Objave: 450
Teme: 2
Ocena:
0
Ni nevem kako komplicirano napeljat sam. vendar moraš pazit na določene stvari. Naprimer višine in odmiki priključkov in odtokov, preseki, pa da nimaš mrtvih rokavov...
Objave: 1433
Teme: 28
Ocena:
0
...pa da upoštevaš kako boš pritrdil sanitarne elemente, da bo toplotna izolacija cevi ustrezna ipd. Test tesnosti lahko narediš kar z vodo iz omrežja. Na en čep namontiraj merilnik pritiska, naredi obvod iz toplega na mrzlo omrežje, spusti vodo v sistem, odzrači, zapri dovod vode in štiri dni preverjaj da pritisk v sistemu ne pade. Če ni lužic in pritisk je ok, zapucaj cevi. To pride v poštev samo pri omrežjih kjer je pritisk hladne vode večji od 4 bare, ker ga boš moral tako in tako omejiti z reduktorjem na 3 bare.
Objave: 3
Teme: 1
Ocena:
0
Lep pozdrav mene zanima vodovodar mi je dal predračun pa se mi zdi kar drago in sicer:
imam eno kopalnico,wc,kuhinja in kurilnica dal mi je predračun z vmetnimi kotlički in vsemi sifoni 3800eurov material in delo.
Kaj pravite namreč sva dobra znanca pa se me zdi da me je hotel mal......
Pozdrav vsem in hvala za odgovor.
Objave: 174
Teme: 11
Ocena:
0
Sem imel mojstra, ki mi je računal po materialu. V predračunu je pisalo dobava in montaža banje, odtoka s sifonom, itd.
In ker nisem imel očutka, koliko dela je za to potrebno, sem mu pridno plačeval.
Šele na koncu sem si malo primerjal cene v trgovini in izračunal, da si je zaračunal 100 evrov na uro dela.
Toplo priporočam, da zahtevate ločitev dela in materiala. Material naj natančno specificira potem pa preverite cene v trgovini.
Čeprav sem imel enga, ki se je za vsako dihtungo, PP cev in fiting usedel v kombi in odpeljal v Tapro (7km). Ker je bil plačan na uro
Objave: 2187
Teme: 21
Ocena:
1
Mene je prišel grobi vodovod okoli 1.600 EUR - pol delo/pol material + 400 EUR za Polarja.
Imam pa 23 čepov in 11 odtokov, po hiši tri dovodne veje hladne vode (samo kuhinja mrzla/wc in pralni stroj/ostalo), obtok z obtočno črpalko, ki je speljan do vsakega ventila z toplo vodo in kot po navadi ko se odcepi iz tal, cevi so zaščiten alumplast, ena odtočna cev na predelni steni je z neslišne modre troslojne odtočne plastike, v jašku pa regulacijski sitem z 10 ventili in cevmi oblečenimi s črno penasto izolacijo + polar in reducirni ventil.
Delal zelo priden mlad fantina (seveda na fuš), ki je bil poleg tega še zelo vesel ko sem mu dal 40 EUR napitnine.
Kar pa zadeva koliko nekdo zasluži za uro dela me je do sedaj največ stal žlebar - 40 EUR/ura, ki mi je poleg tega še zafušal naklon pri žlebu nadstreška.
Saj pravim, da ni problem pošteno in korektno plačati za pošteno in kvalitetno delo. Problem je pri izbiri izvajalcev, kjer te znajo prav na vsakem koraku tako olupiti, da kar ne veš od kje si doma. Mene je recimo prva ponudba za načeloma isti oz. še manj skompliciran vodovod prišla 4.500 EUR z že 10% popustom na plačilo v gotovini + ddv.
Objave: 12
Teme: 0
Ocena:
0
Meni je naredil za kopalnico 6 priključkov odtok za banjo, umivalnik, wc, pralnistroj z sifonom in talni sifon za 600 Eur z materjalom in štemanjem a ni to pošteno.
Objave: 7496
Teme: 227
Ocena:
0
Dajte si v profil še kraj ali pa vsaj konec Slovenije pa bo vsem življenje veliko lažje...
Drugače bo Fery predlagal svoje mojstre iz Bangladeša ;-)
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Objave: 772
Teme: 64
Ocena:
0
Jaz se priporočam za kontakt kakšnega fajn vodovodarja za Goriški konec. Lahko tudi takega, ki bi bil pripravljen prit na Goriški konec.
Imamo pa za naredit vso grobo napeljavo iz kurilnice v wc (poleg) in v kopalnico (nad kurilnico): tuš/kad, pralni stroj zgoraj in spodaj, geberite,... + vodo ven iz hiše.
Objave: 58
Teme: 22
Ocena:
0
Mi zna kdo "na uč" ocenit, koliko je pričakovan strošek, da se pipa v kuhinji, ki je trenutno stenska (na cca. 125cm višine) premakne nižje, tako da bo ne bo več stenska, ampak na pultu (torej nekje na višino 95cm)?
Stena je že poštemana, treba je samo cevi skrajšat in premaknit. Odtok ostane kot je.
100 eur? več, manj? :?:
Ker nimam ideje, pa da se ne nategnem. Hvala.
Objave: 94
Teme: 10
Ocena:
0
Pozdravljeni!
No, ker je to zelo zelo zanimiva tema bi prosil za mnenje o tem kaj bi sploh bilo bolje Aluplast ali samo plastika......v pocinkano ne grem, ker ne zaupam več odlitim razdelilnim kosom.
Pa, glede na to da sem s Posavja me pa tudi zanima za kakšen kontakt dobrega in kvalitetnega vodovodarja (Posavje/Dolenjska/Kozjansko)
predlogi in kontakti na ZS
Objave: 405
Teme: 6
Ocena:
0
Kolena,t kosi in razne druge pocinkane zadeve so odKOVANE in ne odlite. Je pa prav gotovo pocinkan vodovod najbolj siguren. Pride dostikrat pri alu plastu problem da tam kjer je stisnjen da se pretrga. Če vrtaš luknje boš pocinkano cev zaslišal in vrtal drugje pri alu plastu pa boš dobil vodo v glavo. Pri pocinkanem vodovodu lahko vse priključke scentriraš brez težav v nulo pri alu plastu pa je nekaj več dela itd. Pocinkani roli so zakon.
Objave: 15
Teme: 3
Ocena:
0
Tut mene zanima kakšen ugoden in kvaliteten vodovodar. Če pozna kdo kakšnega, bi se priporočal. Mam pa novogradnjo 180 m2, Dolenjska.
predlogi in kontakti na ZS, HVALA
Objave: 7496
Teme: 227
Ocena:
0
Vsem, ki iščete izvajalca toplo predlagam, da ga iščete v temi [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/viewforumunichr("46")php?f=50]Iščem izvajalca[/url], ker bo bistveno več sreče...