PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Montažni sistemi in les konstrukcija nadstreška terase

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ojla,

po nekaj predračunih (delo cca 1000 eur) sem se odločil, da bomo sami naredili nadstrešek terase. Gre se za 3-kapnico, ki "zajaha" balkonsko ograjo. Iz priložene skice se vidi, kako sem si stvar zamislil. Rumeni kvadratki so stebri (5 kosov).

[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")moj-albumunichr("46")com/slike/2786432/kFtNjgrKxNreuNDiunichr("46")jpg[/img]

Streha bo klasična (zračni kanal + tondach). Zanima me predvsem, ali je glede na težo potrebna tudi modra lega in stebri (notranja dva sta mišljena med legi in diagonalami)? Oz. ali imate kake pripombe glede zamišljene konstrukcije?

hvala za pomoč!
Opusti se i uživaj, nemoj da nam sada kvariš doživljaj....
Kaj mi lahko zaupaš s katerim programom si to narisal?
lp marjan
program je Visio 2000. Super in enostavno za raznorazne 2D skice.
pozdravljeni!
Je lepo, da ste se odlocili da sami postavite tale nadstresek. V kolikor se nimate lesa predlagam, da za lege uporabite les bolj pravokotne oblike npr.: 16/20 ali kaj podobnega. Znano je, da je les na višino bolj nosilen kot na širino, kar lahko. potem bi lahko tudi uporabili npr 14/20 ali pa kaj podobnega, toliko okrog tega. potem bi tista notranja lega lahko odpadla. Pa se kaksne klese je treba vgradit in bo zadeva stala.
Predlagam pa se nekaj. V kolikor nimate kaj veliko izkusenj kar se tice tesarskih del, da vam nekdo izrise v programu, ki jih imajo tesarji kompleten nadstresek. Iz tistega pa se potem dobije vse mere in koti, ki so potrebni za izdelavo nadstreska. Se bolj pa je, da potem na stroju izrezejovse potrebne spirovce in lege,... nato pa se vse skupaj samo se sestavi kot lego kocke. Ali pa mogoce prosite kaksnega tesarja, ki se malce spozna, da pride mal pomagat ostalo je pa v vasi reziji. Potem pa kar veselo na delo!!

lpM
Najnovejše stanje...... spomnil sem se, da je kolega svoj čas delal nadstreške, tako da bo on mojster, mi pa pomagači... bolj kolegialna usluga oz. kompenzacija, brez divjih cen.
Iskanje po temi