PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Montažni sistemi in les Streha - ocena cene

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Imam ponudbo za streho... gre se za 190m2 - komplet ostrešje, pokrivanje s črnim Rapidom, klasična dvokapnica brez posebnosti, dva strešna okna (material ~1400€ + DDV) in dva zračnika (WC in napa). Zračniki, krajniki ipd. so Creatonovi in ne imitacije/približki. Potrebno je rešiti problem strehe, ki gleda 2.30m čez steno (podaljšan venec, dvojne lege...). Škarje morajo bili obdelane (vidne). Stebrov okoli hiše se bom znebil!
Zraven je še 30m2 ravne (3° naklon) betonske strehe za pokrit s plehom.

Konkretnih ponudb ne bom lepil, se pa cene se gibljejo okoli 20.000€; to je 100+ € na m2?! Okolica kraja nima veze, ker če pride krovec iz MS delat za 10.000€ mu plačam tudi prevoz in prenočišče. Je cena v normalnih okvirih oz. koliko ste vi plačali?

PS: ataIBA in krovec22 ne rabita komentirat - se raje slišimo :wink:
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Kaj so normalne cene, je zelo relativno. To, kar ti pišeš, so nehumane cene. Sam imam dvoslemensko dvokapnico, z dvemi čopi, na severni strani 2 manjše frčade, na južni 1 večjo frčado, izvlečeno ven za 2 metra, podprto s stebri in lesenimi nosilci za balkon. Strehe je 240 m2. Napuščev ne bomo zapirali (so odbdelani in barvani). Strešnik je Tondach Wiener norma (s krajniki), pločevina je barvan aluminij, les je naš (usluga rezanja je vračunana). Celoten material za ostrešje (strešniki - tvoji so celo cenejši, pločevina, folija, usluga rezanja, barva, žeblji, vijaki...) me je prišel z 20 % DDV (kjer je sploh bil) 6.600 €. Če dam zraven še malice (najdražja postavka raznih šušmarjev in domačih pomagačev, po besedah super ugodnih obrtnikov, za katere ni treba pripravljati hrane), lahko računam, da me je streha prišla 7.000 € (čeprav bi za 400€ morali žreti kot prašiči in popolnoma nič delati). Cene so take. Koliko si pa pripravljen dati obrnikom za delo je pa tvoja stvar. Po pravilih stroke vsaj še enkrat toliko (se pravi še 7.000€), ki jih bodo kakorkoli že zamaskirali. J... ga, tudi oni morajo živeti.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Anybody else? :?
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
Nebomgabiksal Napisal:Anybody else? :?

150 m2 klasične dvokapnice z naklonom 20 stopinj..

- odstranite salonitk in odvoz,
- demontaža žlebov in nosilcev,
- demontaža obrob,
- nove kljuke,
- podeskajne z 2 cm zaščitno s premazom,
- folija,
- kontra letve,
- strešne letve,
- dimniške obroke 3 dimniki,
- 2 cevi kopalnica, kuhinja,
- čelne, kapne obrobe
...

potem pa različno:
- Gerrard ena ponudba slabih 9 k in druga slabih 10k,
- italpaneli cca. 10 k,
- čakam še bobrovec.

Nagibam se k Gerrardu. Eden od ugodnejših ponudnikov delal sorodnikom, ki ga zelo hvalijo.

by the way ko sva na vezi na temo mojstrov, cen in dela na čez . Adapatcije mansarde sem se potem lotil v lastnem aranžmaju in ne na čez. Z današnje perspektive lahko rečem hvala bogu.

Začeli smo 28. aprila in v dobrem mesecu naredili:
- izštemal tlake, podrli 4 stene,
- naložili, odpeljali 12 kubikov materiala,
- odstranili 1 kubik steklene volne,
- pozidali 3 stene siporex,
- napeljali komplet nov štrom po celi mansardi,
- napeljali internet in tv, internet na 11 točk,
- napeljali senzorje za temperaturo in vlago na 6 točk ( sobe, podstreha),
- zapucali vso elektro in internet instalacijo,
- naredilo novo napeljavo za vso vodo WC in kuhinja,
- zapucali vso vodovodno instalacijo,
- mrežca na nove siporeks stene in 2 krat glajeno,
- 1x groba izravnava vseh ostalih sten,
- predinštalacija za kamin,
- montirani vsi nosilci za knauf,
- nekaj nove centralne napeljave ( železo za baker),
- novi priključki za radiatorje in sami radiatorji.
- zapucana vsa centralna inštalacija.

Jutri pa pridejo delat že estrih. Je pa bil totalno nor mesec, ker so si mojstri ves čas podajal kljuko. Groba ocena za vsa našteta dela in material dobrih 3000 €, vključenih kakih 10 six packov, 20 litrov cvička, 10 litrov belga, 15 l radenske in kakih 30 sendvičev Smile
Streho (285 m2) smo delali v lastni režiji (mojster + domači)

Postavke:
- Tondach figaro antik s slemenjaki 6200
- les z deskami 3300
- silvanolin 300
- snegolovi 550
- avtodvigalo 200
- kleparija 1650
- mojster 2000

Lp
Brzi
Brzi Napisal:Streho (285 m2) smo delali v lastni režiji (mojster + domači)

Postavke:
- Tondach figaro antik s slemenjaki 6200
- les z deskami 3300
- silvanolin 300
- snegolovi 550
- avtodvigalo 200
- kleparija 1650
- mojster 2000

Lp
Brzi

:lol: Ni kaj, poceni mojster.

Lp
Dany
Brzi Napisal:Streho (285 m2) smo delali v lastni režiji (mojster + domači)
12400€
No tole mi je kar v pomoč.
Tako v grobem - koliko m3 lesa pa ste porabili?

Moj laični izračun za material bi se glasil nekako takole:
- Creaton Rapido, 3535€ + DDV
......kritina (7,50/m2)..............1425,- (akcija)
......slemenjaki (10,70/kos)......570,-
......zračniki (13,20/kos)..........530,-
......krajniki (22,00/m).............580,-
......odduh (155,00/kos)..........310,-
......snegolov (0,76/kos)..........120,-
- kompleten les 10m3, 2000€
- strešni okni, 1300€
- pleh kritina (15€/m2), 370€
- manjka še zaščita, pa si bom sposodil, kar tvojo številko
- pa še folija...
Torej nanese materiala max. 8500,-€ z 8,5% DDV.

Potem pa manjka še delo kjer sem bos...
- montaža strešnega okna, 100€.........200€
- pokrivanje strehe, 6,5€/m2€..........1400€
- ostrešje, deskanje 15€/m2............3500€
Tako me delo pride 5500,-€ z 8,5% DDV.
Tako bi bila normalna cena za streho nekje 14.000€ z DDV.
Ampak za ta denar še nisem srečal mojstra :x

In potem razmišljam naprej - recimo, da streho delajo štirje štiri dni.
To je skupaj 130 ur. Torej je bruto plačilo na skoraj 40€/h?!
Se mi zdi pošteno plačilo!

Ok, pristanem tudi na malo višjo postavko, ker gleda streha 2,3m čez zid in
je potrebno malo ojačitev, ampak do 20.000 je še daaaaaleč.

PS: pozabil na žlebove s cevmi, ki glede na "[url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")ozsunichr("46")si/prispevekunichr("46")asp?IDpm=1235]INFORMATIVNI CENIK KLEPARSKIH IN KROVSKIH DEL[/url]" nanesejo okoli 1000€.
Mene pa stane izdelava AB strehe s simsi debeline 10 cm in površine 85 m2 pokrite s sekundarno kritino, in korcem na purpen, ter 32 m2 nadsrešek pokrit s trami in planetami, sekundarna kritina in korci na purpen + 32 tm žlebov, dva odduha in morda še kaj kar sem pozabil:
vse delo z njihovim opažnim materialom: 3200 EUR
material: 4450 (od tega je samo betona in železa za 1700 EUR)
No pa da še jaz pristavim moj predračun (v bistvu je cena ostala enaka, oz. smo se malo pogodili):

[url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")shraniunichr("46")si/f/2I/Wc/clbf2ki/predracununichr("46")xls][img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")shraniunichr("46")si/t/2I/Wc/clbf2ki/predracununichr("46")jpg[/img][/url]

poleg tega smo dali še cca. 2500€ za les (špirovci, lege, deske)
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
Hvala Ericssson... kar samo potrjuje mojo kalkulacijo. Recimo, da sem pri lesu sfalil za +1000, ampak sem pa tudi kje drugje pretiral. Se pravi bi moral z max. 17.000€ priti skozi.
Poštena cena za izdelavo tvoje strehe je okoli 12.000 EUR (naj bo še do +2000 EUR), vse kar je več je nateg.
Samo majstra še nisem našel za tak denar Cry - PLAČAM TUDI KILOMETRINO/PRENOČIŠČE!
Če kdo pozna res dobrega mojstra seprejemam info na ZS.
Pri moji strehi se zakomplicira, ker:
- napušč gleda 2,3m čez zid
- nočem zunanjih stebrov
- je tudi notri kar velik prostor brez sten
- hočem 10 let garancije na ostrešje
Kar se ostrešja tiče in teh dolgih previsov je pravi naslov projektant oz. statik. Pri tako dolgem napušču bi se jaz najbolj bal kakšnega nenadnega močnega sunkovitega vetra. Odsvetujem! PA tudi garancijo na tako dolg napušč ti ravno zaradi tega ne bo nihče dal. Sploh pa raje pozabite na garancije, ker ko gre podjetje rakom žvižgat, .... To je samo zato, da te lahko dobro nategnejo za denar.
Če še vedno vstrajaš pri taki strehi bi se jaz probal z nekom zmeniti samo za delo, material pa nabavim sam. Tako delam jaz in vidim, da je tako najceneje in najboljše.

Kaj pa če bi naredil AB streho ali pa iz monte + polnila? Je "večno".
Jaz imam hišo iz siporeksa, kjer je prva plošča AB, druga plošča monta od Wienerbergerja (22 cm) nad katero je AB streha (v špici je 120 cm nad monto). Na betonski strehi je "izotek" posut s peskom na katerega je na purpen položen korec. Kar se izolacije tiče pa jo bom samo zložil na podstrešje (15 ali 20 cm izolacije na že nekoliko izolativno monto)
Se pravi kot sem bral je lega dolga 2,3 metra čez zid (podložena lega noben problem, razen omenjenega vetra) in niso špirovci 2,3 metra čez lego?!(kar zna biti problem)
Največji razpon za lego v notranjosti je?

Koliko ponudb imaš do sedaj?
Sicer pa nisem izvajalec, edino mogoče kakšnega poznam.
Sonce naj sveti vsak dan!
Ponudbe sem zbiral, ko sem se odločal za ENEGA izvajalca. Niti ena ni bila pod 15.000€, po drugi strani pa so bili vsi s podizvajalcem. Potem sem dobil še eno ponudbo krovca 20.000€, pa še eno ponudbo 23.000€.
In ravno zato, ker se mi zdi to veliko iščem naprej. Če bo 20.000€ vem kdo bo delal. Če lahko prihranim 1000€ ali 3000€ ali celo 5000€ pa toliko bolje.

Kar se tiče 2.3m - tako je bilo narejeno že 25 let, a je bilo podprto s stebri. Ker grejo stebri stran bo venec potegnjen ven za 1m, razmišljam(o) pa tudi o dvojnih legah.
1 2
Iskanje po temi