PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Klasična gradnja obračun fasade, ali se v fasado šteje tudi površina oken?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ne vem če ima kdo podobno izkušnjo kot jaz. Dogovoril sem se z izvajalcem za 34,10 EUR/m2 + DDV fasade kar je zajemalo:
Izdelava fasade v sestavi:
- lepljenje stiroporja deb. 10 cm
- lepilna malta
- fasadna mrežica
- lepilna malta
- vogalniki za fasado
- z obdelavo špalet
- izdelava zaključnega silikatnega ometa 0-4 mm
- postavitev fasadnega odra

!!!Po končnem obračunu sem opazil da mi je v izdelavo fasade zaračunal tudi površino oken. !!!
:evil:

Meni ni logično da se za to površino obračunava fasada, saj se tam ne uporabi noben material, on pa pravi da se obračunava celotna površina zaradi obdelave špalet.
V pogodbi imava napisano da se cene (poleg fasade mi je delal še vsa gradbena dela) obračunavajo po enotnih cenah (po sistemu »fiksne cene po enoti mere«).

Kakšne izkušnje imate vi ali so vam računali izdelavo fasade in v to površino všteli tudi okna ali ne? :?:
mislim, da okna do 3m2 vštevajo vsi ..... :oops:
Ti je kar pravilno obračunal - s špaletami se zamudi bistveno več, kakor da bi ti delal površino okna.

Meni sicer ni vštel oken , ampak mi je obračunaval vsak tekoči meter špalete - kar me je na koncu več stalo.

Ne obračunava pa se ponavadi površin oken oz. vrat do 3m2.

Lp
Saj ni težko, sam d'nar je treba imet
Jest imam:
tri okna 2,8m x 2m = 5,6 m2 x 3 kom = 16,8 m2
eno okno je 1,8m x 2m = 3,6 m2
in garažna vrata 4,2 m x 2,5 m = 10,5 m2

Če se večje površine od 3 m2 ne zaračunavajo potem bi mi moral ta okna in vrata odšteti, to je 30,9 m2 :?:

Ali obstaja kakšen predpis/pravilnik po katerem se se vidi kakšne površine se odštejejo?
Meni je že v predračunu v postavki navedeno z obdelavo špalet.
po gr. kalkulacijah:

okna do 3m2 se ne odšteva
za večja se obračuna špalete posebej
g.g. Napisal:Jest imam:
tri okna 2,8m x 2m = 5,6 m2 x 3 kom = 16,8 m2
eno okno je 1,8m x 2m = 3,6 m2
in garažna vrata 4,2 m x 2,5 m = 10,5 m2

Če se večje površine od 3 m2 ne zaračunavajo potem bi mi moral ta okna in vrata odšteti, to je 30,9 m2 :?:

Ali obstaja kakšen predpis/pravilnik po katerem se se vidi kakšne površine se odštejejo?

Pri prvih treh ti lahko odšteje 2,6m2 x3, pri drugem oknu ti odbije 0,6m2, pri garažnih vratih pa bi ti lahko računal povšino 7,5m2, kar je verjetno ugodneje zate kot bi ti obračunal 9,2 tm obdelave špalet. skupna povrina ki jo lahko odšteješ torej znaša 19,9 m2 in ne 30,9....

lp, Janez
JanezJe Napisal:Pri prvih treh ti lahko odšteje 2,6m2 x3, pri drugem oknu ti odbije 0,6m2, pri garažnih vratih pa bi ti lahko računal povšino 7,5m2, kar je verjetno ugodneje zate kot bi ti obračunal 9,2 tm obdelave špalet. skupna povrina ki jo lahko odšteješ torej znaša 19,9 m2 in ne 30,9....

lp, Janez

Če prav razumem vsako okno/vrata površine nad 3 m2 se zaračunava le 3m2 ostalo se pa ne zaračunava v mojem primeru.

tri okna 2,8m x 2m = 5,6m2 -3m2 =2,6m2 x3 kom =7,8 m2
eno okno je 1,8m x 2m = 3,6m2 -3m2 =0,6m2
in garažna vrata 4,2 m x 2,5 m = 10,5m2 -3m2 =7,5m2
skupaj = 15,9m2 (pri tebi verjetno napaka 19,9 m2)

Zanima pa me predvsem ali obstaja kakšen predpis/pravilnik po katerem se se vidi kakšne površine se odštejejo?
Tako kot ti je že en zgoraj napisal, je obdelava špalet dosti bolj zamudno delo, kot položiti nekaj ravnih m2 okna. Praviloma se zato okna ne odbijajo (razen izraziro velikih površin, kar pa v tvojem primeru ni). Tak obračun je tudi cenovno ugodnejši. LP.
pravilnik je okna oz. površine oz. odprtine do 3 m2 se ne odševajo..to ne pomeni, če imaš okna velika po m2 in da jih imaš 7 je to 7 m2 in bi ti moral oštet...

ampak...če imaš eno okno 4 m2 veliko to ti more odštet, ostale odprtine pod 3 m2 pa ne!!!!¨tak je pravilnik!
Obrtna zbornica Slovenije, Sekcija slikopleskarjev in črkoslikarjev je izdala publikacijo: Normativi porabe časa in materiala ter pravila merjenja za obračun slikopleskarskih del. Na strani 108 je zapisano veliko o načinu merjenja in obračunavanja, o odprtinah pa toliko:
a) odprtine velikosti do 3m2 se ne odbijajo in se špalete NE obračunavajo posebej
b) pri odprtinah velikosti preko 3m2 do 5m2 se odbijajo površine preko 3m2 in se njihove špalete posebej NE obračunavajo
c) pri odprtinah velikosti preko 5m2 se odbijajo površine preko 3m2 in SE špalete posebej zaračunajo
d) Če so špalete širše od 20 cm, se širina preko 20 cm obračunava posebej v m2 (ne glede na velikost odprtine)
Zahvaljujem se vam za odgovore, priročnik SLIKOPLESKARSKA DELA - Normativi porabe časa in materiala ter pravila merjenja za obračun slikopleskarskih del, sem našel na Obrtni zbornici, naročiti se ga da na spodnji povezavi.

[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")ozsunichr("46")si/prispevekunichr("46")asp?IDpm=3922[/url]
Iskanje po temi