Objave: 44
Teme: 5
Ocena:
0
Mene pa zanima kje je ponavadi odtok za kondenz iz notranje enote klime.
Sedaj ko obnavljam satnovanje bi rad naredil predinštalacijo da ne bi potem spet vrtal sten.
Nekako si predstavljam, da je odvod nekje za enoto. Ne vem pa na kateri višini in ali je na levi ali desni strani oz. koliko od roba enote.
Kupiti pa nameravam mitsubushijevo klimo najbrž FD model.
Ocena:
0
Ja sifon ne bom pozabil. Za zunanjo enoto že imam rešitev oz. bom lovil kar v neko posodo ker ni nobenega odtoka blizu. Črpalke pa ne mislim dajati.
Za notranjo enoto pa imam kuhinji odtok samo skozi steno in še dva metra po steni. Muči me samo kje zvrtati luknjo. Verjetno ne more biti drugače kot, da je nekje pri dnu enote. Levo ali desno pa je verjetno možno prilagajati.
Objave: 66
Teme: 21
Ocena:
0
jst sm spelal pri novogradnji v odtok-sifon, na vrhu sifona sm zvrtu luknjico in cev notr spelal in imam še vedno dostop... okol luknjice pa zamažeš z silikonom...
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
Če si predstavljaš notranjo enoto lahko narediš odtok 8 cm od desnega konca notranje naprave ali 4cm od levega konca naprave. Skupna širina naprave je 800mm. Od stropa pa naj bo oddaljena sredina luknje odtoka vsaj 350mm
Ocena:
0
Telmos...hvala za odgovor. To sem rabil.
Pa saj sem si nekako tako predstavljal ampak vseeno je pametno vprašati.
Objave: 841
Teme: 30
Ocena:
11
Da ne odpiram nove teme,
Imamo narejeno predinstalacijo za klimo, samo problem vidim v odtoku kondenza, namrec monter ki nam je delal, vse okrog ogrevanja, vodovoda, je delal tudi to. Kondenz je speljal direkt v odtocne cevi iz kuhinje, ki gredo naprej do kopalnice in potem naprej v zunanjo kanalizacijo. Vmes je naredil sifon. Samo ta je zdaj suh in tudi potem bo not voda samo takrat ko hladis. Potem pa predvidevam da tista voda v sifonu zelo hitro izhlapi. Zdaj imamo cez tist pokrov doze stensko uro, se nic ne vidi. Danes ko sem uro prestavljal pa sem se na to spolnil in voham pri tistem pokrovu pa ravno ne disi :oops:
Tako da ta resitev se mi niti malo ne zdi posrecena. Ce bomo kdaj gor res obesili klimo, vrjetno tole ne bo dobro. Kako zdaj to resit? Postemat pa cev posevno po steni in speljat direkt ven?
Kaksna cev bi to morala biti, ker to bi moral potem speljat po steni cez spalnico in potem prevrtat zunanjo steno in ven. Sprasujem pa to zdaj zato, ker bomo v jesen delali fasado in bi bilo pametno to prej nekak resit.
Ker tist v kanalizacijo je speljano s 30mm kanalizacijskimi cevmi, tako cev zdaj razbijat cez spalnico se mi zdi malo prevec. Pri sosedu vidim da ima ven pri zunanji enoti in potem v zleb speljano kar s gibljivo plasticno cevko, meni se zdi ista kot jih uporabljajo tudi elektricarji za kable.
Kako nastalo stalo resit? Ker drugace se mi zdi da bo to smrdelo.
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Ne razumem dobro to "naredil sifon".
Kaj ga je naredil iz kolen?
Namreč obstoja namenski sifon za klime:
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")hutterer-lechnerunichr("46")com/sl/products/catalog/Air-condition-and-ventilation/HL138unichr("46")aspx[/url]
Sifon pa jasno mora vsebovati vodo, da bo opravljal svojo funkcijo. In če se posuši, bo treba natočiti vodo.
Pa vseeno če je to klima, umivalnik, stranišče ali talni sifon.....
Seveda lahko tudi spelješ nekam ven.
V odtoke iz žlebov se tudi speljuje, ampak tudi tam ni nujno da je brez vonjav
Običajno se v odtoke žlebov spelje zunanja enota. Tam pa je vseeno če kaj smrdi ali ne.....
Pred leti sem imel speljano v sifon kuhinjskega korita (tako kot se priklopi pomivalni stroj, če nimaš posebnega odtoka). Ker je to nad sifonom ni bilo nobenih vonjav. Slabost pa je, da se je na tem priklopu nabirala maščoba in sem moral cev občasno čistiti.....
Eni imajo speljano v kotliček WCja, drugi imajo speljano nekam na vrt in ga tako zalivajo.
Jaz sem izkoristil zbiralnik deževnice in napeljal cev tja .....
Če ti imaš preko tega sifona speljan odtok obeh enot (zunanje in notranje enote), potem ko boš klimo imel in če jo boš rabil tako za ogrevanje in hlajenje, pa bo sifon vedno zalit in problemov ne bo. Pozimi ti bo zalivalo sifon z zunanjo enoto, poleti pa z notranjo.
Objave: 13279
Teme: 13
Ocena:
-503
Namenski sifoni za klimo se lahko posušijo, pa ne bo nič ven smrdelo. Plovec zapre odprtino ob presušitvi.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Ocena:
9
No, potem toliko bolje in problem rešljiv.
Ocena:
11
Ja sifon je naredil iz kolen. Kak lahko zdaj to popravim?
Ocena:
9
Izbereš enega od namenskih sifonov s kroglico:
[url]httpunichr("58")//mgkunichr("46")si/montaza-klima-naprav/odvod-kondenza/sifoniunichr("46")html[/url]
in z njim nadomestiš ta sifon narejen s koleni.
Lahko pa ta sifon s koleni pustiš in ta namenski sifon montiraš pri klimi
Če sam tega ne obvladaš, pač poišči mojstra, ki ti bo to naredil.
Verjetno pa popolnoma brez štemanja ne bo šlo.....
Ocena:
11
Se pravi, potem zdaj pustim tako kot je, pa bo potem tist, ki bo klimo montiral to zrihtal.
A pa se da to zdaj vmes not zmontirat, kolker se mi zdi, tisti sifoni imajo potem zamik cevi.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://mgk.si/montaza-klima-naprav/odvod-kondenza/sifoni/podometni-sifon-za-klima-napravo-prikljucek-16-32mm.html">http://mgk.si/montaza-klima-naprav/odvo ... -32mm.html</a><!-- m -->
Ali gre pri tem vmes med cev, da gre potem ravno naprej?
Objave: 5764
Teme: 1
Ocena:
32
Direktno cev natakneš gor na priključek, ki je namenjen za pomivalni stroj oz. kar koli drugega. Nobenega sifona ne rabiš. Funkcijo sifona opravlja sifon od umivalnika, ki pa je predvidevam vedno nafilan z vodo in stane cca. 4 eure.