Objave: 182
Teme: 39
Ocena:
0
Kmalu bomo morali narediti vodomerni jašek (za črpalko+uro, torej večjih dimenzij cca. 1mx1mx1,2m). Sedaj pa malo gledam po forumu in si ne morem priti na jasno, ali je bolje kupiti plastični jašek ali narediti betonskega oz. zidanega.
Pri tem želim upoštevati
stroške obeh variant:
betonski =
zidarji delo =?
material =?
izolacija =?
pokrov = 100€
plastični =
prevoz =?
vgradnja=?
zasipanje =?
porabljen čas oz. živce (zidarjev nimam v bližini in bi torej morala nekje samo za to najti zidarje, gradnja v lastni režiji pa ne pride v poštev) in kvaliteto obeh variant (torej kaj je na dolgi rok bolje).
Prosim bi torej vrle forumovce da mi svetujejo, za katero varianto bi se odločili na mojem mestu?
Houk, govorila sem....
Objave: 7106
Teme: 41
Ocena:
34
Tedi,
B.C. fi 100 stane okoli 60€; pokrov za to cev ( dvojni) 55-60 €; Izkop pride v vsakem primeru-100€ ( če je dovolj!!!); toplotna izolacija ure in cevi ???. Izvedba prebojev , podbetoniranje cevi (dno), postavitev ( cev je težka, potrebuješ JCB-ja) tudi ni poceni???; zasip.
PVC jašek komplet , bi te naj stal okoli 400€. Izkop za njega lahko narediš z "udarniško akcijo" kolegov udarnikov. Nabojne spojke ali PVC spojke za cevi lahko sam priklopiš.
Izračunaj kaj se ti bolj izplača!
Lep pozdrav
Objave: 915
Teme: 14
Ocena:
1
Vodomerni jašek od Zagožna te pride med 225€ (3/4" zag.) in 483€ (6/4" ltž) + DDV. Oziroma malenkostno odstopanje verjetno je, ker to so cene za samostojne podjetnike/pravne osebe.
Najprej moraš vedet kakšno alkaten cev boš priklapljal.
Po mojem mnenju se ti ne splača delat jaška, kupi že narejenega, izkoplješ luknjo, na posteljico finega peska 0-4mm ga vgradiš na pravilno višino, ko majster naredi priklop ga zasuješ prav tako s finim peskom 0-4mm in to je to.
Tale je pa od Regeneracije:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.regeneracija.si/upload/doc/397_Prikaz_Vodomerni_jasek.pdf">http://www.regeneracija.si/upload/doc/3 ... _jasek.pdf</a><!-- m -->
Cene nevem, pokliči jih.
Objave: 183
Teme: 1
Ocena:
0
najprej se pozanimaj, če sploh lahko jašek zabetoniraš. V domžalski občini npr. je točno določeno kakšen jašek se lahko vgradi.
Objave: 183
Teme: 1
Ocena:
0
ja to je območje, ki spada pod okrilje Prodnika. Dovoljen je samo PVC jašek s povoznim pokrovom. Cena tega jaška pa je okoli 350 €. Vem da jih izdelujejo okoli Žalca se mi zdi. Bom jutri pogledal ko bom na bajti.
Objave: 37
Teme: 3
Ocena:
0
Jaz sem kar sam skopal luknjo, "zafršalal" in zalil z betonom, dal gor pokrov (navaden, a ga bom zamenjal z inox - usluga "roka roko umije" :lol: ), na spodnjem delu jaška pustil zemljico oz. nadeval staro opeko, da števca pozimi ne zebe (predvsem pa, da ni blata) in to je to....
Do danes (pa mi števec popisujejo cca. 3 leta) še ni šel moj jašek nobenemu v nos.
Kar pa se stroškov tiče....cca 2 uri da sem skopal luknjo, "fršalnge" se tud najde okoli hiše :lol: , pesek in cement je itak doma od zidanja, da sem zmešal dva al tri mešalce betona cca 1 uro in to je to....še daleč od 400€ :wink:
P.S. Vem pa, da nekje zahtevajo originalne jaške...
Objave: 910
Teme: 57
Ocena:
1
Živjo,
a se da dobiti tipski jašek za vodo za tri odjemna mesta?
Pozna kdo? Sam vidim le komplete za 2x.. (Zagožen itd..)
Objave: 67
Ocena:
0
Živjo,
mene zanima kje v Lj. kupiti vodomerni jašek za v hišo, verjetno 40 x 40. Baje se dobi tudi plastične.
Hvala.
Ocena:
0
Kako imate ostali rešen jašek in ploščice čez?
Ocena:
0
Aluminiaste imajo vecinoma z oljnim pokrovom. Da bi kar to vzel?
Objave: 802
Teme: 22
Ocena:
4
Jaz bi dal narejenega, plastičnega. Z betonskim boš imel precej dela in ne vem, če se ti splača zafrkavati s tem.
Dobre prodaja firma A.A. iz Ivančne Gorice. Danska zadeva, z ene 25 cm debelim izolacijskim pokrovom. Cena okrog 350 €. Je pa za dva vodomera, notri imaš že vse zvezano, samo vodomere zmontiraš in zunaj priklopiš.
Objave: 802
Teme: 22
Ocena:
4
Če boš dal samo alu pokrov, ti bo to vse pomrznilo. Od zemlje se dviga toplota in izoliran pokrov ti toploto zadrži okoli instalacije v notranjosti.