PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave predpriprava za pomivalni stroj

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ko se polagajo voda in odtoki, se potegne voda in odtok posebej tudi za pomivalni stroj?
mi bomo namrec imeli pomivalni stroj in pomivalno korito eno zraven drugega in sem opazil, da so mojstri potegnili vodo in odtok le do korita, pri pomivalnem stroju pa nic ... kot laik bi pricakoval, da se potegne to tudi posebej za pomivalni stroj ... a naj opozorim mojstra, da je pozabil na pomivalni stroj ali se to uporabi kar voda in odtok, ki je sedaj za korito in torej ok tako, kot je sedaj?

drug teden pridejo estrihe delati in se tako nekoliko mudi, ce bo treba to popraviti ...
Za pomivalni stroj zadošča dovod vode pod koritom. Se vgradi kombinirani kotni ventil z priključkoma za PS in armaturo. Odtok PS gre v priključek sifona pomivalnega korita.
Morate imeti še vtičnico z ozemljitvijo.
POZOR!
V primeru vgradnega podpultnega PS, mora stena za kuhinjskim elementom za PS, biti popolnoma prazna. PS je globok in pride skoraj do stene. To velja za celotno širino PS-ja.

Lp Alen
Servis Pipe
Vodo lahko priklopiš na kotni ventil za pipo pomivalnega korita, odtok pa na sifon korita. Če pa še imaš možnost pa lahko za pomivalni stroj narediš ločene priključke. Pazi samo kje jih boš postavil, da ne bodo ovirali postavitve pomivalnega stroja.
hvala za tako hitre odgovore in pomiritev, da mojster vseeno ni pozabil ...

vseeno pa se eno/dve dodatni vprasanji:
1. alenvprekršku piše, da mora biti stena za pomivalnim popolnoma prazna ... sedaj je predvidena vtičnica za pomivalni stroj direkt za njim ... bo ta prikljucek ze prevec ali toliko vseeno je prostora?
2. kot drugo pa omenja vtičnico z ozemljitvijo ... to ima vsaka ali mora biti kaj posebnega? sedaj je namrec pripravljen kabel enako kot pri vseh ostalih vticnicah (torej nic posebnega) ... v kopalnici, kjer sva si pustila vticnico, ce bi kdaj v prihodnosti zamenjala za masazno kad, je pa zraven normalnega kabla potegnjen se en tanki rumeno-zeleni kabel ... to je edino mesto v stanovanju, da je kaj posebnega kar se tice vticnic ...
Načeloma naj bi bilo vse zrave nstroja, tudi zato, da lahko prej odklopiš, predno ga ven vlečeš in obratno. Če je vtičnica za strojem, se pa ne sekirat, je ni treba prestavljat. Nekateri stroji gredo dovolj noter tudi v tem primeru, če pa ne gre se pač izvede direkten priklop v dozi - odstraniš vtičnico, odščipneš vtikač in v dozi izvedeš direktni priklop.
LP,
Samojed
safir Napisal:hvala za tako hitre odgovore in pomiritev, da mojster vseeno ni pozabil ...

vseeno pa se eno/dve dodatni vprasanji:
1. alenvprekršku piše, da mora biti stena za pomivalnim popolnoma prazna ... sedaj je predvidena vtičnica za pomivalni stroj direkt za njim ... bo ta prikljucek ze prevec ali toliko vseeno je prostora?
2. kot drugo pa omenja vtičnico z ozemljitvijo ... to ima vsaka ali mora biti kaj posebnega? sedaj je namrec pripravljen kabel enako kot pri vseh ostalih vticnicah (torej nic posebnega) ... v kopalnici, kjer sva si pustila vticnico, ce bi kdaj v prihodnosti zamenjala za masazno kad, je pa zraven normalnega kabla potegnjen se en tanki rumeno-zeleni kabel ... to je edino mesto v stanovanju, da je kaj posebnega kar se tice vticnic ...

Stena MORA biti prazna. PS je zelo globok. Iz obstoječe doze potegni kabel pod korito in ga zaključi z OG (nadometno) vtičnico. V stari dozi zveži po sistemu barva na barvo (rum./zel. na rum./zel.- modra na modro- črna na črno) uporabi zaprte sponke (prosojne so) in pokrij z pokrovčkom za doze (so taki z peresci in se samo pritisnejo v dozo) ne pozabi izdelati na pokrovček za dozo še majhne odprtine za kabel (3x2,5mm!) tako da bo lepo sedel in zaprl dozo. Pred vsakim posegom OBVEZNO IZKLOPI VAROVALKO na tem tokokrogu! Vkolikor nisi prepričan potem pa kar GLAVNO STIKALO/VAROVALKO.

Za masažno kad so ti pripravili vzemljitev za ogrodje. To je OK. Verjetno je potem tudi ostala instalacija pravilno izvedena.

Lep vikend
Alen
Servis Pipe
Ma ni treba da je prazna, ne ga srat no. Če naredi kot sem napisal, je edini problem kabel, premera 0,5cm. Nihče ne bo rekel, da so zadeve narejena tako na knap, da za njim ne gre kabel. Saj mora tako ali tako iti mimo, če gre levo ali desno. Moj je celo vštekan v vtičnico za strojem, res pa to ne gre pri vsakemu.
Hočem reči da je fino če je vtičnica zraven, a če je sedaj za strojem, ni trba razbijat, ker se da rešiti bp.
LP,
Samojed
safir Napisal:ko se polagajo voda in odtoki, se potegne voda in odtok posebej tudi za pomivalni stroj?
mi bomo namrec imeli pomivalni stroj in pomivalno korito eno zraven drugega in sem opazil, da so mojstri potegnili vodo in odtok le do korita, pri pomivalnem stroju pa nic ... kot laik bi pricakoval, da se potegne to tudi posebej za pomivalni stroj ... a naj opozorim mojstra, da je pozabil na pomivalni stroj ali se to uporabi kar voda in odtok, ki je sedaj za korito in torej ok tako, kot je sedaj?

drug teden pridejo estrihe delati in se tako nekoliko mudi, ce bo treba to popraviti ...
Vse je OK. Kupiti boš moral tak sifon za pomovialno korito, ki ima tudi priključek za pomivalni stroj - nobena posebnost, načeloma ima vsaka trgovina s tehničnim materialom. Zasledil sem tudi sifon, ki ima pri priključku za PS tudi protipovratni ventil (loputo) in podaljšano vodenje iztoka iz stroja. Loputa preprečuje, da bi voda iz korita stekla v PS (npr. izpust vode pri pranju solate in nekoliko zamašen odtok), podaljšano vodenje pa preprečuje, da bi se zaradi delno zamašenega sifona hitro polnilo korito. Poleg tega tak curek vode pomaga prazniti usedline v sifonu.
[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")hutterer-lechnerunichr("46")com/asp/downloadunichr("46")asp?file=HL100_50_1_a_Vunichr("46")gif[/img]
Samojed Napisal:Ma ni treba da je prazna, ne ga srat no. Če naredi kot sem napisal, je edini problem kabel, premera 0,5cm. Nihče ne bo rekel, da so zadeve narejena tako na knap, da za njim ne gre kabel. Saj mora tako ali tako iti mimo, če gre levo ali desno. Moj je celo vštekan v vtičnico za strojem, res pa to ne gre pri vsakemu.
Hočem reči da je fino če je vtičnica zraven, a če je sedaj za strojem, ni trba razbijat, ker se da rešiti bp.

OK
Lp Alen
Servis Pipe
POSEBEJ ZA PS DRUGAČE BOŠ IMEL , ČUDNE GLASOVE V KUHINJI
-
Sam imam vtičnico za PS pa je vse OK.
Inštalacija je speljana na korito - voda in odtok. Ker imam aktivno zaščito pred izlivom mi vsakič ko odprem vodo kje v sistemu da od sebe tista zaščita čudn zvok (ni moteče). Ko pa izteka voda iz PS pa je fajn, da imaš odtok iz korita zaprt - potem sifon ni toliko glasen. Imam pa sifon brez povratne lopute ima pa tisti podalšan jeziček za PS.
Menda je za pomivalnim strojem okoli 2 do 3cm lufta :? , ker sem jaz speljal po tistem delu stene dodatno cev, ki gre v drugi prostor. Ta cev bo služila kot odtok za pralni stroj. Se pa cevi ne da popolnoma skriti, ker je na tistem delu zgrajen dimnik in ni preveč dobro če se ga razbije preveč v živo.
Pozdravljeni,

zanima me, ali mora biti pomivalni stroj nujno ob odtoku, ali ga lahko prestavimo ter napeljemo odtočno cev do odtoka cca. 3m proč? Je padec obvezen?

Hvala za odgovor!
Iskanje po temi