PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Montažni sistemi in les Marles Valido

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Odločil sem se za Marles Valido. Prosim za odziv vse, ki bi se radi pohvalili s sliko svoje "Validke", bivanjem v njej oz. drugače pritrdili pravilnost moje izbire. Kje stojijo vaše "Validke"?

No ja, če jo imajo pri sosedu, ne bod'te Slovencelni in pohvalite vsaj svojega soseda Big Grin
Zidar Zidarski
Dobrodošel na forum. 8) 8)

Tvojo bodoča hiša mi je zelo všeč. Tudi sama sem si osmislila tako jedilnico(koliko se bo še realiziralo bomo videli). Mislim, da je izbira prava. Čestitke, pa vso srečo!!! Big Grin Big Grin
Res lepa hiša - super odločitev!!

Jo boste gradili "na ključ"? Če ni skrivnost, bi te prosil za izhodiščno ceno "na ključ", ki jo je postavil Marles...

Želim ti veliko sreče in veselja z novo hišo!
Debata o teh hišah je že bila tukaj:
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/viewtopicunichr("46")php?t=733[/url]
Prenavljamo...
BNE Napisal:Res lepa hiša - super odločitev!!

Jo boste gradili "na ključ"? Če ni skrivnost, bi te prosil za izhodiščno ceno "na ključ", ki jo je postavil Marles...

Želim ti veliko sreče in veselja z novo hišo!

Hvala vsem za lepe želje, sreče bom najbrž še veliko potreboval :roll:

Nisem se odločil za gradnjo na ključ, po primerjavi cen sem prišel do zaključka da Marles (ostali izdelovalci hiš najbrž niso izjema) cenam obrtnikov dodajo vsaj 20 - 25%. Vzel bom t.i. razširjeno osnovno ponudbo (nekaj sprememb pri oknih, podaljšek strehe pri vhodu+stebri, čopi, kritina, (PAZI - NI VEČ V OSNOVNI PONUDBI!!!!), pleharija, od zunaj finalno obdelana fasada, dimnik, transport itd za 20 MIO SIT z ddv, opcije MEGA 0, boljša zasteklitev, senčila, Cu žlebovi, 3x strešno okno in nekaj drobnarij nanese še dodatnih 3 mio SIT. Ker sem pogodbo podpisal lani, sem ujel "novoletni popust" (-0,5 mio SIT). 0,7Mio za PGD sem seveda ni vštet.

Trenutno betoniram klet, hišo pripeljejo predvidoma konec jun. začetek julija, lovim mojstre (cca 4-6 ponudb za vsako fazo oz. obrtniško delo) in razmišljam, kaj se mi bo splačalo delati sam (gips, ploščice...) Veliko od tega sem počel že pri urejanju stanovanja, kjer bivam sedaj, debate na tem forumu, ki je super Big Grin pa mi bodo pri tem definitivno pomagale!

Toliko za sedaj, ponavljam svoje vprašanje: kje stojijo Valido hiše (če kdo ve) ?
Zidar Zidarski
Z Z Napisal:Toliko za sedaj, ponavljam svoje vprašanje: kje stojijo Valido hiše (če kdo ve) ?

Mi živimo v eni od njih. Vem pa še za dve v moji bližnji okolici (vse v radiju 5km od Kamnika).
Ker vidim, da Vas je kar nekaj ki živite v hiši Valido bi Vam rada zastavila eno vprašanje. Pri nas smo prejšnji teden postavili to hišo (sicer ni od Marles-a, je pa zelo podobna).

Rada bi Vas vprašala kako imate urejen zgornji balkon? Zaprt je samo do polovice, spodaj je pa jedilnica. Je komu mogoče že voda prišla v hišo? Jutri se sicer dobimo z nadzornim, bi pa vseeno rada slišala tudi vaše rešitve oz. predloge.

Za vsakršno pomoč se Vam že vnaprej zahvaljujem...

[img]httpunichr("58")//albumunichr("46")mobileunichr("46")si/data/500/medium/DSC03183unichr("46")JPG[/img]
...ena slikca omenjene hiške
Od katere firme je tvoja hiša če ni to skrivnost?
Seveda, da ni skrivnost. Hiša je proizvajalca Pegy dom, tip F2.
Kako si zadovoljna z izvedbo in montažo hiše pri podjetju Pegy dom. Tudi meni jo bodo postavili v prihodnjih mesecih.
Valido - super hiška :wink: V njej uživamo 4 mesece. Malce smo spremenili osnovni tloris.
Smo pa 30 km iz Ljubljane.
sugar grl Napisal:Ker vidim, da Vas je kar nekaj ki živite v hiši Valido bi Vam rada zastavila eno vprašanje. Pri nas smo prejšnji teden postavili to hišo (sicer ni od Marles-a, je pa zelo podobna).

Rada bi Vas vprašala kako imate urejen zgornji balkon? Zaprt je samo do polovice, spodaj je pa jedilnica. Je komu mogoče že voda prišla v hišo? Jutri se sicer dobimo z nadzornim, bi pa vseeno rada slišala tudi vaše rešitve oz. predloge.

Za vsakršno pomoč se Vam že vnaprej zahvaljujem...

[img]httpunichr("58")//albumunichr("46")mobileunichr("46")si/data/500/medium/DSC03183unichr("46")JPG[/img]
...ena slikca omenjene hiške
Še en primer prirejanja originalnih načrtov. tipični primer firm, ki sprejmejo delo za vsako ceno. Predelajo originalni načrt, "nekaj" dodajo in že je nov načrt. Žal pa sprmembe niso tako enostavne. Tvoj balkon nad erkerjem ni samo sedaj problem (da teče voda v prostor) problem bo nastal kasneje zaradi kondenzacije vodne pare pod balkonom. Ni problem narediti "original fasado" problem je kaj je pod fasado.
LP
EURO
Euro, proizvajalec hiš nima s tem nobene veze... Mi smo šli s projektom od firme do firme in se na koncu odločili za PegyDom (za kar nam ni niti malo žal). Nobena firma nam ni obrnila hrbta ker bi bila hiša podobna Marles-ovi (taki hiši sta vsaj dve tudi ob vpadnici v Celovec, pa ni nobena Marlesova - pišem zato da ne bo kdo mislil da je Marles prvi izdelal tako hišo).

Želja, da bi balkon zaprli se je porodila šele potem, ko je hiša že stala in proizvajalec nam je šel na roko do te mere, da nam je idejo brezplačno realiziral kar je bila izključno njihova dobra volja.

Zadeva je rešljiva in smo jo tudi že rešili, tako da sta Tvoja skrb in strah odveč...

Joma, če si za bi se kdaj oglasila na obisku (se dogovorimo preko ZS)... Lep pozdrav tudi ostalim lastnikom omenjene hiške :wink:
Živjo,

Tudi midva z ženo sva gledala Marles, vendar sva se odločila za Luxhaus in še enkrat bi naredila enako. Že samo podatek, da smo od temeljne plošče do ključa (hiša je na ključ) potrebovali smao 43 delovnih dni, pove vse. Imamo TČ zemlja - voda (vrtina 125m), sistem za deževnico Rewatec, vse stene 32.5cm in troslojna okna in energetski izračun za hišo, da je resnično manj kot 3l.

Želim vam vso srečo in veselje v novi hiški,
Marko
Sam živim v novozgrajeni Marleski....
Končni izdelek je za svoj denar dokaj dober,
žal pa so Marles kot izvajalci slabi po mojih iskušnjah.
Večino del je bilo opravljenih z zamudo, kadar
ni bilo nikogar na hiši je bil drug dan glavobol.
Monterji so se menjavali, nikoli dokončali delo
in en po drugem pljuvali...klasika.Skratka
živce na zalogo in čas stati zraven vsak dan sproti.
Iskanje po temi