PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja nakup nepremičnine na dražbi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A se je kdo lotil tega? Mislim za lastno uporabo, ne špekulativno kot nepremičninski posrednik?
Prodaš košček parcele v Lj in kupiš hišo v M.S.

<!-- m --><a class="postlink" href="http://javnadrazba.si/okrajno_sodisce_MurskaSobota_sz.html">http://javnadrazba.si/okrajno_sodisce_M ... ta_sz.html</a><!-- m -->
Ideja ni slaba ampak se moraš pozanimati kdo in zakaj je prišel v položaj da se mora prodajat.
Glede na avtomobile pred stavdo enega objekta bi imel verjetno probleme, če bi kupil - vsaj tako izkušnjo je imel sodelavec tako da je raje prodal brez dobička in odšel nazaj v blok.
Od mojega sestrična je pravnica in je šla na ene par takih dražb, da bi kupila hišo oziroma parcelo. Tam so bili eni tipi (velikokrat so), ki imajo ful denarja in so ji rekli, da bodo zviševali v nedogled in če jim plača 200 EUR ne bodo zviševali cene. :lol: :lol: V tem primeru bi mogoče, če bi imela srečo, hišo lahko kupila. Oni pa na ta način fuuul zaslužijo. Kolikor sem razumela, moraš pa imeti kar srečo, da se ti tak podvig posreči.
jazjaz51 Napisal:Ideja ni slaba ampak se moraš pozanimati kdo in zakaj je prišel v položaj da se mora prodajat.
Glede na avtomobile pred stavdo enega objekta bi imel verjetno probleme, če bi kupil - vsaj tako izkušnjo je imel sodelavec tako da je raje prodal brez dobička in odšel nazaj v blok.

hehe, dobro opaženo. nočem biti ksenofobičen ipd, ampak glede na število kiča na bajti, avtomobile in regijo, sklepam da gre za romsko hišo. ne razumet narobe, vendar vprašanje, kako je z papirji ipd..
zdej me pa bodo tisti antiđamijsiti požrli, hehe..
cbr Napisal:Od mojega sestrična je pravnica in je šla na ene par takih dražb, da bi kupila hišo oziroma parcelo. Tam so bili eni tipi (velikokrat so), ki imajo ful denarja in so ji rekli, da bodo zviševali v nedogled in če jim plača 200 EUR ne bodo zviševali cene. :lol: :lol: V tem primeru bi mogoče, če bi imela srečo, hišo lahko kupila. Oni pa na ta način fuuul zaslužijo. Kolikor sem razumela, moraš pa imeti kar srečo, da se ti tak podvig posreči.

Pred kratkim sem bral članek o dražbah.V sloveniji obstaja skupina ljudi kateri hodijo po dražbah in špekulirajo.Lahko bi si jim reklo :mafija.Ponavadi pridejo na drugo ali tretjo dražbo,ker na drugi dražbi je cena že 1/2 nižja kot je bila na prvi.Stvar je takšna že pred dražbo ti "dajo"vedeti da so oni glavni,če se jim ne ukloniš jih lahko kaj kmalu "pokasiraš po nosu".Ne vem kje je naša policija ,da te bande ne zapre.
He he. Policija te zapre če malo preveč napihaš ko greš domov iz rekreacije in si prej popil kakšno pivo.

Zadeve bi se moralo lotiti tožilstvo, ki pa je verjetno že na novoletnih zabavah ali pa na počitnicah.
ali pa so na štrajku :wink:
marx Napisal:Pred kratkim sem bral članek o dražbah.V sloveniji obstaja skupina ljudi kateri hodijo po dražbah in špekulirajo.Lahko bi si jim reklo :mafija.Ponavadi pridejo na drugo ali tretjo dražbo,ker na drugi dražbi je cena že 1/2 nižja kot je bila na prvi.Stvar je takšna že pred dražbo ti "dajo"vedeti da so oni glavni,če se jim ne ukloniš jih lahko kaj kmalu "pokasiraš po nosu".Ne vem kje je naša policija ,da te bande ne zapre.

Ni tako hudo kot misliš. Ni treba verjeti vsega kar piše.
Ja samo jaz pa vem, da je tako v resnici - ni samo pisalo v nekem članku... Ker kot sem že napisala, je ena od sorodnic bila na parih dražbah in so ti ljudje prišli do nje... Niso nič grozili, ker so imeli drugo taktiko - podkupovanje... Mislim, da ravno s tem največ zaslužijo. Ne vem pa tudi jaz, kako se lahko to dovoli in glede na to, da je ona odvetnica, bi lahko točno vedela kaj naredit... samo po mojem je problem ravno v tem, da pol mogoče nebi bila več med živimi :lol: . Drugo vprašanje pa je, kdo je s to mafijsko družbo še povezan...
cbr Napisal:Od mojega sestrična je pravnica in je šla na ene par takih dražb, da bi kupila hišo oziroma parcelo. Tam so bili eni tipi (velikokrat so), ki imajo ful denarja in so ji rekli, da bodo zviševali v nedogled in če jim plača 200 EUR ne bodo zviševali cene. :lol: :lol: V tem primeru bi mogoče, če bi imela srečo, hišo lahko kupila. Oni pa na ta način fuuul zaslužijo. Kolikor sem razumela, moraš pa imeti kar srečo, da se ti tak podvig posreči.

Ti kar odgovorim na to. Tvoja prijateljica mora izgledati zelo naivno čeprav je odvetnica. Če pa ima preveč denarja ga pa lahko še meni kaj da. Povsod se najdejo švercarji ampak tisti ki reče, da če mu daš dvesto evr. pa ne bo zviševal nima niti za burek kaj šele da bi kupil stanovanje ali hišo.
Iz prve roke
Višali so mi ceno in vsak odmor zahtevali 4.000 evrov.
Advokat (čigar ideja je bila, da se gremo dražbo - hoče 10% dobička) je pa stisnil rit med noge.
Na koncu sem plačal 36.000 evrov več od začetne cene + 4.000 evrov bakšiša.
Dolžnik se je na vrednost začetne cene pritožil in zadeva še doooolgo ne bo pravnomočna.
Odvetnik si pa mane roke........
očitno ti vsiljivci pridejo vsem prav, samo kupcu ne..
kaj pa recimo, da jim prepustiš zadevo 8no, vem to seveda ni nobenemu cilj, ki gre na dražbo, razen pač te omenjenim xx), a imajo tolk zaledja, da sploh lahko krijejo zaključno ceno?
berek Napisal:A se je kdo lotil tega? Mislim za lastno uporabo, ne špekulativno kot nepremičninski posrednik?
Prodaš košček parcele v Lj in kupiš hišo v M.S.

<!-- m --><a class="postlink" href="http://javnadrazba.si/okrajno_sodisce_MurskaSobota_sz.html">http://javnadrazba.si/okrajno_sodisce_M ... ta_sz.html</a><!-- m -->

Na dražbi nikoli nekupujte ne predmetov, ne premičnin in ne nepremičnin.
Slej ali prej vas slaba vest bo dohitela!
Ja, seveda ti vrnejo 10% varščine.
Če ne palačajo se dražba ponovi in sodišče zadrži 10%.
jaz nisem hotel zaslužit, ampak sem si samo reševal stanovanjski problem. 5 ljudi na 27 kvadratihpač ne gre v nedogled. V Lj je pa težko kaj najti, ker pokupijo vse investitorji s kovčki denarja. Tudi stisk roke s prodajalcem ne velja, ko mu privatnik ponudi 10 jurjev več. In potem seveda hoče tudi od tebe več kot 10 jurjev, ampak ti se seveda s privatnikom ne moreš ...
In tako je trajalo 4 leta in še trenutna se je na koncu izkazala za dražbo. In sem jo hotel imet, ker sem imel vsega poln kufer.
In mi je žal.
Dolžniki so sicer od dveh kupcev pobrali aro (seveda niso nikomur povedali, da hišo že prodaja sodišče) in ti so še na slabšem. Računov ne plačujejo in sploh so na vratih vsak dan rubežniki.
A ja, pa če so dolžniki (bivši lastniki hiše) agresivni, moraš tudi gsm številko zamenjat.

Dražba bo prej ali slej pravnomočna, potem pa rabiš še nekaj let za sklep sodišča o deložaciji. Seveda so najemniki do takrat zastonj v hiši, stroške izvršitelja, policije, selitvenega servisa pa seveda nosiš sam.

Seveda lahko najameš rubežnika in jih tožiš, ampak realno dobiš samo nove stroške.

Po mojih dosedanjih izkušnjah je dražba primerna samo za investitorje.
Ne pa zato, da se moraš s tem bosti iz preživetja.

ja in ko si enkrat notri, ne moreš ven. po zaključku dražbe moraš plačat vse, sicer ode varščina. Hiše z nasilnimi in zapufanimi najemniki ne moreš nikomur prodati za vložena sredstva. Najprej jih moraš vržti ven.
dejan Napisal:

Ti kar odgovorim na to. Tvoja prijateljica mora izgledati zelo naivno čeprav je odvetnica. Če pa ima preveč denarja ga pa lahko še meni kaj da. Povsod se najdejo švercarji ampak tisti ki reče, da če mu daš dvesto evr. pa ne bo zviševal nima niti za burek kaj šele da bi kupil stanovanje ali hišo.

Saj mu ni dala 200 EUR. Je bila prvič na dražbi in še sama ni vedela, kaj se dogaja. To, ali je potem tista mafija kupila hišo, ali ne pa ne vem... Je že zelo dolgo od tega, vem samo, da potem ni kupila na dražbi ničesar, ker so sami nekaj poiskali.
1 2 3
Iskanje po temi