PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja napušč - škatle

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zanima me kako se po predhodno opisanem postopku ("jovi") izvede prehod fasade na napušč. Kajti se če v vogalu prehoda uporabi vogalni zaščitni profil je potem del fasade kjer pride mrežica od profila debelejši. Skratka zanima me kako se pravilno izvede prehod fasade na napušč oziroma obratno iz napušča na fasado?
sem jurem-u obljubil slike napušča, obitega z lesom, pa na žaslot na tem pc-ji nimam slik že obnovljene bajte (čeprav sem pofotkal, je že skoraj 2 leti obnovljena). imam pa par (bolj šfoh) renderjev, če pomaga.

[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/33/cH/y3vRZ1X/img0636unichr("46")jpg[/img]
tolje bajta pred pronovo, z že novimi okni in vrati.

nekako takole pa naj bi prišlo ven (dejansko je lepše, fasado je rumeno barve, z kombinacijo bele in sive, pločnik okrog hiše so ploščice v grafitni barvi ipd))
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/3K/xA/29V7Evfm/606-coklunichr("46")jpg[/img]
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/2g/10d/sZbf7l1/606-cokl-06unichr("46")jpg[/img]
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/3a/tj/42IwRwFJ/606-cokl-05unichr("46")jpg[/img]

[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/2Q/be/3ejbpJDf/535-05unichr("46")jpg[/img]
tako je dejansko pod balkonom, ne renderjih zgoraj ni prav.

bom dal še kakšno fotko realneg stanja naknadno, ko jo dobim..

ps.s ne komentirat arhitekturo bajte, pač klasika iz 80tih, plus še improvizacija mojih staršev, sej vemo, kako je..
po obnovljeni fasadi kolkt tolk normalno zgleda, čeprav 3x prevelika..
Pozna kdo v okolici Slov. Bistrice koga ki izdeluje napušče s Stirodujem? Sem v arhivu zaslediila de je poceni neki g. Klokočovnik ima kdo njegovo telefonsko?
Napusc se dela iz zunanjih cementnih plosc in sicer po knauf sistemu.
S tem je napusc raven, izdelava enostavna, ter vecna. Pri leseni izvedbi je za nekatere sicer napusc lepsi in izgled hise bolj naraven, vendar je zelo neracionalen. Prvic ce slucajno nimas temnega napusca, je velika ali pa 100% moznost da se ti poznajo temne reze, les je potrebno vsake 2 leti barvat (sploh juzno stran), ob vecji spremembi barve nastane problem pri spojih kateri se ne morejo pobarvati in se pri krcenju opazijo. Ne vem pa kako bi lahko stirodur fiksiral na napusc. Ta pa mi je prva hehe...
Lep pozdrav,
Kroket
Pri nas smo delali s stirodurjem 3cm, katerga smo na obeh koncih prevlekli s fasadnim lepilom in mrežico. Tako dobiš zelo kakovostne plošče za nizko ceno. Konstrukcija je Knauf.
LP, e.
Jaz sem tudi slišala za tega klokočovnika in sicer od frizerke :lol: Mislim, da je rekla, da je iz Tepanja-bom poskusila pridobiti tel., če jo še rabiš.
Natur les, da paše k cimpru - moja izbira
Hojla,

na obeh koncih pomeni zgoraj in spodaj ali kako?
Neke vrste DIY (domači) wedi... ?

LP! :wink:

P.S.:
Mene je mojster strašil, da se metrske XPS plošče utegnejo zvijati...

ervin Napisal:Pri nas smo delali s stirodurjem 3cm, katerga smo na obeh koncih prevlekli s fasadnim lepilom in mrežico. Tako dobiš zelo kakovostne plošče za nizko ceno. Konstrukcija je Knauf.
jop ocitno so naredili ala wedi plosce, vendar mislim da je casovno in cenovno malo prevelik zalogaj. Pomoje kot sem napisal je najboljse da je cementna plosca na knauf profilu. prvic ker lahko iz ene plosce naredis ene 4m napusca, drugic ker so trdne, tretjic ker so trpezne in obstojece in ker pac se lahko hitro, enostavno naredijo.
Lep pozdrav,
Kroket
Kroket,

ali je cementna plošča o kateri govoriš Betonit plošča,ali pa sta to čisto dve različni stvari.

Torej ali je sestava betonit plošče in cementne plošče eno in isto?

Najlepša hvala

Biker
No, tudi pri nas imamo napušče iz stirodurja. Pride zelo lepo, lepše, kot sem pričakovala.
Naj omenim, da sva pridobila kar precej ponudb za fasado (okoli 7) in čisto vsi, ki so bili pri naju, izdelujejo napušče iz stirodurja. Nihče ni predlagal nobene druge variante.
kroket Napisal:jop ocitno so naredili ala wedi plosce, vendar mislim da je casovno in cenovno malo prevelik zalogaj. Pomoje kot sem napisal je najboljse da je cementna plosca na knauf profilu. prvic ker lahko iz ene plosce naredis ene 4m napusca, drugic ker so trdne, tretjic ker so trpezne in obstojece in ker pac se lahko hitro, enostavno naredijo.

S čim jih pa ti režeš ?
Lp, furbo
ugotovil sem da je brez fasade na hiši težko vzdrževati optimalno temperaturo (pozimi in poleti ) zato se bomo prej kot slej lotili fasade...

Zaradi bolj modernega videza hiše klasičen leseni napušč nikakor ne paše na našo hišo moramo pred fasado narediti pa še škatle :-(.

Cena napušča pa se kar približa ceni fasade zato sem se odločil, da bom napušč - škatle naredil kar sam... Ni vrag, da ne naredim napušča v lastni režiji. Z odrom ne bo težav, ker je hiša med nižjimi. Ideja je 3 cm stirodur na knauf profile, ki so cca 30 cm narazen.

Sedaj pa vprašanje oz. vaše izkušnje: ali je potrebno stirodur na OBEH STRANEH ARMIRATI Z MREŽO + LEPILO?

- ali ni bolj praktično npr. uporabiti najtrši stirodur (debeline 3 ali pa celo 4 cm) ter knauf nosilce na razmiroma majhni medsebojni oddaljenosti?
miha115 najbrž si že naredil napušče. Kako si se na koncu odločil? Armiranje z obeh strani ali samo od spodaj na že pritrjen XPS?

Če se dela na obeh straneh se najverjetneje najprej obdela zgornja stran in ko je končano spodnja v kompletu? Ni smisla da ne obeh armiraš in nato še enkrat čez vso površino spodaj zaradi stikov.

Še vedno pa ni nihče komentiral stika napušča s fasado - glede na to, da se napušč naredi po zaključnem armirnem sloju fasade.
Mi smo delali napušč iz 3cm stirudurja,zdaj je že dve leti in ga ni nikjer zvilo,kljub temu da je hiša nonstop pod soncem.Stirudur je privijačen na knauf konstrukcijo,potem lepilo in mrežica,ter še enkrat lepilo in nato 1mm zakljucni sloj.V škatlo sem še zvrtal luknje in vgradil led luči.Meni osebno izgleda dosti lepše kot les in še brez kakšnega večjega vzdrževanja je.Delo+material manj kot 2000€ za cca140 m2.Skratka do zdaj zelo zadovoljen.
Nekaj slik pod rubriko montazni sistemi in les,tema terasa.
1 2 3 4 5
Iskanje po temi