Objave: 26
Teme: 8
Ocena:
0
Zdravo ! Zakaj se mi v hladilniku electroluxs nabira voda ? Vode je za cca 1 dcl v 14 dneh. Ali lahko zamenjam gumo okoli vrat ali moram klicati serviseja ?
lp
Objave: 526
Teme: 5
Ocena:
0
Poglej na zadnjo steno, kje imaš (običajno bolj spodaj) kanalček (kot žleb), kjer se zbira kondenz, iz njega vodi cevka (luknjica na najnižji točki žleba) skozi zadnjo steno na kompresor, kjer nabrani kondenz izpari. Lahko da se je zamašila cevka (poskusi očistit s kakšnim zobotrebcem ipd...), ali je zamašen žleb (pri nas je bila recimo vrečka s solato pritisnjena čisto ob zadnjo steno in je po njej tekel kondenz na dno hladilnika namesto v luknjico).
Upam, da sem bil dovolj nazoren, lahko je pa seveda tudi kaj drugega.
Objave: 5
Teme: 0
Ocena:
0
Saj vem da je stara tema. Pa vseeno nebi odpirala nove.
Pri nas se nabere voda, zadaj v posodi za kondenz. Pa me zanima kaj bi lahko bilo? Steče ven po kanalu in potem namesto da bi shlapela se nabere v posobi. Posobo moramo na 3 tedne prazniti drugače teče ven.
Hladilnik je star 11 let. Do pred poletjem je bilo vse brez problema.
Objave: 1417
Teme: 0
Ocena:
20
9.10.2025 ob 08:13
(*Zadnja sprememba objave: 9.10.2025 ob 08:14 uporabnik ivank_.)
Sabina, verjetno tesnilo vrat ne opravlja več dobro svoje naloge in ne tesni dobro, zato zrak kroži, izloča se več vlage, ki steče v posodo za kondenz, toplote kompresorja pa ni dovolj, da bi ta voda izhlapela. Sedaj je tudi več vlage v zraku, poleti jo je manj, zato težava sedaj.
Najprej očistite tesnilo in s kakšnim papirjem preverite, ali dobro stisne po celem obodu. Lahko so tudi tečaji vrat povešeni,...