PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Zamenjava radiatorja iz sobe v kuhinjo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!
Letos poleti se bom selila v stanovanje in bi s seboj vzela to kuhinjo, ki jo trenutno uporabljam (je stara manj kot eno leto).
In tukaj nastopi problem. Namreč, kuhinja je predolga. Po raznem 'tuhtanju' sem prišla do ideje, da zamenjam radiator v kuhinji, z radiatorjem v spalnici. No, iz podjetja so mi poslali račun v znesku 53000 sit za zamenjavo. Mi lahko kdo pove, če je to normalno? In kakšen je postopek pri zamenjavi? Voda je že v radiatorjih.
Ali to lahko storimo sami?
Shangi
no, to je res zelo veliko. pri mojih doma je radiatorje zamenjal vodovodar.
Jaz sem radiator v kuhinji kar sam odstranil da sem lahko zbelil za njim. Tako da to ni ne vem kakšna umetnost. Zapreš oba ventila na radiatorju podstaviš posodo pod radiator, matice delno odviješ in počakaš da se izteče voda iz radiatorja, seveda sem moral posodo večkrat zamenjati, ker je premajhna za količino vode v radiatorju. Ko ga pa nazaj priviješ pa še odzračiš radiator. Ali še kaj ni jasno?
To velja samo v primeru, da so priključki na obeh radiatorjih na popolnoma enakih mestih.
Ker rad. verjetno nista enakih dimenzij, bi bilo potrebno najmanj prestavitev nosilnih konzol.

Predlagam, da prosiš še koga za predračun.
En radiator je dolžine 90 cm, drugi pa 110 cm. Mislite, da bi bilo treba prestavljati nosilce?
Shangi
nekateri vodovodarji imajo tudi napravo ki jo priklopis na cev (spodaj in zgoraj) in vodo zamrznejo v cevi nato odmontirajo radiator in napravijo karkoli je ze pac treba... zelo uporabno ce so vecji tokokrogi
cena: nimam pojma
Iskanje po temi