PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Montažni sistemi in les Spuščanje stropa

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
No kot naslov pove, na podstrešju imamo leseno konstrukcijo na katero bom šraufal profile, ampak bi pri temu rad spustil strop za cca. 10cm

Zanima me kaj je boljše glede na to da je razmak med lesenimi trami 86cm...in profile bom lahko pritrdil na vsakih 86cm razmaka(če je to sploh dovolj, ali bi morali biti profili pritrjeni bolj pogosto? na npr. 50cm?)...odločam se med sidri in direktnimi obešali ki omogočajo do 10cm spusta stropa.

Prosim Vas strokovnjake za pomoč!

LP
na vsak špirovec en nosilček je čisto dovolj. Direktna pa gasa Wink
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
sepravi da raje nabavim direktna? ali lahko tudi sidra? z čem je lažje delat? in kaj se bolje obnese? kajti doma imam že celo škatlo sider, ampak če niso uredu jih bom šel zamenjat!

LP
če jih imaš že doma so prav tako dobra Wink Lažje je pa z direktnimi delat za novince.
bomo šli zamenjat Big Grin

Drugače pa še eno vprašanje...profile imam dolge 3m, in za celotno dolžino mi zmanjka okoli 10cm dolžine, mi lahko razložite kako naj štukam da bo tole uredu? Ker če doštukam samo 10cm, ne verjamem da bo ok?
Na steni ali poševnini? kupiš za "c profil poštukat kos" in pa en profil odrežeš recimo 40 cm, in z drugim dokončaš, ter potem vsakega režeš kolikor ti zmanjka...

Možno je pa da bi ti lahko tiste 10 cm enostavno pustil prazno, in potem vsako vrsto delal levo/desno prostor... Odvisno od situacije Wink
to je na ravnem stropu, ne na poševnini...

Že da bi štuku za 40cm,ampak če mam špirovce na vsakih 80cm in pol bi mogu štukat na 80, ne na 40! edin če bi pusto prazn, sam pomojm neb blo to lih pametn!
Zato pa kupiš kos, ki ti drži 2 profila skupaj Wink No, drži do ene meje Smile ostalo nosilčki naredijo.

Edit:

Tole ima kalcer v seznamu:

ELEMENT VEZNI ZA PROFIL CD kos 0,14 EUR

Poglej kje so škarjeSmile
no potem morm pa nabavt še tele elemente za spajanjeBig Grin

ps: kakšne škarje? Big Grin
Škarje na leseni konstrukciji strehe Smile Oz. kje je tisto kar boš obešal strop gor Smile Če ti pridejo lepo na koncu stropa (da ti drži spojen del profila) potem ni problemov z štukanjem (oz. lahko celo brez tistih 10 cm - glej spletnik od Furbota, en primer tega), drugače pa moraš malo gledat kje rezat profile Wink
aja toleBig Grin sm mislu da se sam pr nas reče škarje Big Grin ne škarje ne pridejo do roba, tako da bom najbrž mogu štukat prej...
Jaz bi pa proso za kakšno sliko spuščenega stropa.L.P.
No zanima me če bi bilo dosti če je med špirovci 95cm razmaka, bo dovolj nosilnosti če bo na vsakih 95cm eno sidro?? ker sem se zaje** ko sm meru, in tuk je med špirovci, morš merit pa seveda skrajne mere! 95 cm razmaka? preveč ali bo uredu?

LP
Bo ok, špirovci so standard Wink nosilček je pa na sredini špirovca.
ne nosilček je na robu špirovca,ker imam sidra, in če bo na robu špirovca bo razmak toliko kot sem napisal! :roll:
1 2
Iskanje po temi