24.7.2009 ob 10:17
nisem primorc, sem štajerc.
se pa strinjam z zlaganjem trde žice v dozo.
dobro jutro.
joža Napisal:nisem primorc, sem štajerc.Ja,fajn,sm bl na hiter predvideval,pa me je mal zanesl :wink: no pa pozdrav na štajersko.
![]()
Čojko Napisal:.... Izredno funkcionalno se mi zdi, da so stikala ločena med seboj z vmesnim prostorom - elegantno in funkcionalno.
Čojko Napisal:Ravno tako je isti izgled za vtičnice, kjer pa nimajo pokrovčka za dva polja, pač pa samo za tri ali štiri. Zaradi tega sem se odločil, da bo zraven vsake vtičnice napeljan tudi UTP kabel in po potrebi vgrajeno tudi UTP stikalo ali pa zgolj slep pokrovček.
Čojko Napisal:Iz omarice pa do vsake vtičnice bo svoj 1,5 mm kabel in ne bo nikakršnega štrikanja.
Boš imel omarico kot komandno ploščo space shuttla?Čojko Napisal:V omarici bo tudi 30 in ne kot po navadi 300 mA tokovni odklopnik. Le če imaš instalacijo narejeno v nulo si ga lahhko privoščiš. 30 mA odklopnik pa pomeni varovanje ljudi in le instalacije. ...
Čojko Napisal:V glavnem si že en tri tedne razbijam glavo na kakšen način izvesti elektroinstalacije in sedaj sem že skoraj vse dodelal. Recimo kabli bodo direkt zazidani oz. ne bom imel cevi, v hiši ne bo nobene doze, .... ipd.
Dejva se dobit en dan na kufetu pa bova malo pogledala to tvojo inštalacijo, si za to?
pikec Napisal:Jaz grem v drugo skrajnost: raje kakšno cev več kot premaloDejva se dobit en dan na kufetu pa bova malo pogledala to tvojo inštalacijo, si za to?
Še boš štemal.... ko boš nekega dne pri montaži ne vem katere police ali kosa pohištva prevrtal kabel in za ga zamenjat boš moral preštemat zid se boš spomnil mojega posta... drugače pa so štemarce v Obiju res poceni, zrihtaj si eno na zalogo
Drugače pa je najlepša zadeva v lastni hiši da lahko čaraš po mili volji brez da bi se sekiral kaj si bodo o tem mislili drugi... če ti paše imet elektriko v taki centralizirani strukturi jo kar imej, jaz imam raje drevesno
Nebomgabiksal Napisal:* ne naredim nič in čakam na brezžično