263, pritličje 273 in mansardo 283 cm.

Verjetno je bla kurjava zlo poceni :lol: :?: :roll:
kakšna je nagradaSmile)))))))))) :lol: :lol: :lol:
bom najbrž pristal tako kot sem mislil na 250 ali 245. na 60m2 je to 3m3
:roll:
hvala za vaša mnenja
tomice Napisal:Mi imamo klet 263, pritličje 273 in mansardo 283 cm.

A nihče ne ve :?: :roll:
Pa že ni "bogata" nagrada Sad
Tomice, dej povej pa profitiraj še nagrado :lol:
1 2 3
Iskanje po temi