Objave: 14
Teme: 1
Ocena:
0
Trenutno ogrevam celih 250m2 brez notranjih vrat in izolacije hiše.
Trenutno vzdržujem tam okrog 15-16°c brez ogrevanja sanitarne vode in pokurim mislim da tam okrog 25 kg. S tem da ponoči ne kurim in tudi čez dan prekinem za 4h ogrevanje.
Glede regulacije imam seltrona DD2 in sobi termostat. en direktni krog-radiatorji in sanitarni bojler, en z mešalnim ventilom z motornim pogonom(ventilacijski konvektorji), ročni mešalni krog za talno ogrevanje.
Vse to je vezano na peč in pogojeno z zunanjo temperaturo. Glede na zunanjo temp. ti odpira mešalni venitil in ti spušča vodo glede na izračunano krivuljao ogrevanja (nižja je zunanja temperatura-višja je teperatura ogrevane vode).
Za DD2, sobni termostat in tri tipala sem dal 100k.
Bojda s to regulacijo prihraniš caa 10 - 15% energije.
Ocena:
0
Glede temperatura kotlovske vode, če ni porabe, imam rešeno podobno.
Če ne bi bilo ogrevanja mislim, da bi peč dražala pred ponovnim zagonom vsaj 2 uri če ne več. Ko bom imel čas bom stestiral.
Objave: 70
Teme: 16
Ocena:
0
Polda!
Zanima me koliko je vam znesel račun na koncu po montaži. Danes sem dobil predračun in se mi zdi, da so ostali stroški v zvezi z montažo nekam visoki:
Pri meni naj bi delovale dve peči, na nafto in ta na pelete, sedaj imam poleg nafte še eno staro peč na drva, ki bi jo demontorili in namesto te dali Biodom 27.
Sama peč pride 650, plus vse ostalo: demontaža stare peči, vgradnja tripodnega ventila, elektro inšt., priklop dimne cevi (T komad na obstoječo rostrfraj cev) , vsi preizkusi in zagon... vse skupaj 816 k. To je dobrih 25% več kot je cena peči. ( Zneski so z DDV 8,5%) Se mi zdi nekam dosti.
Zanima me tudi mnenje drugih, ki ste imeli montažo te peči in vaše izkušnje.
lep pozdrav
Ocena:
0
Peč+priklop peči =720k.
V priklopu imama zajeto: izdelava dimnika z materialom, električni priklop peči,4 črpalk priprava za tipala in motorni pogon,zagon in nastavitev peči.
Za račun druge montaže pa zvem v teh dneh: priklop na elektroniko, priklop tipal,električni priklop boljerja,sanitarne črpalke, priklo sobnega termostata.
Po mojem računu bi brez elektrovezave prišla postavitev peči,zagon izdelava dimnika okrog 675.k
Objave: 255
Teme: 9
Ocena:
0
Pozdravljeni, tudi sam se odločam o sistemu ogrevanja enodružinske hiše. Glede na vse skupaj se mi dozdeva, da sistem Biodom 27 ni slaba rešitev. Zanima pa me ali je subvencija določena samo na vrednost peči ali celotne kotlovnice z vso opremo (pumpe, mešalni ventili, regulacije...). Pa še nekaj ali mordalahko kdo iz prakse primerja neposredno porabo peči na kurilno olje s pečjo na pelete. Nenazadnje podatki iz tega foruma kvazi 400 kg pelet/kw /leto pomeni pri stanovanjski hiši cca 140 m2 pri potrebni toplotni moči cca 18 KW kar 7.200 kg pelet, kar znaša pri ceni pelet 43 SIT kar 310.000 SIT kar pomeni prek 2.000 l kurilnega olja tako da se mi postavlja vprašanje ali je res toliko pametnej investirat v peč na pelete ali kvalitetnejšo nizkotemperaturno peč na kurilno olje. Pa lep pozdrav in čestitke za ODLIČEN FORUM.
Ocena:
0
Subvencija je samo na peč, zalogovnik in podajanje = 40% investicije oziroma maximalno 400.000.
Na celotno kurilnico ni subvencij.
Glede porabe bom lahko povedal šele naslednjo zimo, ko bo hiša izolirana in vse tako je potrebno, da celoten sistem funkcionira.
Objave: 255
Teme: 9
Ocena:
0
Polda, kot sedaj kaže naj bi ti peč BIODOM 27 laufala že par mesecev, zanima me ali so izkušnje še vedno pozitivne, ali je morda prišlo do nekaterih napak, ali se da morda moč peči spreminjat (verjetno dovod pelet) za različna obdobja in kakšna naj bi bila minimalna temperatura vode v kotlu (predvsem za prehodna obdobja). Hvala
Objave: 393
Teme: 60
Ocena:
0
Vprasanje o peci na pelete v povezavi s htranilnikom toplote je tukaj:
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/viewtopicunichr("46")php?t=1925&highlight=[/url]
Ocena:
0
Peč dela kar v redu. Pri zadnji dobavi enerlesovih peletov pa so se mi začeli mašiti dimni kanali. To se mi je naredilo po 10 dneh čiščenja. Sicer je samo 5 minut dela,samo vsake 10 dni??? Pri prejšnih peletih pa se to ni dogajalo.
Moč se da nastavljati 5 stopenjsko in sicer prestaviš moč sesalnega ventilatorja in podajanje polža. Da se vse še dodatno nastavljati prav v programu, serviser,. Peč ima tudi takšno regulacijo da glede na potrebo po temperaturi sam spremeni moč na manj ali več.
Minimalno temp. kotla lahko nastaviš na 60°c, sam imam nastavljeno na 70°c.