PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Rekuperator

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
zanima me, kolikšen prostor potrebuješ, da imaš sistem toplozračnega ogrevanja. je vseeno, ali imaš ta sistem v kleti/pritličju/mansardi in koliko glasna je te zadeva?
Bucman,

Mitsubishi Electric ima zelo kakovosten rekuperator razvit za stanovanjske namene. Po mailu ti bom poslal fotko, če pa boš rabil več info, me kontaktiraj.

lp, Lucky
a si ti tud not padu
d-geo Napisal:zanima me, kolikšen prostor potrebuješ, da imaš sistem toplozračnega ogrevanja. je vseeno, ali imaš ta sistem v kleti/pritličju/mansardi in koliko glasna je te zadeva?

Dimenzije rekuperatorjev so prirejene za različne variante montaž (pod strop horizontalno, za vertikalno montažo na steno itd...) Jaz ga nameravam postaviti v kurilnico pod strop, glavni vodi pa bodo speljani skozi kanal ob dimniku. Predvideti je potrebno odvod kondenza iz rekuperatorja. Hrup samega rekuperatorja je med 35 in 40dB
Ali se rekuperator mora vgraditi v energijsko varčno hišo, kaj se zgodi, če se ne vgradi.Koliko prihraniš energije pri hiši velikosti 135m2 oz. čez koliko let se ti povrne investicija? Prosim še za naslove izvajalcev!

LP
kimusabi Napisal:Pri kateri firmi to? Imate kaj predstavitve na internetu?

lp

Podjetje se imenuje TERMO SHOP internet <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.termoshop.si">www.termoshop.si</a><!-- w --> , proizvajalec rekuperatorjev je LMF italija <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.lmf.it">www.lmf.it</a><!-- w -->!
Aha, saj Franca pa poznam Smile
Tone Napisal:Kaj pa sistem kanalov v zemlji, ki poleti hladijo, pozimi pa grejejo vstopni zrak. Seveda zrak iz prostora pozimi prispeva k segrevanju zemlje. V Avstriji je to menda zlo popularno, sem ap tole le bežno nekje ujel in je lahko tudi drugače.

Ali o tem res nihče nič ne ve. :?:
Tone Napisal:
Tone Napisal:Kaj pa sistem kanalov v zemlji, ki poleti hladijo, pozimi pa grejejo vstopni zrak. Seveda zrak iz prostora pozimi prispeva k segrevanju zemlje. V Avstriji je to menda zlo popularno, sem ap tole le bežno nekje ujel in je lahko tudi drugače.

Obstajajo 3 možnosti predgretja vhodnega zraka, ki ne sme biti hladnejši od 5+st: elektrika,TČ voda/zrak ali pa podaljšan dovod zraka pod zemljo (cca 50m), vendar ima le-ta nekaj slabih lastnosti.
bucman Napisal:Obstajajo 3 možnosti predgretja vhodnega zraka, ki ne sme biti hladnejši od 5+st: elektrika,TČ voda/zrak ali pa podaljšan dovod zraka pod zemljo (cca 50m), vendar ima le-ta nekaj slabih lastnosti.

Kakšne pa so te slabosti?
bucman Napisal:
Tone Napisal:

Obstajajo 3 možnosti predgretja vhodnega zraka, ki ne sme biti hladnejši od 5+st: elektrika,TČ voda/zrak ali pa podaljšan dovod zraka pod zemljo (cca 50m), vendar ima le-ta nekaj slabih lastnosti.

kot recimo?
lucky Napisal:Bucman,

Mitsubishi Electric ima zelo kakovosten rekuperator razvit za stanovanjske namene. Po mailu ti bom poslal fotko, če pa boš rabil več info, me kontaktiraj.

lp, Lucky

Če se ne motim ima Mitsubishijev rekuperator izmenjevalnik iz papirja oz. papirju podobnega materiala, ki omogoča tudi rekuperacijo vlage. Če imaš kaj več informacij (tehnični podatki, cene, ...) mi sporoči.

LP
sandi
1 2
Iskanje po temi