PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Priklop kamina na dimnik brez kolen

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rabim nasvet glede priklopa kamina na dimnik. Več ponudnikov kaminov naju je opozorilo, da je treba kamin priklopiti na dimnik na koleno, da se izognemo morebitnemu zamakanju ob hudih nalivih z dežjem in še kaki nevšečnosti.
Ker imamo zaradi omejenega prostora precej težav s tako rešitvijo, so nama na Schidler, kjer smo kupili dimnik, svetovali direktni priklop. TOrej priklop na ravno cev dimnika, brez kolen. Menda to pogosto izvajajo, čeprav ni čisto po pravilih in da ni nobenih težav.

Kaj se vam zdi taka rešitev? Predvsem naju zanimajo mnenja in izkušnje tistih, ki imate tako rešitev izpeljano. Ali je problem pri čiščenju? Kako se obnese pri nalivih?

Hvala in lep pozdrav.
Js sm imel isti problem, po posvetovanju sem se pač odločil za direktni priklop kamina na dimnik, v zgornjem nadstropju imam čistilna vratca, pri čiščenju pač saje padejo direktno v kamin, in to posesaš, kar se zatekanja in vode tiče, nebi smelo biti problema, saj imaš na vrhu dimnika "klobuk" in voda ne pride v dimnik.
Tudi mi imamo isti problem - omejeni z višino dimnika do 3m.
Prodajalec in moter dimnikov pravi, da bo pač naredil direkten - vertikalen priklop zato naj najprej kupimo kamin in ga postavimo na mesto, prodajalec kaminov pa pravi, da se to ne sme, da je potrebno koleno.

Še kakšne izkušnje?
Živjo,

mi2 imava sicer priklop s kolenom, na dnu dimnika pa seveda vratca in izpust za vodo. V začetku sem večkrat gledal, kako in kaj se dogaja s tisto vodo tam, koliko se je je nabralo, pa kondenz in ugotovil, da tega sploh ni. Seveda je bolj siguren priklop s kolenom, vendar tudi brez bo vredu, bi pa bila priporočljiva bolj široka kapa na vrhu dimika.

Imava pa midva drug problem. v stanovanju bi rada postavila zidan kamin z vložkom. Problem pa je, ker je dimnik že postavljen, vendar pa je odprtina za priklop na le 67cm od tal, spodnji rob. Če postaviva kamin čisto na tla, in takoj nad njim koleno in priklop na dimnik. Bi bilo to vredu ali ne. Priklop zunanjega zraka ni možen.

hvala za odgovor
"odprtina za priklop na le 67cm od tal, spodnji rob. Če postaviva kamin čisto na tla, in takoj nad njim koleno in priklop na dimnik. Bi bilo to vredu ali ne."
Bolj pametno bi bilo napravit luknjo višje, tole pa blindirat. Nenazadnje ti tudi dimnik iz kamina seva toploto, če je dimnik ekstremno kratek, boš grel bolj ko ne samo notranjost dimnika.

Priklop za dimnik spravi čim višje, vložek pa postavi malo višje od tal, da ti bo hladen zrak pri tleh lahko vložek ohlajal in se posledično ogreval. Ene 15 cm je fajn, da je dvignjen od tal, tudi zaradi čiščenja.

Glede na to, da te mika vgradni kamin, ga je potrebno postavit po pameti, ker ga ne boš imel več možnosti popravljat, ko bo končano.
Iskanje po temi