PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Kako položiti hidroizolacijo?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Situacija je sledeča: v hiši (III. gr. faza) mi je vodovodar naredil vodovod in kanalizacijo.
Pri tem je seveda štemal zidove in ponavadi prebil hidroizolacijo, ki je bila pod zidovi. Nato je skozi te "luknje" (med sobami, seveda; ne skozi luknje v izolaciji :wink: ) speljal vodovodne (aluplast) in odtočne cevi (PP).
Problem je zdaj v tem, da se te aluplast cevi skozi te luknje v steni ne dajo premakniti, da bi jih lahko dvignil in spodaj položil nov kos hidroizolacije. Izotekt (ali vobitekt - kar pač je) bi že na silo dobil spodaj, zagreti pa ga ne morem, ker bom ob tem 100% prežgal aluplast cev in tako ne morem robove tega novega kosa zlepiti z ostalo izolacijo.

Še eno težavo imam v enem kotu, kjer je narejen tudi glavni kanalizacijski odtok. Tam je tako razbito, poleg tega je tudi odtrgan del izolacije, ki je pod steno, tako da ni teorije, da ju zlepim skupaj.

Poleg tega pa imam eno mesto, kjer so cevi tako na tleh, da ne morem pod njimi pogreti izolacije, zato trenutno tam izolacija ni zlepljena s podlago. Na spodnji sliki so to tiste 4 cevi, ki gredo v steno in sem jim izolacijo že skuril :oops: , zdaj pa so gole cevi.

[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")moj-albumunichr("46")com/slike/1037814/hEMfOvzrVkBQhxNBunichr("46")jpg[/img]

Ali obstaja kakšna masa, ki bi jo enostavno pogrel in polil po tej zadevi in bi ona skupaj zlepile te nezlepljive dele? Da bi enostavno malo dvignil zgornjo plast izolacije in pod njo zlil to maso, nato pa pritisnil obe dela skupaj.
Kaj narediti v kotu, kjer prav tako ne pridem zraven z gorilcem zaradi tesno položenih PP in aluplast cevi?
LP, Goran
Mogoče smola ?

Naj me kdo popravi.

Škoda, po štemanju, preden je začel polagati, bi moral sanirati.
Samo sedaj je lahko biti pameten.

Big Grin Pozdrav
Vprašaj mal po firmah kjer delajo te hidroizolacije. Včasih se je dobil bitumen v sodih kjer so ga potem kuhali, polili po tleh in nanj še dodatno polagali lepenko.
Je pa zadeva ista kot ta bitumen, ki ga sedaj dobiš v rolah le da tega pač moraš segret da začne tečt.
kaj pa Hidrostop od Keme?Je kot cement. Zmešaš in poliješ. Aja, pa ena hladna bitumenska masa se dobi, ki je za hidroizolacije namesto trakov. Se maže. Pa ene granule ima notri, da je kukr zadosti debel nanos. To bi pa še s kakšnim čopičem zarinil spodaj, pa verjetno bi se še prijel na rob izotekta, kjer je pretrgan.
Tomaz
Če se boš pozanimal kolk stane ta zadeva in če se sploh še dobi napiši.
Jaz sicer imam doma še en 200l sod tega 3/4 poln, ki bi ga mogoče prodal, sam ti nebi vedel rečt cene, če kdo ve kolk je to vredno naj napiše.
Lp
honda2000 Napisal:Včasih se je dobil bitumen v sodih kjer so ga potem kuhali, polili po tleh in nanj še dodatno polagali lepenko.

Bitumen v sodih se še dobi, dela Tim Laško, pakirano po 22kg, cena cca 4,7 KSit.
Preverjeno uporabno.

lp, Janez
Citat:Škoda, po štemanju, preden je začel polagati, bi moral sanirati.

Žal me ni bilo na objektu takrat, ko je vodovodar delal. Preden je začel, mi je pa rekel, da naj mu prinesem hidroizolacijo, da jo bo položil pod cevmi, da se potem cevi ne skurijo. Predvideval sem, da bo tip to naredil, kot je treba - pa sploh ni niti spojev zavaril...

Torej: če nabavim ta bitumen v sodu, zadevo zagrejem in jo polijem (po možnosti pod spoj) in povrhu, bo zadeva čisto OK?

Kako pa narediti na delu, kjer je izolacija pod steno odtrgana tako, da izpod stene ne gleda ven niti malo izolacije - vidi se le črni rob?
LP, Goran
Torej če dam jaz ta 200l sod za cca 20jurjev je glede na tolk kolk pride zdaj 22kg skor zastonj.
Če kdo rabi lahko pride ponj.
Pozdravljeni

Ali je že kdo rešil zgoraj omenjeni problem drugače kot z vročim bitumnom?

hvala

LP
boboxsi Napisal:Pozdravljeni

Ali je že kdo rešil zgoraj omenjeni problem drugače kot z vročim bitumnom?

hvala

LP

Za take lokacije, kjer nisem mogel segreti izoteka sem jaz za lepljenje uporabil 2K maso murexin ( bitumenkleber-baumit ), s katero sem lepil stirodur na izotek od zunaj.
kaj pa Izoself, ki se le nalepi?
Alea iacta est
Mi smo greli to smolo nad plinom, sive cevi za odtoke so brez problema prenesle tekočo smolo. Za vodovodne pa ne vem.
Goran_r Napisal:Situacija je sledeča: v hiši (III. gr. faza) mi je vodovodar naredil vodovod in kanalizacijo..............
.....
Kaj narediti v kotu, kjer prav tako ne pridem zraven z gorilcem zaradi tesno položenih PP in aluplast cevi?

Zategni malo konje!
Najprej imam občutek, da se ti ni treba bat vdora meteorske vode ali pa podtalnice skozi preboje. Bojiš se samo vlage? Če imam prav, ranjeno mesto nekaj krat dobro premaži s hladnim premazom - ibitolom. V kolikor bi rad zatesnil luknje, kupi tubo ali dve bitustika (lepila za Tegolo) in ga lepo zašpahtlaš na teh nekaj dm2.
Kuhanja bitumna se izogibaj, saj ima zmehčišče pri 96 stopinjah, tališče nad 160, segrel ga boš na 180, pol boš pa mel vraga.
Napiši kaj si naredil.
LP
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.iba.si/">http://www.iba.si/</a><!-- m -->
da ne grel bitumna in ga zlival adijo cevi.... izolacija kepic prodaja samolepilno izolacijo ala izotek V 4.... to uporabi
pedenjdeklica Napisal:da ne grel bitumna in ga zlival adijo cevi.... izolacija kepic prodaja samolepilno izolacijo ala izotek V 4.... to uporabi
Ena rola je 10 m2, verjetno ne rabi toliko. Dobi se samolepilni trak Iceproof, podlaga za Tegolo. Spet cela rola!? Ne bo pa nič boljše kot moj recept.
LP
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.iba.si/">http://www.iba.si/</a><!-- m -->
1 2 3
Iskanje po temi