PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Montažni sistemi in les Kaj bi bilo ceneje..?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
....In kaj se lažje naredi?

Najprej smo upali na montažno hišo, pa se je zataknilo,tako da bomo zdaj zidali, oz nam bodo drugi.

V mansardi ne bo zidanih sten, pač pa vse kaufane predelne. Ker vem, da je to sila drago, me zanima, ali bi bilo ceneje če bi nekatere stene, oz poševnine oblekla v les, v ladijski pod.
Že tako smo ful fani lesa, ne bi pa pretiravala z njim po vseh stenah...
Morda damo kje celo ytong, al ne?

Tla med pritličjem in mansardo bodo lesena z vidnimi lesenimi lepljenci.

Pa rada bi čim več sama naredila, se mi zdi, da je obijanje z lesom lažje kot dvigovanje plošč, manj picajzlasto?...

Je tudi ceneje?

Kje bi ta tak les kupila?
alenkapecenka Napisal:....In kaj se lažje naredi?

Najprej smo upali na montažno hišo, pa se je zataknilo,tako da bomo zdaj zidali, oz nam bodo drugi.

V mansardi ne bo zidanih sten, pač pa vse kaufane predelne. Ker vem, da je to sila drago, me zanima, ali bi bilo ceneje če bi nekatere stene, oz poševnine oblekla v les, v ladijski pod.
Že tako smo ful fani lesa, ne bi pa pretiravala z njim po vseh stenah...
Morda damo kje celo ytong, al ne?

Tla med pritličjem in mansardo bodo lesena z vidnimi lesenimi lepljenci.

Pa rada bi čim več sama naredila, se mi zdi, da je obijanje z lesom lažje kot dvigovanje plošč, manj picajzlasto?...

Je tudi ceneje?

Osebno mnenje:

Niti pod razno mansarde v ladijski pod, predelne sten bi naredil iz Ytonga (no pri vas mogoče ni izvedljivo)...tudi mi smo bili pred časoma zagovorniki lesa in podarili celo hišo z njim...sedaj pri novi hiši, ne bo nikjer več lesa...
alenkapecenka Napisal:Pa rada bi čim več sama naredila, se mi zdi, da je obijanje z lesom lažje kot dvigovanje plošč, manj picajzlasto?...

Je tudi ceneje?

Ne verjamem da je dosti ceneje, saj je prav tako potrebno narediti konstrukcijo, izolacijo in parno zaporo.

Da ne omenjam koliko takih mansard sem že potem kasneje naknadno oblekel z gips ploščami, ker so se ljudje naveličali temačnih mansard in štetja grč v lesu.

Če že, potem ne pobarvajte lesa s temnimi barvami, svetlobe ni nikdar preveč.
Lp, furbo
V mojem primeri je blo tako.strop sem naredil iz knaufa,predelne stene kopalnice in stopnišča sem zidal in nalepil gips plošče,sobe otroških sob in spalnice pa sem naredil samo iz knaufa.Če delaš sam veliko privarčuješ če seveda delaš pravilno in po postopku.
pozdrav

jaz imam v stanovanju vse strope obite z lesenim opazem (gre za podstresno stanovanje, z pobitimi stenami,...) in nebi menjal za nic drugega. pobarvano je v svetlo barvo, tako da se vidijo grce in lastnosti lesa. kaksnega pretiranega vzdrzevanja tudi ni, tako da sem zelo zadovoljen z tem kar imam. No pa se to, da je stanovanje ze skoraj 15 let vseljeno pa se se ne kazejo nikakrsne potrebe, da bi moral menjat opaz.

lp
Iskanje po temi