Mirando Napisal:Začetniki Napisal:Jap, večina je potrdila moje domneve. Brez vseh papirjev ne bo nič! :!: Ampak žal kot kaže bo to še kar nekaj čakanja in čakanja in čakanja... Saj veste potrpežljivost je BOŽJA MAST :roll:
Poskusite "gnjavit", (klicarit, pisat...) - omenite, da že imate izvajalca, druge ključne razloge, za kaj morate začeti z gradnjo - pa se morda vaša zadeva malo hitreje premakne...isto velja, ko boste imeli vsa soglasja itd. za izdajo GD?!
Srečno!
Uradno je zadeva taka. Vso dokumentacijo vložiš na UE. Ob vlogi dobiš en "ceglc" na katerem piše kaj si vložil in KDAJ si vložil. ker imamo "občanom prijazno" javno upravo, v ZUP-u piše, da mora organ, ki obravnava vlogo v 30-ih dneh po prejetem zahtevku za izdajo vlagatelju odgovoriti.
V kolikor UE v tem roku ne "odgovori" ( pomeni da ne izda ustreznega GD, ali te kot vlagatelja ne pozove k dopolnitvi vloge ) po zakonu to pomeni "molk organa", to pa spet pomeni, da se "organ" STRINJA z vlogo.
Ekola.
Po preteku 30-ih dni od vloge, ki si jo dal (30 delovnih dni, ne koledarskih - da bo jasno ) na UE nasloviš prijazen dopis. V dopisu navedeš le dejstva. Dal sem vlogo št. xxxx, dne xy. Ker mi v zakonskem roku..... bla,bla,bla, smatram, da je vloga ustrezna in zadostuje vsem pogojem iz LI. UE pozoveš, da ti glede na veljavno zakonodajo izdajo ustrezno GD.
Dopis obvezno pošlji priporočeno in z povratnico.
Iz mojih izkušenj, bo sledil v nekaj dneh povratni dopis iz UE, v katerem te bodo obvestili - natančno - kdaj bo/ali je že odločba.
In še enkrat vsem ki le čakate in osebno hodite na UE k referentom na "klepete". Vsa komunikacija z UE mora potekati v pisni obliki, saj imamo le na ta način v roki dokumente s katerimi v primeru prekoračitve rokov lahko "načelniku UE" pomahamo pred nosom. Če samo nalagamo na okencih in kofetkamo z "uradniki" ni nikjer ničesar.
Pa še ena cvetka. JAZ, TI, MI potrebujemo ta božja GD. In če nekaj rabim bom tudi kaj za to naredil. Onim na UE je čisto vseeno, kdaj mi bodo izdali odločbo.