PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Montažni sistemi in les Slabe izkušnje z izvajalcem montažne hiše

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Živijo,

Mi se odločamo za izvajalca montažne hiše in me zanimajo slabe izkušnje tistih ki že živijo v svoji novogradnji. Pa prosim bodite korektni in konkretni. Mene sicer ne zanimajo več vsi izvajalci ker smo že naredili selekcijo. Ko sem začel razmišljati o hiši sem pa našel naslednje izvajalce: Lumar, Rihter, Riko, Jaris, Marles, Jelovica, Zimic, Elk, Wigo, Wolf haus, Dama Haus, Griffner, Luxhaus, Pegydom, ... Ne morem pa zdaj povedati kdo je še v igri dokler ne podpišemo pogodbo. Potem bom tudi jaz povedal kako je bilo.

Hvala za pomoč vsem ki boste delili vaše izkušnje z nami.

LP
Toni
pozdravljeni!

Kar imam jaz izkusnje (sicer nimam njihove hise, ker hise se nimam sploh) se mi zdijo fantje iz firme dama haus kar v redu, in tudi tehnicne resitve, ki jih imajo pri sami gradnji se mi zdijo dokaj dobre. Ko bom sam gradil hiso jih bom sigurno povabil k sodelovanju. Zelo dober in močan se mi zdi ze sam skelet hise, ki je bistvo take hise.
lp
msvete1 Napisal:Kar imam jaz izkusnje (sicer nimam njihove hise, ...
lp

Glej
1. to ni slaba izkušnja. sprašujem po slabih izkušnjah.
2. nimaš hiše. ok. ampak potem tudi dobrih izkušenj ne moreš imeti. vsaj ne kot graditelj hiše
3. če hočeš da bo tvoja izjava vsaj malo relevantna, potem se vsaj podpiši z polnim imenom!

LP
Toni
1. jaz tudi nimam slabe izkušnje, torej imam dobre
2. imam hišo Dama Haus
3. na osnovi dobrih izkušenj boš lahko izbral izvajalca svoje hiše, na osnovi slabih pa jih boš izločil
4. če boš vse izločil boš pač moral sam zavihati rokave :wink:
Predlagam, da povprašaš tudi po dobrih izkušnjah. Nikjer ne gre vse po načrtu kot si zamisliš. Tudi dober izvajalec včasih naredi kiks. Pa še zaradi tega ni slab izvajalec.
Če je kiks popravil, verjamem, da bo investitor zadovoljen, kljub trenutno slabi izkušnji. In bo to zagotovo povedal naprej. Na napakah pa se vsi učimo.

Tudi dobre izkušnje so pomembne.
Menim, da bi se pri skoraj vsakem izvajalcu našlo nekaj stvari, katere nas motijo tako ali drugače. In na koncu ti ostane, da izločiš vse izvajalce motažnih hiš. In se lotiš dela v lastni režiji. Tega pa verjetno ne želiš.

Lp
Dany
Je pa se ena zadeva. Malokdo, ki se odloci za montazno hiso ne bo potem priznal, da se je slabo odlocil, in bo dolocenega ponudnika skritiziral. Vsak ki se odloci za tako investicijo, se prej dobro pozanima kako in kaj, da je preprican v zadevo in v svojega ponudnika. In da bo potem sel kritizirat svojo odlocitev?? ne poznam junaka. Prej bi izvedel vec pozitivnih stvari kot negativnih, ker vsak verjame da se je dobro odlocil, tudi jaz sem tak.
lp
Matjaz (ce te to ze tako zanima)
vsi delajo več ali manj dobre hiše,
razlika med vsemi temi je v glavnem v tem, kako dobro izdelajo
detajle, ki so na koncu pomembni;
preprečevanje toplotnih mostov in zrakotesnost

tu pa je razlika med njimi precejšnja,...
oba kriterija pa nista pomembna samo za pasivne ampak tudi za nizkoenergijske hiše

tako da kdor je od teh naredil pasivno hišo, preverjeno z blower door testom, ta je vložil veliko časa in denarja, da je svoje ekipe izšolal ravno v pravilni izvedbi detajlov

in ti detajli se potem izvajajo tudi pri nizkoenergijskih hišah...
ker.. če je po kriterijih teh izdelovalcev ponujena hiša nizkoenergijska , ki jo računajo z navadnimi programi, potem je z upoštevanjem toplotnih mostov in nezrakotesnosti slabša za 2 do 4 litre

tako da,.. ko boš šel v prvi krog zahtevaj od vseh, da podajo v ponudbo, da boš prevzel hišo šele ( veži min 20% plačila ) , ko bo narejen blower door in termovizijo pa boš videl, kakšna izgovarjanja boš dobil od tistih, ki tega ne obvladajo...

in vprašaj, ali lahko greš pogledat kako od narejenih in vseljenih hiš z termovizijsko kamero... ( strošek cca 100 eur )
potem bo šele cirkus... :lol: :lol: :lol:
Živjo,

Jaz imam hišo Luxhaus <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.luxhaus.si/hisa_maj_2008/index.html">http://www.luxhaus.si/hisa_maj_2008/index.html</a><!-- m -->

Zadeva, je bila izvedena super in zelo hitro. Z rezultati sem navdušen in če bi se lahko še enkrat odločil, bi vzel Luxhaus. Poleg tega, da imajo dobre cene, imajo vrhunske nemške delavce (ne neke prišleke brez izobrazbe) in so dela izvedena brezhibno.

Pri ostalih pazi na sistem montaže, strokovnost postavitve, materialov... Ne rečem, da niso dobri, so dobri, vendar vprašanje kaj želiš.

Lep pozdrav,
Marko
Sam sem tudi tik pred izbiro......bi pa zelo cenil kakšna mnenja od Pergole in Rihterja...Lumar in Kager naj ne bi dvomil???.....Pa ne mi zamerit, res je nekaj napisano ampak se ne da ničesar izluščit....ker vsak svojega "konja" hvali.....lp
Navedel si 14 proizvajalcev hiš. Predvidevam, da so ti v ožjem izboru ostali recimo 3. Ne razumem ravno zakaj bi bila to skrivnost. Tudi če si znana osebnost ne boš zaradi tega dobil kaj slabšo (boljšo) ponudbo. Pa popolnoma se strinjam, da ni ravno lahko govoriti o tem kako si se "za......"
če bi vedel, ne bi vprašal
Iskanje po temi