Misim da sem enkrat že zapisal, samo še vedno mi je smešna računica ker sam za 140m2 neizoliranega vikenda porabil letos 850l olja in sicer nižja temp na 19 dnevna na 21 C celo leto. Peč je od ike, s popustom in gorilcem okrog 140ksit in regulacijo seltron d1 spuščeno na 50stopin C. Letos bom dal še 15cm steklene volne za izolacijo. Res je, da je hiša na hribu, torej jo je pol v zemlji, vendar je na nadmorski višini 650m, torej ni ravno primorska

Nič talnega ogrevanja razen kopalnice , malenkost povečani radiatorji v večini zime ne presežejo 40C
Ni mi jasno kako lahko nekdo za zapravi 300ksit za ogrevanje 130m2 potem pa je kar naenkrat 12 kW toplotna črpalka dovolj... nekej ne štima....
Trgovska fora je, da vedno primerjajo TČ z staro nenastavljeno pečjo brez regulacije in izolacije, samo da so številke lepše. Dejstvo je, da v dobro izolirani hiši bo tudi dobro poštimana peč prav hudičev malo porabila, nikjer pa ne omenijo, da lahko samo na razliki investicije (1,5msit proti 1,4ksit) deset let kuriš zastonj, brez upoštevanja, da TČ rabijo elektriko, 3fazni priključek (3KSIT na mesec razlike) in baje napovedjo da se bo podražila za celo za 65%... tako da....
mene bolj zanima ali kdo ve kako bi iz oljne repice sam predelal v biodizl
in si kurilno olje pridelal na njivi ki so takorekoč danes zastonj... pa še
subvencijo za kmetijstvo dobiš
Postopek ? stiskanje? kak agronom ali živilc tukej ?