PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave napa

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")stv-globalunichr("46")si/indexunichr("46")php?option=com_content&task=view&id=123&Itemid=252[/url]
Problem je, ker imajo vse močnejše nape priključek 15cm (tudi na prejšnji strani prikazana isola - sam imam stensko različico), za to velikost pa praktično ne dobiš robe, kaj šele ploščatih kosov.
Sam sem kombiniral zgibljivo cev z dimniško cevjo, ki sem jo malo poelipsal in nato oblekel v knauf. Vmes sem dal izolacijo, ki služi kot izolacija in stabilizator tresenja. Plastičnih cevi in kotnikov ni bilo za dobit nikjer.

Imam pa pomisleke glede hrupa pri manjšanju fija in potem še preoblikovanju v kvdrataste cevi - manjša ko je cev, večji je hrup, če pa daš še ostre robove pa mora biti hrup še močnejši.
karantanka Napisal:[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")stv-globalunichr("46")si/indexunichr("46")php?option=com_content&task=view&id=123&Itemid=252[/url]

Enake odvodne cevi se dobijo tudi v ETIS trgovinah, samo da so cenejše :wink:
T-Man Napisal:
karantanka Napisal:[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")stv-globalunichr("46")si/indexunichr("46")php?option=com_content&task=view&id=123&Itemid=252[/url]

[url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")etisunichr("46")si/Izdelki/Gospodinjski+aparati/Veliki+gospodinjski+aparati/Kuhinjske+nape/Pribor+za+kuhinjske+nape/Cevni+sistemi+ETISAIR]Tukaj ?[/url]
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
Berem poste o napi in se kar malo zasekiram, ker smo speljali napo skozi fasado ... no potem pa le najdem poste od katerih si malo oddahnem (da nismo edini, in da ljudje nimajo problemov z madeži) :?

LARA Napisal:tudi mi imamo odvod za napo samo skozi steno ven in čist super funkcionira
tudi mi imamo odvod za napo samo skozi steno ven in čist super funkcionira

Kako pa imate vi speljano napo in s kakšnimi materiali?

pvc cev, ki visi na ven. na koncu na fasadi zunaj je čez rešetka, ki se odpre, ko piha napa ven, in zapre, ko je ugasnena. nobene filozofije
Ericssson Napisal:
T-Man Napisal:

[url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")etisunichr("46")si/Izdelki/Gospodinjski+aparati/Veliki+gospodinjski+aparati/Kuhinjske+nape/Pribor+za+kuhinjske+nape/Cevni+sistemi+ETISAIR]Tukaj ?[/url]
Da :wink:
Pozdravljeni,

saj vem, da je bilo ze stokrat govora o tem, a vseeno ... ubadam se s tem odvodom za napo. Namrec: stedilnik bova dala v kot zunanje stene in nad njim bo napa. Sedaj pa: ali je bolje (in enostavneje) samo prebiti zid in dati cev za odvod zraka, ven na fasado? Ali vleci ror skozi drugo plato v otrosko sobo v mansardi in od tam naprej na podstresje in skozi streho ven? :? Kake so vase izkusnje?
gremlin Napisal:Kadar obratuje, morebitni kondenz odpiha, ko pa je ugasnjena, zrak v cevi ne kroži, zato kondenz nima od česa nastajati. Zaradi morebitnega nastajanja mastnih flekov na fasadi pa imam v napi tudi nek dodatni filter, ki zadrži maščobne delce.
LARA Napisal:tudi mi imamo odvod za napo samo skozi steno ven in čist super funkcionira

Sedaj je kako leto naokrog zato vprašanje obema. Je zadeva še vedno OK?

Pri meni prav tako ne bo možen odvod drugače kot skozi steno. Obtočna napa pa mi ne diši. Zato sem bil prav vesel, da so očitno eni zadovoljni.

Je še kdo, ki si je uredil odvod zraka direktno skozi steno? Ali je kdo izvajal kake dodatne ukrepe za odvod kondenza in kako? Ima kdo v praksi probleme z mastnimi fleki? So mit ali resnica?
midva se čedalje bolj nagibava k napi z filtrom, prevsem iz razloga, da je v osrednjem prostoru kamin, in naj napa ne bi smela delovati istočasno z kaminom (popravite me, če se motim), poleti pa imam tako poleg balkonska vrata.

v dilemi sem tudi zato, ker je napa skoraj 4m oddaljena od zunanje stene, in bi tako dolga cev pobrala moč napi, da pa dava jurja in več evrov za neko močno napo, potem pa od nje ni nekega haska, nama tudi ni.

govora je bilo tudi o zunanjih motorjih, pa je spet motor zelo drag, napa pa sama po sebi tudi, in to je tudi lep kup denarja, da vzameš original motor ven in uporabiš zunanjega.

to so torej dileme, ki tarejo naju, je pa res, da bova pripravila vse za zunanji odvod skozi fasado (prebrane in preučene so vse teme na forumu o tej zadevi), kako napo pa bova nabavila, bo pa v danem trenutku nakupa zgleda le stvar trenutnega navdiha (upoštevajoč, da se bom najvejetneje za odločitev tolkla po buči).
cinik Napisal:v dilemi sem tudi zato, ker je napa skoraj 4m oddaljena od zunanje stene, in bi tako dolga cev pobrala moč napi, da pa dava jurja in več evrov za neko močno napo, potem pa od nje ni nekega haska, nama tudi ni.

Pozdravljneni,
tudi mi smo pred enako dilemo:
- prebiti zunanjo steno ali
- imeti štedilnik po sili razmer pod zračnikom, pečico pod ploščo
- ali imeti štedilnik tam kjer meni bolj paše , pomeni pa to cca 4 m črev.

Mi je pred dnevi prodajalec v ETIS-u Kranj zagotovil, da se moč in vlek nape ne zmanjša četudi je vmes nekaj te cevi. Ali naj verjamemo?

Ali lahko prosim, še eno vaše mnenje? Štedilnik bi imela na koncu niza omar, ob steni in dvignjen na nivo pulta. Skrbi me, kaj to pomeni sčasoma steno takoj zraven in za omarice nad pečico in za zunanji kot. Iz zdajšnje pečice se namreč kar pošteno vali vroč zrak in para, ko se peče npr. kruh ali pica.Da ne bi prišlo do kake povečane vlage ali plesni, bi imela rada pečico čim bližje napi ( cca 50 cm stran ), ki bi bila res močna ( 500-7oo kub.m / uro ), to pa pomeni ali preboj stene ali 4 m čreva.
cinik Napisal:Sedaj je kako leto naokrog zato vprašanje obema. Je zadeva še vedno OK?

Pri meni je stanje nespremenjeno - torej brez kakšnih madežev. Pripnem kakšno fotko, ko neha deževati...

lp
Mi o avionu, pilot iz gozda....
zanka Napisal:
cinik Napisal:v dilemi sem tudi zato, ker je napa skoraj 4m oddaljena od zunanje stene, in bi tako dolga cev pobrala moč napi, da pa dava jurja in več evrov za neko močno napo, potem pa od nje ni nekega haska, nama tudi ni.

Pozdravljneni,
tudi mi smo pred enako dilemo:
- prebiti zunanjo steno ali
- imeti štedilnik po sili razmer pod zračnikom, pečico pod ploščo
- ali imeti štedilnik tam kjer meni bolj paše , pomeni pa to cca 4 m črev.

Mi je pred dnevi prodajalec v ETIS-u Kranj zagotovil, da se moč in vlek nape ne zmanjša četudi je vmes nekaj te cevi. Ali naj verjamemo?

Ali lahko prosim, še eno vaše mnenje? Štedilnik bi imela na koncu niza omar, ob steni in dvignjen na nivo pulta. Skrbi me, kaj to pomeni sčasoma steno takoj zraven in za omarice nad pečico in za zunanji kot. Iz zdajšnje pečice se namreč kar pošteno vali vroč zrak in para, ko se peče npr. kruh ali pica.Da ne bi prišlo do kake povečane vlage ali plesni, bi imela rada pečico čim bližje napi ( cca 50 cm stran ), ki bi bila res močna ( 500-7oo kub.m / uro ), to pa pomeni ali preboj stene ali 4 m čreva.

Kaj res ne bi nihče svetoval ali povedal svojih izkušenj?
Ali je v vsako napo možno ovgraditi ogljeni filter ali so to posebne napa?
zanka Napisal:Štedilnik bi imela na koncu niza omar, ob steni in dvignjen na nivo pulta. Skrbi me, kaj to pomeni sčasoma steno takoj zraven in za omarice nad pečico in za zunanji kot.

Mi imamo pečico (najbrž je bila mišljena pečica in ne štedilnik) v omari. Pečica je dvignjena na nivo pulta. Po več kot pet letih brez vseh težav. Lani sem imel priložnost pogledat kaj se za omora dogaja. Brez posebnosti. Je pa bilo skladno z navodili proizvajalca pečice poskrbljeno za ustrezno prezračevalno režo - na hrbtnem delu omare. V vednost še to, pečico uporabljamo zmerno. V popvrečju ca dvakrat na tri tedne - ne zato, ker ne bi kuhali ampak pečico uporabljamo zgolj občasno.
Pozdravljeni!
S fantom si v mansardi hiše urejava stanovanje.
Kuhinja je že v izdelavi (po meri nama jo bo naredil mizar), zataknilo se nama je pri napi.
Napa bo morala priti montirana v poševnino. a ima kdo izkušnje s tem, je to sploh izvedljivo... malo naju grabi panika, da ne bo v redu to... lepo prosim za nasvet...
1 2 3 4
Iskanje po temi