PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Povezovalni kabel FID - varovalke

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni

Sedaj povezujem omarico in me zanima, kako ste izvedli povezave med PID stikalom in varovalkami - kak premer kabla ste vzeli. Posamezne varovalke imam med sabo povezane z ustreznim povezovalnim kosom (masiven baker).
Imam sistem 3 faz in 20A glavne varovalke. Torej je največji teoretični tok 20A.
Kakšen premer žice je najmanjši za to povezavo iz ene faze naprej na varovalke (avtomatske varovalke so ustrezno porazdeljene, da je obremenitev glavnih kar se da enakomerna)???
Ali se za to povezavo dobi kakšna posebna žica (sem včeraj sprobal 6mm2 nekja zvijat in je jeb*).
Lp
Bogdan
Mislim da je 6mm2 minimum!
BogyX: Ha - tudi pri meni električar včeraj, danes dela finomontažo vtičnic, stikal in omaric. Včeraj kletna omarica - uporabljal je nek mehak kabel, nanj je natikal nekakšne 'vtikače' - je pa 6mm2 ...
6 je dovolj, sam sem dal 10, ker mi je ostal od dovoda. Mehka žoca se lepše zvija, rabiš pa votlice gor dajat pod nujno. Trda je pa tako - malo je nerodna, a če se znajdeš ni težav. Sam sem jo lepo nakrivil kot je bilo treba in pripravil, nato pa samo še vtakneš in zategneš.
LP,
Samojed
Za te zadeve uporabljam 6 kvadrat trdo žico,najbolje jo je ustrezno spigat zunaj ;samo namestiš in priviješ ,pa še pri roki je ,uporabiš ostanke dovoda v omarico :wink:
Največji riziko v življenju je, če nikoli nič ne razkiraš
6mm2 večžilno. Z enožilno je hudič delat, pa še skin effekt je prisoten ( Big Grin )
Da ne bom delal reklame, jaz uporabljam FID in varovalke od istega proizvajalca, tako da kar s povezovalno letvijo povežem vse skupaj. Tako mi priključki pridejo spodaj. Pri večvrstnih omaricah pa vrste med seboj povežem s 10 kvadrat.
pikec Napisal:6mm2 večžilno. Z enožilno je hudič delat, pa še skin effekt je prisoten ( Big Grin )

Skin effekt. Upam da je smeško na koncu zaradi te trdive, ne nasplošno Big Grin
LP,
Samojed
Samojed Napisal:
pikec Napisal:6mm2 večžilno. Z enožilno je hudič delat, pa še skin effekt je prisoten ( Big Grin )

Skin effekt. Upam da je smeško na koncu zaradi te trdive, ne nasplošno Big Grin

Še v oklepaje sem ga dal, a ni jasno? Big Grin
Najbolj enostavno je dati fid stikalo in varovalke v isto linijo in med seboj povezati z letvijo.Če pa ni tako, je pa
-Do tarifnega odklopnika 10mm
-Od tarifnega do fid stikala 6mm
-od fid do varovalk 6mm( fid namreč ni varovalka in med tarifnim in prve naslednje varovalke se presek naj ne bi spreminjal)
Mehka žica bolje prenaša temperaturne preobremenitve.
Hvala za odgovore - da bi dal mehko žico nisem niti pomislil :oops:
No kupil sem že trdo in bom sprva sprobal s to.

Hvala še enkrat.
Lp
Bogdan
Brez kakršnega koli kompliciranja. Povezovalna letev oziroma tak presek kot je dovod, ker fid ni varovalka.
Vse se da, če se hoče!
Kaksne Povezovalne letve obstajajo...elektricar mi je rekel naj kupim brikano letev.. Kaka je to?
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.elektrotrgovina.si/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/t/f/tfss-1v-12.jpg">http://www.elektrotrgovina.si/media/cat ... -1v-12.jpg</a><!-- m -->
Izgled letve je podal že magma. Drugače pa se to imenuje tri polna fazna zbiralka ali bolj po domače trifazna zbiralka.
1 2
Iskanje po temi