Objave: 57
Teme: 28
Ocena:
0
Z očetom moram skleniti pogodbo za vpis služnosti - uporabe - objekt bo oddaljen od parcelne meje le 2 metra. V pogodbi naj bi bilo zajeto tudi, da mi dovoljuje napeljavo vodovoda in elektrike po njegovem zemljišču.
Kje dobiti tako pogodbo - a obstaja kakšen osnutek na netu ali jo morda celo kdo ima??
Hvala!
Objave: 117
Teme: 7
Ocena:
0
Pošlji mi mail, ti pošljem Word predlogo.
LP
Objave: 57
Teme: 28
Ocena:
0
Če ima kdo kakšno predlogo - v obliki pogodbe - bi mi zelo pomagalo. Pri nas namreč samo soglasje ni dovolj - mora biti pogodba.
Ocena:
0
Notarsko overjeno pogodbo lahko sestavi samo notar. Takšno pogodbo sem jaz uporabila pri služnosti ceste. Za manjši odmik od sosedove parcele in prekop parcele s priključki za telefon in elektriko, pa takšna pogodba ni potrebna.
Kolikor sem jaz seznanjena se notarska pogodba lahko vpiše v zemljiško knjigo, kar pa ni pogoj za pridobitev gradbenega dovoljenja. Cena notarske pogodbe in vpisa pa je leta 2007 znašala 38.000 sit
Objave: 81
Teme: 4
Ocena:
0
Mi smo pogodbo za služnost ceste in napeljave vodovoda napisali sami (denim, ti jo dam na zasebno pošto) in potem pri notarju samo overili podpis. Na podlagi te pogodbe smo služnost vpisali tudi v zemljiško knjigo.
Objave: 35
Teme: 3
Ocena:
0
Monimoni ima prav. Notar lahko overi samo podpise, ampak potem ne odgovarja za napake v pogodbi. Glede na to da to sklepaš z očetom bi jaz na tvojem mestu napisal sam in dal podpise overiti k notarju. Je ceneje. Tudi sam lahko nato vložiš vlogo za vpis v zemljiško knjigo. To ej najcenej varianta. Najdražja pa je da ti vse naredi notar oz. odvetnik.
Ocena:
0
Tako bo verjetno prav. Jaz sem sklenila služnost za cesto pri notraju samo zaradi tega, ker je bilo našemu sosedu samo za denar. Želel je podkupnino in zato sem se raje pravno zavarovala, da mi ne bo treba čez par let za kakšen prizidek ponovno plačevati.
Najcenejša je pa še vedno notrska overovitev na občini, takrat je bila 250 sit.
Objave: 20
Teme: 4
Ocena:
0
Živjo!
tut jst bi prosila za vzorec služnostne pogodbe za pot- lastnica je stara mama, tak da mislim, da bi lohk tut mi sami napisali pogodbo, jo pa rabmo, po nsvetu našega arhitekta, k nam pomaga urejat dokumentacijo, ki nas bo popeljala do gradbenega dovoljenja.
če bi bil kdo tako prijazen bi prosila, če mi lahko vzorec pogodbe o služnosti poti poslal na moj e-mail: <!-- e --><a href="mailto:jasmina.go@gmail.com">jasmina.go@gmail.com</a><!-- e -->
že vnaprej hvala!