PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Kateri kaminski vložek?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Potrebujem hiter nasvet. V naši hiši smo planirali tudi kamin, a smo ga nameravali vgraditi šele pred zimo in ne sedaj ob vselitvi. Zdaj pa naju vsi prepričujejo naj stisneva še to, saj bo lahko pleskar lepo dokonal delo in kar je še pomembneje... čez nekaj mesecev ne bo potrebno ponovno razbijati in zidati sredi dnevne sobe.

Veva, da je to vse res, a nama zdajle res "trda prede" pri financah. Ampak vseeno sva se odločila "stisniti zobe" in denarnico :wink: zato vas prosim, za nasvet kje kupiti relativno dober kaminski vložek - ni pomembna znamka - pomembno je da bo dobro služil. Prostor katerega bomo ogrevali je velik cca. 65 m2 - gre za dodaten vir ogrevanja skupaj s talnim ogrevanjem.

Hvala:
Pozdravljen

Če nameravaš investirati enkrat in solidno potem lahko od italijanskih proizvajalcev ti lahko svetujem samo Palazetti ali pa Piazetta. Res, da stane nekaj več kot tisti v Merkurju, vendar je svojega denarja vredno. Jaz imam Piazetta z multifuco sitemom in laho trdim, da sem zelo zadovoljen.
v naši hiši smo tudi v podobni situaciji, prenavljamo. Vsekakor se splača vgradit kamin pred ostalimi "lepimi" deli.

Tudi mi se že lep čas informiramo o kaminih. Ni enostavno pri tolikih ponudnikih. Zanimamo se za nakup toplozračnega kamina. Prostor je velik cca 100 m2, vendar imava v drugi etaži še cca 70m2 - spalnice in kopalnica. Zaimava se tudi za Palazetti ali Piazetta. Glede na to, da imate vi doma Piazetta, bi bila vesela za več informacij:
- koliko m2 ogrevate?
- kje ste ga naročili - so vam oni tudi montirali?
- imate kaj izkušenj tudi z drugimi ponudniki?
- cena (kamin + montaža)?
- kolikšen je izkoristek? Koliko časa potrebuje, da se prostor segreje?
- na kaj kurite? cena za kurivo?
- ali imate ventilatorje - kje na kaminu so nameščeni - je morda problem dvigovanja prahu zaradi izpihovanja zraka oz. če je izpihovanje zraka lahko moteče, če si v bližini?
- kateri model kamina je to?
- kaj je pretehtalo, da ste vzeli Piazetta in ne palazzeti - kakšni so +,- med njima?
- material iz česa je zgrajen?
- kakšna slikca mogočeSmile
-...ups
Najlepša hvala za vse odgovore...

Novogoričanka.

P.S: ČE IMA ŠE KDO IZKUŠNJE S TOPLOZRAČNIMI KAMINI, BI BILA VESELA KAKRŠNIHKOLI INFORMACIJ.
se pridružim predhoniku-ci
Jaz pa ne. Zakaj? Zato ker sem videl v živo tudi proizvodnjo. Trije mujoti švasajo in naredijo precej kaminov na šiht. Oni na mesec dobijo 500 evrov, jaz naj pa 2000 plačam za delo do njihove malice? Seveda, ideje i patenti se plačajo, a če proizvodnja takega kamina stane med 50 in 100 evri, se mi zdi vse skupaj nesmiselno zame. Nekaj nasvetov sem že dobil na forumu, kakega mogoče še bom in nekaj bomo že sčarali. Za kamin, ko bo bolj ko ne za romantiko, ne dam 2000 evrov in pika. In kdor da in z njim hoče ogrevat celo bajto, je zame tudi mal mimo - zakaj bi v dnevno nosil drva za celo bajto, če imam kurilnico. Ampak OK, to zadnje je moje mnenje, ljudje smo si različni, vseeno pa za klinčevih 100 kil železa ne dam2000 evrov. In mislim da je ta forum zaradi podobnih meni, kljub temu sem pa na 5 postov o kaminu in na primer TČ dobil 2 pametna odgovora.
LP,
Samojed
Samojed Napisal:Jaz pa ne. Zakaj? Zato ker sem videl v živo tudi proizvodnjo. Trije mujoti švasajo in naredijo precej kaminov na šiht. Oni na mesec dobijo 500 evrov, jaz naj pa 2000 plačam za delo do njihove malice? Seveda, ideje i patenti se plačajo, a če proizvodnja takega kamina stane med 50 in 100 evri, se mi zdi vse skupaj nesmiselno zame. Nekaj nasvetov sem že dobil na forumu, kakega mogoče še bom in nekaj bomo že sčarali. Za kamin, ko bo bolj ko ne za romantiko, ne dam 2000 evrov in pika. In kdor da in z njim hoče ogrevat celo bajto, je zame tudi mal mimo - zakaj bi v dnevno nosil drva za celo bajto, če imam kurilnico. Ampak OK, to zadnje je moje mnenje, ljudje smo si različni, vseeno pa za klinčevih 100 kil železa ne dam2000 evrov. In mislim da je ta forum zaradi podobnih meni, kljub temu sem pa na 5 postov o kaminu in na primer TČ dobil 2 pametna odgovora.
Pa saj to velja za vse stvari. Kaj pa so peči od Ete, KWB itd.? Kup železa, malo šamota, pleha in izolacije. Ko sem v živo videl oguljeno frolingovo peč, se mi je zdela "štadlerca" mercedes proti temu.
Kaj so pa toplotne? Aluminij, baker, kakšen motor. In vse to švasa par revežev za par sto evrov.
Saj tudi avti ne spreminjajo cen. Pretežni del teže odpade na železo. Se spomnite cen pred dvemi leti? Ko se je cena podvojila oz. celo potrojila. Pa avti niso bili nič dražji. Oziroma danes zaradi tega niso nič cenejši. Če so so zaradi drugih razlogov.
Saj vsi vemo, da danes ni več umetnost narediti, ampak prodati. Zato je recimo Ikea tak hit. Najame najcenejše zamorce, vzame najslabše materiale, vse to pa zapakira v zelo učinkovit marketing in plačuje drage dizajnerje. Nateg do konca, raja veselo plačuje, reveži izdelujejo, smetano pa pobira peščica.
Tako pač danes je. Zato tudi jaz vse delam sam. Pa me še včasih fajn nateg... pri cenah materiala.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Zdravo:

Osebno sem mnenja, da vsak naredi tako kot hoče, zmore (tudi finančno) in zna. Kamin ni nobena izjema. Sej je tudi pri avtomobilih nekako tako, da pred nakupom gledamo skozi različne vidike in razpravljamo o smiselnosti nakupa, prednostih, slabostih....

Preden sem se odločil in izbral Piazzetto sem videl kar nekaj kaminov (tudi v praksi in tudi doma narejene), videl njihove prednosti in slabosti poceni in dražjih vložkov,....
Bolj kot sem bral in spraševal, bolj sem prihajal do spoznanja, da so kamini cela znanost.
Res, da finančno ni primerljivo, vendar tudi izkoristek in sistem razpihovanja toplega zraka po hiši ni primerljiv. Pri nas ogrevamo (smo ogrevali - sedaj ne Smile ) v dveh nadstropjih celo hišo (cca 100m2). Pri nas to ni primaren način ogrevanja, vendar če delaš (obnavljaš) hišo v starem stilu brez kamina preprosto ne gre.

Ponudbe na našem tržišču je veliko, prav tako mojstrov. Cena vložka je pa umetnost in tvoja sposobnost za pogajanje/barantanje.

Zakaj Piazetta in ne Palazetti. Kvaliteta je tam, tam. Seveda trgovec - prodajalec pripomore k odločitvi pri nakupu, ko ti poda prednosti določenega izdelka. Sam sem šel osebno do kar nekaj trgovcev, sejmov tako pri nas, kot v Italiji. Na koncu pa si moraš vzeti čas za trezen premislek in se odločiti, kaj je tisto, kar je zate pomembnejše. Zame je bila zagotovo velikost gorišča.

Tudi sam sem na tem forumu se soočil s takimi in drugačnimi mnenji, vendar sedaj po skoraj enem letu po vselitvi lahko rečem, da mi ni bilo žal niti za en malo več porabljen evro, katerega sem investiral v malo boljše stvari. Se mi že sedaj obrestuje.

Lp
kaj pa kaminski vložki Spartherm?

lp, miha
nam pridejo jutri montirati spartherm vario sh prestige. Poročam.
Alea iacta est
Poglej še ponudbo firme Schiedel. Jaz sem si pred dvema letoma kupil tip Magic K2, pa dela fantastično. Pa čisto inovativen pretok zraka ima. Svež zrak od zunaj se najprej segreje v sendvič steni, nato gre v prostor, iz prostora pa v kamin za zgorevanje ognja.
Funkcionira.
Pozdravljeni,

odločam se med kaminoma:

EDILKAMIN Tekno
<!-- m --><a class="postlink" href="http://kamini-slo.com/akcije_kamini.html">http://kamini-slo.com/akcije_kamini.html</a><!-- m -->
cena: 1600+ddv

ter

Piazzetta 810 HT
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.piazzetta.it/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.garden_flypage&product_id=69&category_id=8&option=com_phpshop&Itemid=13&lang=en">http://www.piazzetta.it/index.php?page= ... 13&lang=en</a><!-- m -->
cena: 2300 + ddv

Prosim za vaše mnenje ali je Piazzetta vreden razlike v ceni?

Hvala!

Lp
Brzi
Mogoče malo mimo odgovor, ampak poglej na <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ebay.de">http://www.ebay.de</a><!-- m -->. Vložkov, kaminskih peči, raznoraznih....malo morje.
Prodajajo tudi trgovine.

Recimo, jaz bom vzel naslednjega:
[url]httpunichr("58")//cgiunichr("46")ebayunichr("46")de/Kaminofen-DIPLOMAT-11-XBS-wasserfuehrend-wassergefuehrt_W0QQitemZ110402006885QQcmdZViewItemQQptZKamine?hash=item19b478ef65&_trksid=p3286unichr("46")c0unichr("46")m14&_trkparms=65%3A3|66%3A2|39%3A1|293%3A1|294%3A50[/url]
Kar se pa prevoza tiče... nek privatnik, ki vozi pakete po evropi, mi je ponudil, da mi ga pripelje za cca. 80€ (780km).
Cene kaminov, kaminskih peči in kaminskih vložkov so v slo previsoke (moje mnenje).

pa lp, jure
Brzi Napisal:Pozdravljeni,

odločam se med kaminoma:

EDILKAMIN Tekno
<!-- m --><a class="postlink" href="http://kamini-slo.com/akcije_kamini.html">http://kamini-slo.com/akcije_kamini.html</a><!-- m -->
cena: 1600+ddv

ter

Piazzetta 810 HT
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.piazzetta.it/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.garden_flypage&product_id=69&category_id=8&option=com_phpshop&Itemid=13&lang=en">http://www.piazzetta.it/index.php?page= ... 13&lang=en</a><!-- m -->
cena: 2300 + ddv

Prosim za vaše mnenje ali je Piazzetta vreden razlike v ceni?

Hvala!

Lp
Brzi

Zdravo,

Sicer je od EDILKAMINOV malce močnejši sam nima pa šamota tako kot Piazzetta, in ni kotni - kar je zelo velika razlika (predvsem v ceni) med tem da je samo ravno steklo al pa L steklo al pa polkrožno. Torej primerjaj enake med seboj to pomeni da moraš Piazzetto 810 HT primetrati z EDILKAMIN-ovim Tekno 2, ki je sigurno dražjiod 1600+DDV). Glede na navedeno se mi zdi da je Piazzetta celo ugodnejši od EDILKAMINOV, glede na to kaj ponuja. Pozanimaj se tudi glede dodatkov, ki so različno "cenjeni" pri proizvajalcih (npr. dokup ventilatorja od 300 do 600€).

Jaz bi se v tvojem primeru odločil za Piazzetto.

lp Urban
Zdravo

Tudi jaz sem bil pred časom v času odločanja v dilemi kaj izbrati in v igri je bil tudi Edilkamin.

Ko sem pri tem spraševal prodajalce in monterje kaminov mi je eden izmed trgovcev v Italiji (ki oprodaja tudi Piazetto ) tudi dejansko pokazal razlike med njima (mislim da so v postavitvi izmenjevalcel ? - vendar lepo prosim ne me prijet za besedo (sem že malo pozabil), ker je že dolgo nazaj, ko sem to gledal in se v to bolj poglobil).

Vsekakor pa sem slišal s strani dveh prodajalcev/monterjev (pri nas in v Italiji), da je razlika kot dan in noč med Edilkaminom in Piazetto v prid Piazetti.

Svetujem ti, da se sam malo bolj poglobiš v to (prednosti in slabosti izbranega vložka) in kakšni so morebitni nadalnji stroški vzdrževanja,.....
kje dobiti majhen kaminski vložek, ki bi ga potem lahko obzidal/vzidal v lastno siporeks konstrukcijo?
Kolikor sem jih do sedaj videl, so skoraj vsi širine minimalno 80 cm in nekaj takega globine, zaradi postavitve v kot pa je meni tak prevelik in iščem nekaj v rangu 60x40 cm (govorim o kurišču)
Pa seveda da se ne nasmejim, ko vidim ceno...
Razmišljal sem tudi, da bi nekje staknil samo vrata (tu sem se tudi že cenam smejal) ali pa kako staro peč malo razrezal in z šamotom dokončal kurišče.
Kak pameten predlog kje pogledati?

LP!
1 2 3 4
Iskanje po temi