PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Klima Panasonic "fuč"

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Telmos, hvala za hiter odgovor.
Najbolje da tu napišem še svoja nadalnja vprašanja, mogoče še komu prav pride;

Upam da vam ni odveč, če bi vas še eno zadevo povprašal, saj vidim da ste precej vešči v teh stvareh;
Namreč pri meni je bilo tako da sem izgubil garancijski list (oz. ne spomnim se da bi ga dobil, mogoče smo ga ponesreči vrgli stran z embalažo ali kaj podobnega). Ko je bila klima stara približno eno leto se je začela pojavljati ta napaka in takrat sem se obrnil na mojstra ki mi je klimo prodal in montiral, ta pa mi je rekel da mi brez garancijskega lista ne more nič pomagati, oz. naj malo počakam pa bo videl če se da kaj storiti. Po tem sva se še nekajkrat slišala pa mi je vedno samo rekel da bomo že uredili, sedaj pa je garancija itak že potekla. Zanima me, v bistvu ali je garancija veljavna samo če imam fizično v roki garancijski list ali se jo da uveljavljati kako drugače. In če bi sedaj ko je garancija potekla, napaka pa je tovarniška in se mi pojavljala že mnogo pred potekom garancije, še lahko kako uveljavil garancijo. Torej, če se mi splača barati Lipacom oz. Sanmak ali pa tega monterja ki mi je delal, ali naj pač plačam 300 eur in prihodnjič bolj pazim na garancijski list?
Da si malo izposodim temo:
Ve kdo, kako je z letošnjimi modeli Panasonic. Imajo še težave? Gledam namreč nov model Etherea deluxe E12-JKE-3. Cena je za približno 200 EUR nižja kot pri primerljivih modelih Mitsubishi ali Toshiba.
Se splača zapraviti malo več ali vzeti Panasonic. Imam namreč zelo pozitivne izkušnje s starejšimi Panasonici.

Hvala!
Kot sem že večkrat napisal... Panasonic je bila včasih res odlična klima.
Malce poglej še ostale firme ne samo Toshibo in Michubishija..
Pri uporabi klime za gretje sam prisegam na SANYO
Nakup Panasonica ti odsvetujem :?
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Glede kvarjenja Panasonic klimatskih naprav mi je monter (montira Panasonic, zato je treba jemati z rezervo) dejal, da se problemi z omenjenimi klima napravami pojavljajo pri modelih, ki niso namenjeni za naše področje in niso serija 3. Ne vem, kaj je na tem. Ve kdo kaj več?

LP
:oops: Saj ni neumen, da bi v lastno skledo scal. :wink: Drugače je pa uno serija 3 za mačkov rep privlečeno.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
poizkusi pri Panasonic Slovenija, Tržaška 132, Lj

Ja Aroba je šla v plajbo, garancija bi morala biti že splošna in je vseeno kdo ti jo bo popravljal, za panasonic klime je sicer Lipacom car, samo po drugi strani je pa žid v pravem pomenu besede. Poizkusi še pri Telecenter doo Brnčičeva, ali pa pri Eurovision (k njemu je spokalo kar nekaj prodajalcev iz Arobe) in tudi v tem podjetju tržijo Panasonic.

Glede kvalitete bom dejal pa tako: ne da se primerjat z micibušijem in tošibo, če pa gledaš eno srednjo varianto med ceno in tem kar ti ponuja je pa to to. pri nas smo jih lani prodali malo čez 100, predlani malo pod 100 reklamacij je bilo 6, od tega 4x strela, 1x poškodba pri montaži, 1x napaka na vezju.
če ti je pa kompesor padel ... pojdi raje po novega ... mehanska poškodba ali pa šlampasta montaža - to pa sleduje monterju.
Photo 
Sem v Google vpisal "panasonic cs-e9dkew problem" in me pripelje sem... Smile

Torej simptomi isti kot jih opisuje avtor teme. Klima se zažene in po nekaj minutah, ko začne pihati hladno, se ugasne in začne utripati oranžna timer lučka.

Ker je bilo včeraj v mansardi hudičevo vroče, sem tako dolgo vztrajal, da je v sedmem ali osmem poizkusu klima končno zalaufala.

Ali obstaja kakšna rešitev, sedaj, ko garancija ni več veljavna, ali pa je najbolje zamenjati klimo z novo?

Priložene datoteke Predogledne slike

(10.8.2019 ob 09:30)Lentus Napisal: Sem v Google vpisal "panasonic cs-e9dkew problem" in me pripelje sem... Smile

Torej simptomi isti kot jih opisuje avtor teme. Klima se zažene in po nekaj minutah, ko začne pihati hladno, se ugasne in začne utripati oranžna timer lučka.

Ker je bilo včeraj v mansardi hudičevo vroče, sem tako dolgo vztrajal, da je v sedmem ali osmem poizkusu klima končno zalaufala.

Ali obstaja kakšna rešitev, sedaj, ko garancija ni več veljavna, ali pa je najbolje zamenjati klimo z novo?
Napaka pri tej klimi je diferenca ,  ki je potrebna med tipali.
Jaz sem to reševal tako, da sem zalavfal najprej gretje, nato na hlajenje.
Vedno je lavfala dokler nisem izklopil ( hlajenje tako nizko, da se je morala truditi s hlajenjem. ) Pri ogrevanju nikoli težav. Iskal tipala vendar nisem našel karakteristike.
Meni ne pomaga vklop gretja. Se tudi na enak način ustavi.

Koda napake je H16 "Outdoor Current Transformer open
circuit".
1 2
Iskanje po temi