Objave: 32
Teme: 2
Ocena:
0
na kakšne informacije pa čakaš? kaj že imaš parcelo? jaz sem ravnokar vložil prošnjo za izdajo GD, Pesnica, razpršena gradnja...
Marcel
Objave: 19
Teme: 9
Ocena:
0
Edini nasvet je, da je potrebno gnjaviti 100 na uro, tako da gres ze sebi na zivce. Brez tega namreč žal ne gre.
Objave: 23
Teme: 4
Ocena:
0
Tud jst imam isti problem, le da smo mi že dali skozi javno razgrnitev in javno obravnavo. Da pa smo jo dočakali smo čakali cela 4 leta, ker je biv vmes ponovljen razpis za oddajo vlog za spremembo namembnosti zemljišča. Tisti ki so jih naknadno oddali, so čakali okrog 2 leti in pov.
Od javne razgrnitve ne pričakuj preveč, nam niso odobrili željene parcele za zazidljivost, zato smo morali oddati še pripombo na opn. Zdej pa je samo vprašanje časa, kdaj bodo zmogli predelat še te papirje. Rekli so da do konca leta 2009, čeprav jst tega glih ne verjamem najbolj, glede na prejšnje izkušnje. Poleg tega, pa se je pojavil še državni prostorski načrt, ki predvideva izgradnjo zadrževalnikov in če bo sprejet, lahko vsa stvar spet zastane in zavleče celotno zadevo.
Če nam spet ne bodo odobrili, potem smo s tem samo izgubili veliko živcev in dragocenega časa. Kaj bomo pa potem naredili, pa spet ne vem...smo mlada družina, z nerešenim stanovanjskim problemom; Namesto, da bi uživali z otroci, s ubadamo s takimi stvarmi...
Sem iz občine Dobrova Polhov Gradec. Tebi pa veliko sreče.
Objave: 21
Teme: 3
Ocena:
0
Tudi sam imam parcelo (gradbeno) v občini Pesnica. V lokacijski informaciji niti besede o arhitekturi objektov (barva strehe, naklon strehe,...). Ali to pomeni, da ima arhitekt proste roke, ali obstajajo še kje kaki prostorski akti, ki so 'obvezno' čtivo za gospoda umetnika arhitekta in mene kot investitorja?
Sem namreč pri idejni zasnovi in usmerjam arhitekta v kombinacijo moderne in klasične arhitekture, na katero prisegam.
Objave: 10
Teme: 2
Ocena:
0
Ma tudi v občini Postojna niso nič hitri. gnjavim že od leta 2001,vlogo oddal 2005,pa bomo kot kaže čakali še nekaj let. Zares žalostno da tisti ki čakamo na gradbene parcele....itd..(ki nas je veliko)da se ne premakne iz mrtve točke,medtem pa so oz bodo v Postojni zgradili precel blokov in pa privatniki nekaj sosesk s hiškami. Verjetno pričakujejo občinarji da bi najprej pokupili "prazna"stanovanja po novih blokih. Ampak to se mi zdi pa res zalostno,da imamo ljudje zemljo na kateri bi gradili(po vaseh),pa se nikamor ne premakne.
Objave: 23
Teme: 4
Ocena:
0
Se popovnoma strinjam s tabo!!! Smo popolnoma na istem, trudimo pa se približno toliko časa kot ti. Žalostno.
In tako ti gre desetletje tako rekoč v nič, namesto, da bi imev hišo že narejeno, v njej živel in se namesto s to birokracijo ukvarjal z otroki in družino. To je tisti čas, ko najbolj potrebujemo svoje stanovanje. Potem te pa takole zafrkavajo na vse načine.
Ko ti bo pa po vsej tej papirni vojni mogoče celo uspelo narediti hišo, se ti bodo pa mogoče že v kratkem otroci odselili in poženili. Potem bo pa po možnosti v parih letih hiša ostala "prazna".
Ali res tako mora biti? Ali res ne najdejo ene pametne rešitve tudi za družine, ki bodo ostale na podeželju oz. celo na kmetijah.... Veliko ljudi s podeželja pač ne more iti v mesto v stanovanje, oz. si kupiti zemlje za hišo nekje v naselju....Razlogi: kmetija, lastna zemlja, ...
Objave: 1521
Teme: 81
Ocena:
0
Bobby - tudi sam sem gradil v občini Pesnica in v mojji lokacijski izpred 3 let je točno napisano kaka naj bo bajta (streha, čopi, barva fasade,.....).
Lp
Bogdan
Objave: 21
Teme: 3
Ocena:
0
Bogdan - tudi meni je pisalo v starejši lokacijski vse to (izpred par let), ko pa sem letos ponovno zahteval lokacijsko, pa so bile vse tiste rubrike prazne...
Zdaj pa nisem ziher, ali se lahko gradi 'prosto po Prešernu', ali je kljub temu treba brati veljavni PUP ali kak drug akt.
Objave: 2
Teme: 0
Ocena:
0
Meni so na obcini Pesnica po telefonu rekli:
- da lahko gradiš objekte v skladu z okolico
in da nikakor ne smes imeti ravne strehe,
glede drugega pa da kao ne komplicirajo.
Objave: 19
Teme: 9
Ocena:
0
Kakšna naj bi bila hiša piše v Odloku o prostorskih ureditvenih pogojih v občini Pesnica. Odvisno je od tega v katerem naselju gradiš. Ta PUP je iz 8. junija 2000, najdeš pa ga na medobčinskem uradnem vestniku. O naseljih Jakobski dol, Jarenina, pernica določa n.pr. naslednje:
24. člen
Stanovanjski objekti v gručastih naseljih (Jakobski dol), vrstnih strnjenih naseljih (Jarenina, Pernica) in posameznih kmetijah
Tlorisno razmerje:
- objekt v gruči: tloris podolgovat, razmerje (širina:dolžina) 1:1,8
- objekt na slemenu: razmerje 1:2 do 1:3
Možno je oblikovanje objekta "na vogel" ali "v ključ", kjer je to prostorsko logično.
Višina oz. etažnost objektov:
Objekt je lahko pritličen ali pritličje in mansarda. Možno je tudi visoko pritličje. Kjer bo mansarda izkoriščena, naj bodo okna na stanovanjskih stenah, izjemoma na strehi.
Vhod:
Vhod mora biti obvezno na daljši stranici.
Streha:
Simetrična dvokapnica s čopi. Sleme naj bo vzporedno z daljšo stranico objekta. Naklon strehe je 38-45°. Kritina mora biti temna. Priporočljiva je opeka ali materiali podobnega izgleda. Napušči: morajo biti široki minimalno 0.5 m.
Stene:
Gladko ometane v svetli barvi.
Izjemoma se določene novogradnje lahko oblikujejo tudi v kontrastu z obstoječim okoljem in sicer zaradi estetskih in simbolnih razlogov, kadar želimo:
- poudariti vsebinsko ali funkcionalno različnost novogradnje z enotnim okoljem,
- vzpostaviti prostorsko dominanto za poenotenje oblikovane heterogenosti okolja,
- doseči večjo razpoznavnost območja, zlasti ob prometnih vozliščih na zaključkih stavbnega niza.
Način tovrstnega oblikovanja ni možen, kadar gre za objekte v bližini kulturnih spomenikov in na območjih, ki imajo pretežno historični izvor.
Objave: 8
Teme: 0
Ocena:
0
Joj mene je kar strah ko to berem. Mi2 sva lani julija kupila v občini Pesnica (Polički vrh) parcelo (oz. dve parceli skupaj), ki sta kmetijski. Na parceli je že elektrika in telefon, voda je lastno zajetje. Na parceli stoji manjši vikend (črna gradnja). Oddana je vloga za spremembo namembnosti in legalizacijo obstoječega objekta. (leta 1990 zidano)
Župan je rekel da bo ta prostorski plan letos aprila. In če bo, kar vidim da vsi močno dvomite me zanima kakšna je pot naprej. Kaj če bi midva želela obstoječo stvar nadgradit samo oz obnovit? Kakšne papirje potrebujeva, približno koliko naju bo vse stalo preden sploh lahko kaj začneva... Lepo prosim za pomoč.