PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Vgradnja čistilne naprave

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!
Gradila bom malo, delno podkleteno montažno hišo. V kraju, kjer bo stala (na Notranjskem) ni priključka na javno kanalizacijo, zato iščem variante za izdelavo/vgradnjo greznice oz. čistilne naprave. Trenutno imam le ponudbo Prosigme za čistilno napravo MONOfluido 15/15 2x 1500 l , za ceno 4.406,47 evrov.
Zanima me, kake rešitve iščete / ste našli vi?
Se vgradnja čistilne naprave kaj upošteva pri dodelitvi sredstev iz ekosklada, pri manjšem plačilu komunalnega prispevka (Občina Cerknica) ?

thanks za kakršno koli informacijo!
Big Grin
VESELA_notranjka,
poizkusi se pozanimat "ONO" firma; so iz MB;
V kolikor želiš bom poiskal telefon.

Lep pozdrav
som16 Napisal:VESELA_notranjka,
poizkusi se pozanimat "ONO" firma; so iz MB;
V kolikor želiš bom poiskal telefon.

Lep pozdrav

Da se ti ne bo potrebno mučit prilagam link :
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.bio-cistilne-naprave.si/index.html">http://www.bio-cistilne-naprave.si/index.html</a><!-- m -->
Jaz jo imam od ATM in sem zelo zadovoljen. So tudi zelo prijazni in izredno odzivni.

[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")at-mariborunichr("46")si/aquamax-classicunichr("46")aspx[/url]
prosi za predračun v Armex Ivančna Gorica, so konkurenčni.
tudi jaz sem imel kar nekaj predračunov (ATM, PROSIGMA, ONO, ARMEX) a sem nazadnje odločil za podjetje TIMS, ki je precej ugodnejše
hvala za vaše informacije, čudoviti ste... :wink:
Tudi jaz sem se na začetku zagrela za čistilno napravo, pa me je vse minilo, ko sem dobila ponudbe s cenami.
Na koncu smo kupili greznico, je betonska, 3 prekatna s podaljšlom, tko da okrog 4,5 kubikov "sprejme" in sva dala za njo okrog 400 eur, zdaj je že na mestu :lol:
Kupila sva jo v Terra Anhovo.
Po spominu sem ponudbe iskal pri Vidali s.p., Eklogit ali nekaj podobnega, pa pri Ekosystem in še nekje - kontakt mi je dal nekdo s foruma, pa se ne spomnim. Da skrajšam - mislim da sem prišel za čistilno 3-5 enot na ceno nekaj čez 2000 evrov, ker sva pa s sosedom razmišljala da bi imela skupno, bi pa prišla manj kot 4000 evrov za 5-8 enot.

Pišem po spominu, sem pa siguren da se jo da dobiti pod 3000 evri za enodružinsko hišo.
LP,
Samojed
futsalerka Napisal:Tudi jaz sem se na začetku zagrela za čistilno napravo, pa me je vse minilo, ko sem dobila ponudbe s cenami.
Na koncu smo kupili greznico, je betonska, 3 prekatna s podaljšlom, tko da okrog 4,5 kubikov "sprejme" in sva dala za njo okrog 400 eur, zdaj je že na mestu :lol:
Kupila sva jo v Terra Anhovo.

A pol dvakrat na mesec praznite? A kar v tla spustite Cry
Futsalerka,

1) Preračunaj:

za greznico, ki je trikrat premajhna, ste dali 400 EUR. Zmaga. Velik prihranek, ker bi za čistilno napravo dali 3.500 EUR.

AMPAK. Po glavi lahko računaš 3 do 4 kubike na mesec na osebo. Eno praznenje je cca 250 EUR. Pri dveh osebah boste greznico praznili 2 krat mesečno, kar je 500 EUR na mesec in 6.000 EUR na leto. Čistilno napravo bi praznili 1 krat letno, in z letnim servisom vred te pride strošek 500 EUR na leto.

V dobre pol leta bi torej "noter prinesla" čistilno napravo.

Zmaga?

2) Premisli:

Inšpektor razpolaga z letno porabo vode v vaši hiši kot tudi s številom prebivalcev. Zelo hitro bo znal zračunati, koliko praznenj greznice bi morali imeti. Ljubeznivo bo zahteval račune za praznenje greznic. Črno praznenje greznic dela samo do takega obiska. Praznenje greznice z računom pa stane. Kaj boš plačevala - kazni ali praznenje?

Toplo priporočam, da na gradnjo hiše ne gledamo kot na prvovrstno priložnost, veliko prihraniti z navidezno poceni rešitvami. Tale je res poceni samo do takrat, ko boste začeli greznico tudi uporabljati.

LP!
Če ne gre tako, gre pa malo drugače.
Kdo pa pravi, da mora imeti zaprto greznico.
Troprekatne greznice v katerih je ena polovica prvi prekat, nato preliv v drugi prekat in nato še v tretjega, kamor imaš nato speljano še meteorno vodo in naprej pravilno izvedeno drenažo funkcionira izredno lepo in tudi po 20 - 30 let brez praznjenja (odvisno od velikosti greznice). V prvem prekatu ostanejo trde stvari in "mulj", v drugem je umazana voda lahko še delno gosta, kjer se gostota vseda na dnu, v tretjem se v glavnem izloči praktično vse vključno z neprijetnim vonjem (aerobni proces razkrajanja), kjer še vse rečiš z meteorno vodo. Obvezni so tudi oddušniki, ki so speljani ba vrh strehe.
Drenaža je lahko klasična iz kamna/tampona preko katerega položiš polovinil, plast zemlje in trava ali celo povozen teren, ali pa sistem plastične ponikovalnice, kot jo ponuja recimo ROTO ali nekateri drugi dobavitelji greznic.
Vse skupaj je zelo poceni tako investicijsko kot vzdrževalno. Za 1500 EUR imaš tako rešen problem za celo življenje. Da bi pa čistilni napravi za 3500 EUR še vsako leto dodajla 500 EUR za vzdrževanje in še nakaj za delovanj, ter po kakšnih 10-20 letih še nakup novih motorčkov ipd. pa mi ne pade na pamet oz. nisem toliko bogat.

Zgornji sistem je lahko nekoliko problematičen če nimaš dovolj prostora tza drenažo, kar zna biti problem v strnjenem naselju, tam pa je po večini itak že zgrajeno kanalizacijsko omrežje.
Najbolj enostavna čistilna naprava je:
greznica, kamor vpihuješ zrak (kisik).

Seveda so proizvajalci ugotovil, da je treba dodat še nekaj razne šare, ki je potrebna ali pa ne. Cena na koncu pa je ....... Confusedhock:
Čojko Napisal:Kdo pa pravi, da mora imeti zaprto greznico.
Troprekatne greznice v katerih je ena polovica prvi prekat, nato preliv v drugi prekat in nato še v tretjega, kamor imaš nato speljano še meteorno vodo in naprej pravilno izvedeno drenažo funkcionira izredno lepo in tudi po 20 - 30 let brez praznjenja (odvisno od velikosti greznice). V prvem prekatu ostanejo trde stvari in "mulj", v drugem je umazana voda lahko še delno gosta, kjer se gostota vseda na dnu, v tretjem se v glavnem izloči praktično vse vključno z neprijetnim vonjem (aerobni proces razkrajanja), kjer še vse rečiš z meteorno vodo. Obvezni so tudi oddušniki, ki so speljani ba vrh strehe.
Drenaža je lahko klasična iz kamna/tampona preko katerega položiš polovinil, plast zemlje in trava ali celo povozen teren, ali pa sistem plastične ponikovalnice, kot jo ponuja recimo ROTO ali nekateri drugi dobavitelji greznic.
Vse skupaj je zelo poceni tako investicijsko kot vzdrževalno. Za 1500 EUR imaš tako rešen problem za celo življenje. Da bi pa čistilni napravi za 3500 EUR še vsako leto dodajla 500 EUR za vzdrževanje in še nakaj za delovanj, ter po kakšnih 10-20 letih še nakup novih motorčkov ipd. pa mi ne pade na pamet oz. nisem toliko bogat.

Zgornji sistem je lahko nekoliko problematičen če nimaš dovolj prostora tza drenažo, kar zna biti problem v strnjenem naselju, tam pa je po večini itak že zgrajeno kanalizacijsko omrežje.

Problem je samo, da propustne greznice niso več dovoljene. Kar lahko za seboj potegne kazen, ali pa vsaj strah, da te dobijo. Potem pa to ni več tako poceni. Pa sosedu, ki ima greznico pravilno urejo, se ne smeš zameriti...
ja normalno, da mora biti greznica nepropustna, madona, sej v tem je njen smisel. sploh pri nas, kjer je krasa precej.
in potem vidiš na dnevniku, kako fekalije zalijejo pol vasi..
1 2 3 4
Iskanje po temi