PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Od oljne repice do kurilnega olja...

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Heloo

Mam namen testno posadit eno njivico oljne repice... mal za testirat, me pa zanima, kakšna je procedura da to spraviš v olje. A se samo preša, ali je kakšen drugačen postopek ? zakaj si nebi biohišo naredili sami brez 2Msit za peč ? Dejstvo je, da olje nebi bilo potrebno tako čisto kot za kuhinjske namene in bi bilo posledišno veliko cenejše...

vsaka informacija dobrodošla...

l.p. Jože
Vem, da je za uporabo v avtomobilih potrebno kar nekaj kemije zraven.

Če direktno olje zadostuje za bol robustne sisteme (kakšna varianta gorilca s povečanimi dizami in podalšan interval vžiga), oziroma, ali sploh gori pa ne vem.
3kg je enako 1 litru ali kako že...
glavca Napisal:Heloo

Mam namen testno posadit eno njivico oljne repice... mal za testirat, me pa zanima, kakšna je procedura da to spraviš v olje. A se samo preša, ali je kakšen drugačen postopek ? zakaj si nebi biohišo naredili sami brez 2Msit za peč ? Dejstvo je, da olje nebi bilo potrebno tako čisto kot za kuhinjske namene in bi bilo posledišno veliko cenejše...

vsaka informacija dobrodošla...

l.p. Jože

Glede Oljne repice. Predlagam da raje posadiš konopljo. Seveda tapravo. Potem pa ...... z denarjem pa nabaviš kurilca.

Drugače pa je najbolj enostavno poskusiti kuriti oljno repico direktno. To pomeni da vpihavaš seme. Po mojem mnenju je na koncu največji izplen. Zal pa to govorim teoretično. Ker nimam pri roki oljne repice.

Zaveda se je treba , da vsaka predelava nekaj stane. Še posebej če daš to nekomu naredit. To je približno tako, kot bi imel doma kravo, mleko pa bi kupoval v trgovini. 8)

lp
Greg
Sm je spet problem, ker je peč za tako zadevo 2msit, za olje pa pa 140ksit Sad

Kar se tiče knoplje, no ja, sm če nebi plavi angelčki mel kej proti.... Smile

l.p. Jože
Iskanje po temi