PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Vgradne stropne luci

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kaj pa vem. jaz sem ob vselitvi zaradi pomanjkanja denarja kupila kitajsko konkurenco, z namenom, da bojo pac pocrkale in bom takrat itak bolj pri denarju za osram. no, pa te kitajske se kar gorijo, dve leti in pol Big Grin
jakac Napisal:Kaj se zgodi če imamo zatemnilno stilkalo in zamenjamo klasično žarnico z varčno? Glede na to, da je še neka elektronika vmes, bi pričakoval, da ne bi delovalo najbolje... Je sploh možno to doseči z varčnimi žarnicami?

Dimmanje "varčnih žarnic" (kompaktnih fluorescentnih sijalk), ki nadomestijo navadne žarnice (z e27 ali e14) navojem se NE da regulirati. Na žalost tak zatemnilink ne obstaja.

Obstajajo CF sijalke, ki lahko svetijo z različnim svetlobnim tokom.

With OSRAM DULUX EL VARIO, energy-saving light can be varied without the need for dimmers. Simply switching the lamp off and on again within three seconds reduces its brightness by about a half. Power consumption is also reduced by more than half for additional energy savings.

[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")osramunichr("46")com[/url]
vgraditi nameravam 20 halogenk v knauf (nekaj v strop, kjer je že izolacija). Sprašujem, kaj priporočate za zaščito pred pregrevanjem in morebitnim požarom (slišal sem, da obstajajo neke "škatle", ki preprečijo stik z izolacijo), pozna moggoče še kdo kakšno drugo varianto (knauf doze recimo - ta poceni varianta). Zasledil sem tudi posebne doze za halogenke, samo so predrage-4.000 SIT po komadu.

Hvala!
Jaz bom dal kar malo alu folije tam okrog Idea
Jaz sem slišal za pirovske ploševinke, nisem pa še meril, če dimenzija rez drži. Pločevinke pa že imam ...hik!
Dobra ideja, tud jaz bom tak probal, če bo šlo. Pa še 9 pirov bom lahko spil, da si bom prišel do pločevink. Idea Big Grin :lol:
Konzerve od kompotov.
Jaz mam lončke za rože okoli vgradnih luči.
lp
bom kar tukaj vprašal
a je mogoče že kdo vgradil vgradne lučke na strop iz polnil se pravi standardna plošča s travetami?
Kako bi to izvedel?
Razmišljal sem da bi kar primern fi odprtine zvrtal v polnilo!
Ker je tema že malo stara bi jo rad malo obudil.

Zanima me katere vgradne luči priporočate za vgradnjo v Knauf strop v mansardi.

Halogenke? (12 ali 240V)
Varčne žarnice?
Mogoče že LED žarnice?
Tip? GU10, AR111,...
Velikosti? fi 60, ...
Nobene ideje????
:?
Tudi mi imamo 12v z transformatorjem,nikjer nimamo dodatne odprtine v stropu,transformator smo zvlekli skoz odprtino narejeno ta luč.Smo zelo zadovoljni
Priporočal bi vam z varčno žarnico.Vložek je isti kot pri halogenskih poraba pa le 7W,svetijo pa zelo dobro.
tom_ll Napisal:lp
bom kar tukaj vprašal
a je mogoče že kdo vgradil vgradne lučke na strop iz polnil se pravi standardna plošča s travetami?
Kako bi to izvedel?
Razmišljal sem da bi kar primern fi odprtine zvrtal v polnilo!

Za take potrebe obstajajo posebne doze <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.dimco-svetila.si/si/prodajni_program/vgradne_doze/vgradne_doze/">http://www.dimco-svetila.si/si/prodajni ... adne_doze/</a><!-- m -->. Cena je okoli 6 EUR. Izgledajo prakticno. Jaz sem jih prejsnji teden nabavil, vendar jih se nisem vgradil. V roku dveh tednov bom porocal v spletniku kako je slo. Ce bi imel vec casa in lucke ze kupljene bi lahko probal sam improvizirat s kaksno PVC cevjo + cepi.

Pozdrav, Crt
mikele Napisal:Ker je tema že malo stara bi jo rad malo obudil.

Zanima me katere vgradne luči priporočate za vgradnjo v Knauf strop v mansardi.

Halogenke? (12 ali 240V)
Varčne žarnice?
Mogoče že LED žarnice?
Tip? GU10, AR111,...
Velikosti? fi 60, ...

Sam sem bil pred isto dilemo. Odločil za GU10 LED 220V- 3x1W vsaka (21kom). Halogenk nisem želel zaradi pregrevanja, varčne pa mi niso povsem všeč zaradi počasnega vklopa (jih imam v jedilnici, kuhinji in galeriji). LED imam poleg šanka še v dnevni sobi (16 lučk- 4 vrste po 4 lučke). Me je bilo strah, da bo pretemno in sem dodal še dve stenski halogenki (2x70W vsaka). Vendar je sedaj že z ledicami presvetlo in bom predelal, da se bo vsaka vrsta posebej prižigala. Pri prižganih LED lučeh se na sedežni brez problema bere, ...
Kjer je red, svobode ni!
1 2 3 4 5 6 7 Pojdi na stran 
Iskanje po temi