Objave: 934
Teme: 18
Ocena:
0
Marijana, to pa ni problem v pipi, ampak v dolgem "hodu" tople vode. Voda se v cevi ohladi in najprej mora v vsakem primeru izteči ta ohlajena, šele za njo pride topla iz grelca. Ta problem se pojavi, če je grelec zaleč od pipe - v blokih z daljinskim gretjem je še bolj izrazit kot v privat hišah.
Objave: 934
Teme: 18
Ocena:
0
Marijana, to pa ni problem v pipi, ampak v dolgem "hodu" tople vode. Voda se v cevi ohladi in najprej mora v vsakem primeru izteči ta ohlajena, šele za njo pride topla iz grelca. Ta problem se pojavi, če je grelec zaleč od pipe - v blokih z daljinskim gretjem je še bolj izrazit kot v privat hišah.
Objave: 6
Teme: 0
Ocena:
0
Ja, saj vem to, hvala ... Me pa še vseeno zanima, če kdo ima tako pipo pri plinski napeljavi :lol:
M.
Objave: 1190
Teme: 23
Ocena:
0
in kakšno vezo ima pipa če greje vodo 30 m stran plin, štrom, polena ali pa fuzija
:?
Objave: 1190
Teme: 23
Ocena:
0
se mi le zdi , da termostat v špeči ni optimiziran, glede na to da se izklaplja prehitro ogrevanje....???
Morda histereza termostata, ali pa (žal) defekt....
Preštudiraj navodila , morda je tam kakšna finta....
Drugače pa pipa (moja Armalova ) lepo sledi temperaturi, ne glede na tem vhodne tople vode (mrzla je tako ali tako vse skozi enaka), topla pa mi zelo varira saj mi prihaja iz bojlerja ogrevanega z kolek. kjer je od 40 pa do 80st. C.
Objave: 6
Teme: 0
Ocena:
0
Borovničan, hvala. Glede na to, da je bila peč pred dvema tednoma pregledana, je verjetno z njo vse v redu, morda pa so res kakšne nastavitve, ki so "prejšnjim" ustrezale, nam pa ne. Skratka: prepričal si me, ko pridejo penezi, bo tvoja pipa tudi naša :lol:
Lp
M.
Objave: 1521
Teme: 81
Ocena:
0
Koliko časa pa dejansko rabi pipa, da zregulira temperaturo, če recimo kdo drugi odpre še eno pipo - ali se to čuti pri tuširanju in za koliko časa?
Objave: 564
Teme: 24
Ocena:
0
Koliko časa potrebuje topla voda da pride do pipe nima veze s tem kakšna je pipa ampak (kot je bilo že napisano) z dolžino voda od hranilnika tople vode pa do pipe.
Jaz imam termostatsko Hansgrohe (ne vem kater model) in je super. Jaz osebno ne bi nikoli več namontiral navadne pipe v kopalnico ker je pač termostatska zelo udobna.
Objave: 564
Teme: 24
Ocena:
0
Evo in ravno sedaj sem videl da se ena takšna pipa (Hansgrohe) prodaja na forumu pod rubriko PRODAM, za ugodnih 165 €.
Objave: 504
Teme: 32
Ocena:
2
Imava namen kupiti termostatsko pipo, pa me je kolega prestrašil, češ da niso vredu, ker jih vodni kamen uniči. On sam je sicer nima zato mu ne verjamem glih, sprašujem pa vas če je to res oz. ali je že komu crknila zaradi vodnega kamna. Kot sem pa opazil je vsebnost vodnega kamna pri nas kar velika