PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Odduh kanalizacije

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Torej poceni in izvedbeno ugodna rešitev - hvala, bom tudi sam montiral (ampak tako, da se bo še kdaj dal menjati, če bi to kdaj bilo potrebno.
BogyX Napisal:Torej poceni in izvedbeno ugodna rešitev - hvala, bom tudi sam montiral (ampak tako, da se bo še kdaj dal menjati, če bi to kdaj bilo potrebno.

BogyX,

Tudi jaz sem si pustil rezervno varijanto za na streho, ampak dokler bo to učinkovito ne bom prebijal strehe.

lp pavel
@ vsi ki delate ste ali boste delali odduhe - vprašanje

pozdravljeni.

sem novinec na tem forumu pa se opravičujem če sem že kak odgovor spregledal.

ker sem v fazi gradnje hiše in mi začnejo delati vodovod in kanalizacijo v hiši sem takoj, ko sem v zasledil vaše odgovore za tiste ventile za odduh šel v maribor, da jih kupim (sam sem iz m. sobote). Pri nas takih ventilov in in za tak sistem v trgovinah tudi še niso slišali :-(;

Pot pa je bila nažalost zastonj, saj jih niti v OBI-ju niti v BAUHAUSU nimajo, niti zanje niso nikoli slišali. seveda sem jim povedal, da sem zanje slišal na forumu in da jih po vaših odgovorih imajo v Obi Koper, pa so me samo čudno gledali, čeprav sem imel tist5o sliko s sabo.

Sedaj pa me zanima še nekaj:
1. vodovodar, ki napeljuje vodovod pravi, da ta ventil pozna, da pa se težava pojavi pri wc školjki. smrad se pojavi iz školjke in ne iz cevi, saj sifoni zadržijo vodo in smrad;
2. obenem priporoča reduciranje in fi 110 na fi 75 in če nočem skozi streho izpust na zidu (seveda proti vrhu in kjer ni oken).

lepo prosim za kakšen nasvet in odgovor.

lp
branko
Mbranko

Če v Obiju v MB ne vejo kakšen je ta oddušnik, naj pokličeji v KP. Jim bodo že tam povedali.

lp pavel
Ti ''ventili'' se res dajo manjših dimenzij - za hišo mislim, da je običajno dovolj ža najmanjši fi50 (to je sicer odvisno od proizvajalca, vendar je to podatek iz ene izmed spletnih strani objavljenih v tem postu).
Sem pa ravno pred kakim mesecem to videl v eni izmed 4 MB trgovim (Mer**r, O*i, B**M*x, B*****s), ampak se ne morem spomnit v kateri. Se pa sigurno dobi, mogoče se samo kak drugače reče (oziroma prodajalec še ni videl tiste poliice od blizu :-) ).
hvala za odgovor. bom jutri poskusil še v lj (če sem že tam na služ. poti).

je pa čudno, da se dva ne spomnita, pa sem rekel: ali ventil, ali kapa na cevi, ali odduh ali karkoli nepovratnega, kar se da na cev v wc, kopalnici in podobno, da ne smrdi ven. sem pa že vajen tega (kar sam najdeš, to imaš).

@pavel
kaj je pa s smradom oz. od kje ti je prej prihajal duh (sifon, skozi školjko/umivalnik ...).

sam se nagibam tudi k rezervi (ta ventil in šele nato streha).

lp
Za smrad iz školjke - če je vse prav narejeno in je ta ventil vgrajen, da ne potegne vode iz školjke, potem iz školjke ne more smrdeti niti pod točko razno. Če ni ventila niti zračnika, potem lahko potegne vodo iz školjke, pa še to jo bo raje iz sifona v umivalniku na primer. Tako da tej štoriji ne verjamem povsem.
LP,
Samojed
pikec Napisal:A obstaja za zračnik nekakšna protipovratna loputa? Tako da če imaš napo in wc vezano na isti vod, pri delovanju enega ali drugega ne prihaja do prehoda odpadnega zraka v napačno vejo.

Seveda obstaja. Glede zračnikov imam podobno situacijo, kot churimuri, le da sta zračnika pralnice (pritličje) in kopalnice (nad pralnico) povezana na isto vertikalno cev fi 110. Ob nakupu ventilatorjev (fi 100) sem dokupil še protipovratni loputi, ki preprečujeta, da bi en ventilator pihal odpadni zrak mimo drugega nazaj v prostor. Nekateri ventilatorji imajo to loputo že vgrajeno, žal pa ravno ti s senzorjem vlage te lopute niso imeli in sem ju moral dokupiti.
Jernej Napisal:
pikec Napisal:A obstaja za zračnik nekakšna protipovratna loputa? Tako da če imaš napo in wc vezano na isti vod, pri delovanju enega ali drugega ne prihaja do prehoda odpadnega zraka v napačno vejo.

Seveda obstaja. Glede zračnikov imam podobno situacijo, kot churimuri, le da sta zračnika pralnice (pritličje) in kopalnice (nad pralnico) povezana na isto vertikalno cev fi 110. Ob nakupu ventilatorjev (fi 100) sem dokupil še protipovratni loputi, ki preprečujeta, da bi en ventilator pihal odpadni zrak mimo drugega nazaj v prostor. Nekateri ventilatorji imajo to loputo že vgrajeno, žal pa ravno ti s senzorjem vlage te lopute niso imeli in sem ju moral dokupiti.

smem vprasati kje si kupil loputo, kdo je proizvajalec in seveda koliko si odstel zanjo?

l.p. tomaz
Kupil sem ju skupaj z zračnikoma v Merkurju pred kakim mesecem, cena enega okrog 10 EUR, proizvajalca ne vem, zna biti, da je isti, kot za ventilator: Monroe ali nekaj podobnega. Če te zanima, ti jutri sporočim tudi tipno oznako.
Jernej Napisal:Kupil sem ju skupaj z zračnikoma v Merkurju pred kakim mesecem, cena enega okrog 10 EUR, proizvajalca ne vem, zna biti, da je isti, kot za ventilator: Monroe ali nekaj podobnega. Če te zanima, ti jutri sporočim tudi tipno oznako.

prosim
Tomzi, tu imaš željene podatke:
Proizvajalec: MANROSE
Tip: XF100H
Mbranko,
smrad mi je prihajal skozi oddušno cev, ki je bila speljana od odtoka kanalizacije skozi steno v drvarnico.Deluje brez problema. Ne smrdi več Big Grin Big Grin Big Grin .

lp pavel
Pozdravljeni vsi skupaj,

jaz sem tudi danes naročil 4 oduhe.
- za spodnjo kopalnico posebej
- za spodnjo kuhinjo posebej
- za zgornjo kopalnico posebej
- za kanalizacijo v mansardi posebej

Oduhe mi bo naredil mojster iz pločevine (špenglar) po ceni 50 ojrotov na kom, če bi pa kupil original opečnatega (kritina bogener), bi me prišel 100 ojrotov komad. Je pa to vse skupaj vseeno kar precej, samo to je treba sedaj zrihtat ko se delajo stropi v mansardi.
No pa da obudimo malo to "staro" temo, ki pa je še vedno aktualna...

Sorxus Napisal:...Torej dobi se kapa, ki se montira na vrh oddušne cevi na podstrešju, s tem ni potrebno prebijati strehe z oddušno cevjo.

Dejansko je to ventil, ki spusti samo zrak noter, ven pa ne, tako da ne smrdi.
Takšni oddušni ventili so mislim da za vse premere cevi...

LP....

Mi imamo prav tako wc in kopalnico eno pod drugim in imamo predvideno tako zračnik kot oddušnik za vsako + napa v kuhinji.

Ker imam prazno podstrešje bi bila izvedba s tem ventilom super (res nebi radi toliko prebojev na strehi). Me pa zanimajo sedaj po tolikem času izkušnje forumcev, ki so tu zgoraj o tem razpravljali - je to o.k. ali ste morali popravljati?

lp,

lele
1 ... 3 4 5 6 7 ... 11 Pojdi na stran 
Iskanje po temi