PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave vodovodna instalacija po hiši

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
zanima me kaj priporočate pri novogradnji za instalacijo vode. ali je to plastika ,aluplast ali standardne pocinkane cevi prosim za vaše mnenje Smile
Jaz sem že skoraj po celi hiši pocinkane cevi zamenjal z aluplastom in zaenkrat mi ni žal. Paziti je treba le pri vrtanju v zidove, da cevi ne preluknjaš. Razmišljam tudi o tem da bi si sam kupil klešče za stiskanje fitingov in tako v prihodnosti vse stvari povezane z vodo izvedel sam, saj je zadeva zelo enostavna.
mi smo dali zeleno plastiko saj me je pri aluplastu motilo to da so na spojih gumi tesnila
jaz sem pred šestimi leti uporabil plastične zelene cevi. do sedaj sem s tem zelo zadovloljen. voda v ceveh ne šumi tako kot pri pocinkanih ceveh. slabost je pa ta, da moraš za vsako spremembo poklicat mojstra z orodjem, kar pri pocinkanih ni potrebno.(recimo dadajanje še ene pipe, premik cevi itd.) glede aluplast....nimam pojma...to ima za radiatorje, kjer pa je zadeva speljana na vsak radiator direktno brez štukanja cevi. sem videl že par kopalnic z aluplastom, pa mi vsi tisti spoji niso všeč..ne pa trdim, da ne držijo.
madman Napisal:Nekateri res verjamete prvem trgovcu, ki vam hoče prodat svoje.....

verjemi da nisem verjel prvem trgovcu ampak sem se malo bolj pozanimal in nihče mi ni ničesar vsiljeval.Po navadi so vsi rekli da je oboje dobro in naj se sam odločim kaj hočem moj vodovodar pa postavlja pocinkane,pvc zelene in aluplast cevi tako da mu je bilo tudi njemu vseeno kaj dela.
Odločil pa sem se tako da sem ga vprašal kaj bo on dal v svojo hišo ki jo zida in odločitev je padla zelena plastika.
madman Napisal:in kateri so bili argumenti?

samo vodovodar? Smile

ne je prišla tudi njegova stara mama svetovat :roll:

poznam človeka vem kaj dela je pač dober vodovodar ki mu zaupam
Imam novo gradnjo dal sem zelene cevi bomo pa videli res kaj bo upajmo na najboljše
Res pa je da moreš za vsako premikanje pokličati mojstra no tudi pri pocinkanih je tako tam je še več dela da bi pa nabavil orodje je pa treba premislt če se ti res splača odvisno če imaš namen še kakšno hišo delat pol ja drugače pa ne
tudi sam sem pred izvedbo vodovodne instalacije, zanima me katere cevi in fitinge uporabit. Pri alu plastu sta dve varianti, ena je kot revi , kjer se obroček potegne gor, druga varianta pa je kjer se obroček stisne in so notri dve gumjasti tesnili. Me zanima katera varianta je boljša in pri kateri varianti moraš bolj pazit. Mogoče še to, delali bomo sami. Hvala lepa za nasvete.

ali celo priporočate kateri tretji sistem!?
pri aluplastu je pomembno da imas orodje A-testirano, in da imas spojke primerne za celjust, ravno tako ne stiskat z ročnimi, ampak samo z električnim (baterijskim) kleščami.
jaz ti svetujem spojke s tesnili ...
mene samo skrbi da bi ta obroček spustil, ker ga namreč skupaj stisneš, se mi zdi bol trotlziher varianta če obroček samo gor potegneš in ga nič ne stiskaš.
naj me kdo popravi ki ima več izkušenj!

hvala za mnenje SpiD3r, ali si že delal s tem orodjem ,ali si celo vodovodar?
vecinoma delam talna gretja, ampak doma sem si naredil vodovod s temi spojkami, ravno tako sem se z aluplastom srecal ze 15let nazaj ko sem se delal preko studenta ... ti obrocki so iz inoxa, in so tako trdi da jih z roko ne mores stisniti ... spojke pa drzijo vodo tudi ce jih ne stisnes (tako da ce se odlocis za to moras biti previden da stisnes vse spojke ker ti lahko ce kaksno pozabis pritisk s casoma sname dol cev) ampak stisjena spojka je za mene 100%
PPR cevi (totra) pa imajo najbolj zanesljive spoje, ker se matrial segreje na vsaki strani, in zlije v en material (ampak je s tem tezje delati kot aluplast ker cevi ne mores upogibati - imas samo kolena)
spid3r , hvala lepa za komentarje. očitno je ta sistem res najbolj enostaven za izvedbo in pa kot kaže tudi zanesljiv.
Kdo pozna [url]httpsunichr("58")//wwwunichr("46")aquatechnikunichr("46")si/fitingi-safetyunichr("46")html[/url]
kako se obnesejo, predusem v, tlakih glede na to, da so samo vijaceni.
jih je kdo že uporabil?
@roker33 Alumplast in vodoinštalaterja ki sicer dela tudi plinske inštalacije kar pomeni da mora vsakoleto 100% tudi orodje stestirat, oziroma da ima redno testirano orodje ki pa je vidno z raznimi nalepkami tudi na orodju, tu je tudi kar nekaj trikov in niso dovolj samo "klešče" in če bi se spravil delat to sam boš dal več za vso orodje kot za samo delo s cevmi vred, tako da se ti splača da ti dela to mojster ki s tem že ima izkušnje, poznam pa tudi zelo dobrega vodoinštalaterja več na ZS.
Sam za alumplast uporabljam kovinske vijačne fitinge, nabavljam v Šenčurju v V..-D.. Delo gre sicer počasi, kvaliteta spoja je po mojem celo boljša od stisnjenih. Tudi končna cena spoja je tam, tam, le čas je treba imeti. Za hobijaše čas ni problem, mojster bi pa bankrotiral. Brez dragih, testiranih klešč je mrzel.

Tile plastični fitingi mi ne diše. Ne trdim, da niso v redu, a vendar...
1 2 3
Iskanje po temi