3.5.2006 ob 13:54
zanima me, kolikšen prostor potrebuješ, da imaš sistem toplozračnega ogrevanja. je vseeno, ali imaš ta sistem v kleti/pritličju/mansardi in koliko glasna je te zadeva?
d-geo Napisal:zanima me, kolikšen prostor potrebuješ, da imaš sistem toplozračnega ogrevanja. je vseeno, ali imaš ta sistem v kleti/pritličju/mansardi in koliko glasna je te zadeva?
kimusabi Napisal:Pri kateri firmi to? Imate kaj predstavitve na internetu?
lp
Tone Napisal:Kaj pa sistem kanalov v zemlji, ki poleti hladijo, pozimi pa grejejo vstopni zrak. Seveda zrak iz prostora pozimi prispeva k segrevanju zemlje. V Avstriji je to menda zlo popularno, sem ap tole le bežno nekje ujel in je lahko tudi drugače.
Tone Napisal:Tone Napisal:Kaj pa sistem kanalov v zemlji, ki poleti hladijo, pozimi pa grejejo vstopni zrak. Seveda zrak iz prostora pozimi prispeva k segrevanju zemlje. V Avstriji je to menda zlo popularno, sem ap tole le bežno nekje ujel in je lahko tudi drugače.
Ali o tem res nihče nič ne ve. :?:
bucman Napisal:Obstajajo 3 možnosti predgretja vhodnega zraka, ki ne sme biti hladnejši od 5+st: elektrika,TČ voda/zrak ali pa podaljšan dovod zraka pod zemljo (cca 50m), vendar ima le-ta nekaj slabih lastnosti.
bucman Napisal:Tone Napisal:Tone Napisal:Kaj pa sistem kanalov v zemlji, ki poleti hladijo, pozimi pa grejejo vstopni zrak. Seveda zrak iz prostora pozimi prispeva k segrevanju zemlje. V Avstriji je to menda zlo popularno, sem ap tole le bežno nekje ujel in je lahko tudi drugače.
Ali o tem res nihče nič ne ve. :?:
Obstajajo 3 možnosti predgretja vhodnega zraka, ki ne sme biti hladnejši od 5+st: elektrika,TČ voda/zrak ali pa podaljšan dovod zraka pod zemljo (cca 50m), vendar ima le-ta nekaj slabih lastnosti.
lucky Napisal:Bucman,
Mitsubishi Electric ima zelo kakovosten rekuperator razvit za stanovanjske namene. Po mailu ti bom poslal fotko, če pa boš rabil več info, me kontaktiraj.
lp, Lucky