BOCCO Napisal:Samo z našim pacanjem (kot zaničevalno praviš) se mi bavimo celo življenje in s tem služimo pravtako kot ti v službi. Seveda vsak lahko poskusi sam, nekomu uspe in naredi za moje pojme dokaj vredu, večinoma pa ljudje obupajo ali s svojim lastnim delom niso zadovoljni, nato pa pridejo pravi mojstri in popravljajo neko "žalost". Potem tu ni težko plačati 
Jasno, ampak do mojstrov pridejo samo tisti s težavami. Kdo dobro položi, ga ne boste videli, razen če pridete na obisk.

Se pa strinjam, vsi moramo živeti.
@#damjana#: predvsem pazi, da bodo stene in tla zravnani točno tako, kot morajo biti.
Z lepilom za ploščice je težko izravnati!
Sicer pa najprej stena, potem pa tla. Pa vnaprej premislita, kje bosta rezala ploščice.
Je pa še najlažje, če vama na začetku pomaga kakšen kolega, ki je to že počel, da bosta vedela, kaj prijeti v roke in na kaj paziti. Težko je napisati vse malenkosti, na katere je treba paziti.
Mogoče še nekaj naključnih nasvetov:
- za rezanje ploščic je meni prav prišla ena taka napravica, s katero z diamantnim rezilom potegneš (po vodilu) po ploščici, nato pa z vzvodom (ne da bi premikal ploščico) prelomiš po rezu.
Pazi: "rez" je pretirana beseda, v resnici samo narediš mikroskopsko razpoko v glazuri, potem pa odlomiš po njej. Če boš zarezala, se ti bo glazura nalomila in ne bo lep rob. Presenečena boš, kako malo je potrebno pritisniti nož.
-
cirkularke za rezanje ploščic se meni niso obnesle, razen mogoče za rezanje lukenj ob robu ploščic
- za
brušenje ploščice pod 45 stopinj sem jaz uporabil cirkularko s šajbo za kamen. Pomembno je, v katero smer se vrti šajba (kako obrneš cirkularko)
- večje
luknje sem jaz povrtal s svedrom, potem pa "odgrickal" s takimi kleščicami, ki so namenjene prav temu
- zelo pomaga (majstri, obrnite se stran, ne bi želel niti razpravljati o tem

)
laserska samonivelirna naprava. Zadeva je "majka" za tako delo, za natančno postavljanje
začetne vrste recimo, pa za preverjanje, ali si ga kje polomil. Vedno, ko zaključiš en kos stene, ga še prestreljaš z laserjem, da si 100% siguren, da je ok.
Še zmeraj pa kdaj rabiš tudi dve
libeli, eno kratko in eno daljšo. Dolga je včasih malo nerodna, zato uporabiš kratko - na večjih površinah pa je bolje, da uporabiš čimvečjo.
- saj
križce poznata, ne? 500 jih dobiš za cca. 2 eur. Jaz uporabljam 2mm, mislim pa da mojstri uporabljajo 2,5mm, nisem prepričan. Po želji (in ambicioznosti).
- ponavljam:
izravnajta steno v nulo, preden polagata ploščice!!!
Evo, to je bila moja modrost... Če pozna kdo kakšno boljšo metodo, na dan z besedo - se bomo vsi kaj novega naučili. Do fugiranja pa še nisem prišel.
Lp!