Objave: 40
Teme: 28
Ocena:
0
Težko razumem da si še kdo upa v centru mesta postaviti črno gradnjo. Rabil je točno en mesec do pod strehe. Toliko časa sem sam porabil samo zato da sem prišel do enega od mnogih soglasij. Nisem iz takega testa da bi želel drugemu slabo, a pred dnevi mi je dokončno počil živc, ko sem iz UE dobil pošto o takih dopolnitvah k vlogi za GD, da nisem vedel če se morda zajebavajo.
Naj mi prosim kdo pove kako se prijavi črna gradnja.
Nekaj pravice naj pa že bo v tej deželici.
Objave: 107
Teme: 39
Ocena:
0
Ojla,
izgleda, da se že "prav piše"!
Pomoje bo po prijavi primoran pridobiti vsa potrebna dovoljenja, ki jih bo itak pridobil, to bo pa pol to.
Objave: 55
Teme: 0
Ocena:
0
S tem korakom sebi gotovo ne boš koristil.
Objave: 208
Teme: 5
Ocena:
0
Kako mi gre na živce da se človek vtika tam kjer ni treba :evil: .....daj še ti gradi na črno pa bo.....edini pameten(črnograditelj)....zakaj zavraga bi čakal na vsa soglasja,dovoljenja pa vsa sranja....črna gradnja pa je mir 8) ........dajte se nehat vtikovat :evil: .če ni na tvoji zemlji oz. lastnini se nimaš kaj vtikovat!!!!....živi in pusti živeti
Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
Čeprav sem tudi sam mnenja, da država mnogo preveč sere po nas, ti tokrat dam prav. Če je red, naj bo red za vse. Valjda nismo mi, ki plačujemo te stvari neke budale, drugi se pa lepo švercajo mimo. Ti kar ukrepaj, sploh ker glede na tempo gradnje, tipu očitno ni denar za papirje problem, ampak le ta tiči drugje.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 894
Teme: 17
Ocena:
0
Najlepše je zgradit na črno tako bajto kot hočeš si daš neka malo papirjev porihtat, določene vloge noter, bajta je čisto izven prostorskih ureditvenih planov oz. ni v skladu z njimi, ker morda ne dopuščajo takšne oblike.
Pol dobiš kazen od inšpektorja ca 400 EUR in rok za ureditev papirjev, odločbo o takojšnji prekinitvi del. S to odločbo greš na upravno enoto jokat, kako se je mudilo z gradnjo, da nimaš kje bit če se da na hitro vse uredit in v roku 2 meseca urediš vse papirje in soglasja v treh mesecih pa imaš pravnomočno gradbeno dovoljenje.
Tako se to dela pri nas, ampak samo če imaš jajca in denar, ker takim ne rušijo. Črne gradnje rušijo samo tistim, ki komaj nakrampajo za cigl, da lahko trem otrokom zagotovijo vsakemu svojo sobo in si ne more privoščit načrtov za 2500-4000 EUR ker je to za nekatere problem, saj je v naši državi problem položnice nekaterim plačat kaj šele za drage projekte in legalno gradanjo.
LP, Boštjan
Objave: 553
Teme: 2
Ocena:
0
Tole o pridobivanju gradbenega dovoljenja za črno gradnjo pa ni čisto res. Če hočeš črno gradnjo legalizirati (recimo, da so te prijavili, zaradi dedovanja ali prodaje,...) moraš ravno tako pridobiti uradno projektno dokumentacijo, ki je res lahko malo cenejša, ker gra za posnetek obstoječega stanja. Ravno tako moraš pridobiti vsa soglasja in uskladiti gradnjo s prostorskimi akti. Pred izdajo GD pa poleg običajnega komunalnega prispevka plačaš tudi kazen tako imenovan prispevek za degradacijo in uzurpacijo prostora ( višina je odvisna od teže prekrška).
Mislim, da se graditi na črno v nobenem primeru ne splača, ker je konec koncev dražje, če drugega ne.
Objave: 5448
Teme: 33
Ocena:
0
sploh, če gradiš na nezazidljivi parceli..
Objave: 296
Ocena:
0
Sem brskal pa ne najdem, zato tu postavljam vprašanje (da ne odpiram nove teme).
Trenutno sem v pričakovanju gradbenega dovoljenja, z izvajalcem sem že dogovorjen za izdelavo do 3. gradbene faze. Ker je moja parcela v naravi njiva je potrebno površino urediti da se bo gor lahko "normalno" delalo. Izvajalec pa ima na drugem gradbišču višek materiala za utrjevanja, ki bi ga moral sedaj odpeljati. On pravi da lahko pripravimo parcelo tudi pred izdajo gradbenega dovoljena, se pravi nasujemo oz. eventuelno tudi opravimo izkop (luknja za klet je 3m X 2m, globina pa 1,4m).
Mene pa zanima ali smemo pripraviti teren pred gradbenim ali pa me izvajalec zavaja, da se "reši" materiala .
Objave: 1044
Ocena:
0
Ne smeš; če bo prijava in glede na to, da gre za njivo verjetno bo ne? si boš precej podražil in otežil zadevo. Dokler ni pravnomočnega GD je škoda karkoli počet, predvsem pa dražje.