PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Montažni sistemi in les Lesena Plata namesto AB plate

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

rabil bi nasvet glede izdelave lesene nosilne konstrukcije za plato v mansardnem stanovanju.

Na notranji strani zida bi po celi dolžini dal jekleni U profil (8.10m), ki bi ga na 6 do 8 točkah pritrdil z vijaki in sicer čez kvader na zunajo stran stene, kjer bi bile podložka 15x15cm in matica. Profil pride na dve steni. Vmes bi položil nosilce iz lepljenega lesa širine 10 x 14ali16 cm na vsake 67,5cm (širina OSB plošče) in dolžine 8,10m. Na sredini bi bili nosilci podprti še na predelno steno spodnjega štuka. Kaj pravite na tako rešitev! Mogoče zna kdo to statično izračunati če je v redu.

Prilagam še sliko za boljše razumevanje.

Lep pozdrav
podstrehotrendy,
zaradi samega povesa bi ti odsvetoval , da se naslanjajo nosilci na predelno steno!!
Menim , da bi bilo primerneje vgraditi "L" profil saj z njim nisi omejen z določitvijo višine lepljencev; z "U" pa si. Tudi "L" profil je cenejši.
Lep pozdrav
pozdravljeni

jaz ti svetujem da povsod kjer pride lepljenec poštemaš v steno in ne potrebuješ nobenega profila. poštemaj malo večjo luknjo in ko ga podložiš na mero ga zalij z pur peno potem pa nareži podložno peno za laminat (trdo) in jo položi po celotni dolžini lepljenca in nato gor osb plošče - s tem boš zmanjšal udarni zvok na minimum. če je vmesna stena zidana pa ti svetujem, da vseeno nasloniš trame na njo (podložiš s stirodurom in podliješ s pur peno zaradi vibracij

lp
x-tra,
res je tudi dobra varianta, a moraš priznati potrebuje veliko več natančnosti.
Glede udarnega zvoka ; ga je možno blažiti tudi z filcom deb. vsaj 1 cm.
Lep pozdrav
Samo štemanje, stene bi tudi šlo samo me skrbi kako potem dobiti ravnino nosilcev. Kaj misliš, da bi purpan peno uporabil za izravnanje nosilcev ali z kakšnim podlaganjem in potem purpan peno?

lep pozdrav
pozdravljen som

res je, da botrebuješ precejšnjo mero natančnosti samo če že enkrat delaš se ti splača potrudit. ni pa tako zelo za....no, tako da kar pogumno.
tudi s filcom se da ublažit zvok- res je!
nosilce pa treba najprej podložit na mero ( najbolje s stirodurjem), šele nato pa zaliti s poliuretansko peno!

lp
podstrehotrendy Napisal:Mogoče zna kdo to statično izračunati če je v redu.

Poguglaj za TEDDS Lite. Imaš v njem kalkulator za statiko tramov.
x-tra Napisal:...tudi s filcom se da ublažit zvok- res je!

Misliš Termosilent? Pol se je za vprašat ali je bolje na OSB dat par cm tervola ali cm termosilenta?
Preden tramove podlagaš s stirodurjem in fiksiraš s purpenom, preberi vsaj tole:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.norik.si/documents/prospekti/Styrodur_prospekt.pdf">http://www.norik.si/documents/prospekti ... ospekt.pdf</a><!-- m -->
(dovoljena tlačna trdnost za dolgotrajno obremenitev - sredina je nekje pri 1,3 kg/cm2)

lp
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Pozdravljeni,

zanimalo bi me še kateri lepljen les uporabiti npr: dolžinsko liman, KVH, DUO, TRIO, BSH??
Ali mogoče kdo pozna dobavitelja le tega?

Lep pozdrav!

Trendy
Iskanje po temi