Poglej obstaja še ena zadeva, ki jo lahko uprabiš, to pa je poliuretan-bitumenski premaz, ki je v hladnem stanju in se samo zmeša dve komponenti skupaj in zadevo premaže ali pa polije. material pa prodaja firma iz Lj K-TES doo. zlo dobra zadeva
Goran_r Napisal:Situacija je sledeča: v hiši (III. gr. faza) mi je vodovodar naredil vodovod in kanalizacijo..............
.....
Kaj narediti v kotu, kjer prav tako ne pridem zraven z gorilcem zaradi tesno položenih PP in aluplast cevi?
Zategni malo konje!
Najprej imam občutek, da se ti ni treba bat vdora meteorske vode ali pa podtalnice skozi preboje. Bojiš se samo vlage? Če imam prav, ranjeno mesto nekaj krat dobro premaži s hladnim premazom - ibitolom. V kolikor bi rad zatesnil luknje, kupi tubo ali dve bitustika (lepila za Tegolo) in ga lepo zašpahtlaš na teh nekaj dm2.
Kuhanja bitumna se izogibaj, saj ima zmehčišče pri 96 stopinjah, tališče nad 160, segrel ga boš na 180, pol boš pa mel vraga.
Napiši kaj si naredil.
LP
Fantje mal vas je zanesel. Situacija je bila aktualna pred dvemi leti in pol.
Še vedno je aktualna. Se pač zgodi da ti pri polaganju vode pozabijo pod cevi položiti hidroizolacijo. Sploh ker je človek v dilemi, saj polaganje pred štemanjem ni priporočljivo, da bi pa takoj za vodovodarjem šel polagati pa ni zneslo saj so z sodobnimi materiali v 1 dnevu vse končali. Da ne rečem da bi bilo potrebno prej z bitumnom namazati in 1 dan čakati da se posuši. Pa da ne govorimo, da za vodo pridejo še ometi in hidroizolacija je kmalu preluknjana.
Jutri grem v fragmat se pozanimati o izotem trakovih, mi je všeč da se hladno lepi vendar zraven tudi piše da rabiš imeti dolgo obteženo ali pa segrevanje kar ni najbolj priporočljivo
BACI - ali se da na tvojo maso potem naprej lepiti izotekt al je potrebno sel prostor premazati z maso.
V kolikor delaš s to maso potem nanjo ni potrebno dajati ničesar več, ker je to gotov izdelek. če pa potrebuješ lahko na to lepiš tudi izotekt. Izdelek ima po utrditvi 2000 % raztezek, tako, da tudi, če se napravi kakšna manjša razpoka jo material prenese. Sam premaz lahko uporabiš na delikatnih mestih, kjer je z izotektom težko zaključevati (plastika, les ...), na ravnih delih pa uporabiš klasiko. Ker pa je to premaz, ki se nanaša v debelini cca 1-2 mm je težko zatesniti kakšne večje pok ali luknje, v tem primeru pa uporabiš polistirenski bitumenski premaz, ki ga lahko nanašaš z lopatico, spet v hladnem stanju.
Jaz sem uporabil sledeče:[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")baumitunichr("46")com/hr/main4/sub2/12217/[/url]
Dobavili pa so mi v najbižji trgovini, kjer imajo tudi ostali material od baumita.
ali je treba pri polaganju horizontalne hidroizolacije v kleti izotekt položiti tudi nekaj cm po zidu navzgor ali samo preklop z izolacijo pod zidom in do zidu?
Vidim, da nisem edini, ki imam to težavo s kabli in cevmi
V kopalnici kjer so vodovodne cevi bi dal namesto klasičnih hidro trakov, ki jih je potrebno segrevat, kar hladeno bitumensko vodotesno maso Ceresit CP 44 ali 48. Kaj pravite, bo ok? Je kdo že uporabil to?
Ja, s podobnimi masami lahko nadomestimo klasične bitumenske trakove, le predpisan postopek je potrebno upoštevati (prednamaz, dovolj slojev - ponavadi 2, armirna mrežica še dodatno izboljša hidroizolacijo,...).
Dan danes se že veliko tega uporablja, čedalje več, saj je v prostorih seveda veliko lažje delati na takšen način kot segrevati trakove - tudi manj nevarno
tale sod z tole črno maso imamo v kleti že 40 let. mogoče je bil sod od česa drugega ampak sem vseeno slikal etiketo. je to bitumen? ali lahko kako uporabim pri gradnji ali naj peljem na smetišče?
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.