Objave: 7
Teme: 1
Ocena:
0
Jaz sm se pa že tolažila, da na Zaplani ni visok komunalni prispevek, pa vidim, da ne bo ravno poceni. Sicer spadava v občino Vrhnika, ampak med počitniške objekte.
Kdaj pravzaprav plačaš komunalni prispevek? Lahko že preden vložiš gradbeno?
Objave: 5448
Teme: 33
Ocena:
0
komunalc plačaš na koncu, glede na izveden pgd. ko imaš plačano, neseš vse skupaj na ue za izdajo gradbenega.
ja, tarife za komunalce so nekaj spremili ne tako dolgo tega nazaj, ponavadi se plač več po ta novem. kaj čmo, država/občina je nenasitna..
Objave: 4249
Teme: 26
Ocena:
1
Danes v Delu lahko preberete na 4. strani, kako bo odslej v Kranju. Kar malo glava peče.
lp
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Objave: 4249
Teme: 26
Ocena:
1
V glavi imam le cifro za Kranj - 17 - 18 k€ za 200m2 hišo na 600m2 parceli. Nekaj pa piše tule:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://ls.lex-localis.info/KatalogInformacij/VsebinaDokumenta.aspx?SectionID=5d2de8d5-c392-492a-be90-edfb7c272d3c">http://ls.lex-localis.info/KatalogInfor ... fb7c272d3c</a><!-- m -->
točka 6 - gradivo a,b,c,d,e,f,g,h pdf-ji področij t.i. centra in opremljenosti
Nimam pa pri roki časopisa, da bi lahko prepisal vse cifre...
lp
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Objave: 436
Teme: 20
Ocena:
0
Danes dobil odločbo o višini KP natančno 24 dni po vlogi in dvakratnem posredovanju.Ker se mi cifra zdela pretirana sem že vplačal in popoldne na UE LJ-Šiška že oddal vlogo za izdajo GD.So mi pa upoštevali pri vlogi sem oddal dokazilo o plačilu samoprispevka v letih 95-98 za lokalno cesto kar je takrat naneslo več kot 200.000 takratnih SIT.Izračunali pa so mi malo manj kot 2200 EUR občina Medvode.
Objave: 148
Teme: 9
Ocena:
0
Danes plačal za 249m2 hiše in 447 m2parcele 3927,38€ kom. prispevka vložil prejšen teden v poned. občina Komenda, če bi hotel imeti še kabelsko tv bi moral plačati še 728,99€ - ampak kaj mi bo občinski kabel če imam že sedaj siol tv je pa še vedno možnost kasnejšega plačila in prikopa. Precej pohvalno za občinarje jih bom moral obiskat z :?:
lp
r
vprašam torej sem
Objave: 135
Teme: 5
Ocena:
0
nekaj me pa zanima, če se pritožiš na odločbo za komunalni prispevek, ali moraš prav tako plačati znesek? V odločbi samo piše da po roku 30 dni začnejo teči zamudne obresti! Ta rok velja tudi ne glede na pritožbo?
LP
Objave: 2374
Teme: 64
Ocena:
0
Mene pa zanima, kakšni so bili vaši (nasploh, ne samo v tej temi...) - utemeljeni - razlogi za znižanje komunalnega prispevka (je to npr. mlada družina, predhodna vlaganja v komun. infrastrukturo...ipd.)?!
Ali se predhodna vlaganja dokazujejo zgolj in samo s papirji (npr. kakšne samoprispevek...itd.), ali so vam morda že kje upoštevali zgolj to, da npr. vaši starši živijo v tej občini, oz. da sami izhajate iz te občine itd.?!
Kako pa je s pritožbo na odmero kom. prispevka - kakšne pritožbene razloge ste ubrali pri sestavi le-te?!
Za vsakršna pojasnila, odgovore vam bom hvaležen...
lp
Objave: 1237
Teme: 62
Ocena:
0
da malo obnovim temo ! tudi mi smo dobili približni izračun, ki znaša od 3500 do 4000 (tako so na hitro izračunali na občini) sedaj pa mene zanima kako lahko ta prispevek znižam. ali ima kdo kakšen osnutek pritožbe oz česarkoli kar bi mi pomagalo napisati pritožbo?
ne vem niti kako začeti, tako da bi mi vsaka info prišla prav
do konca tedna pa dobim uradno odločbo in bi rad bil pripravljen, ad čim prej pridem do gd.
lp, in hvala za pomoč
Objave: 243
Teme: 13
Ocena:
0
[quote="cardynal"]da malo obnovim temo ! tudi mi smo dobili približni izračun, ki znaša od 3500 do 4000 (tako so na hitro izračunali na občini) sedaj pa mene zanima kako lahko ta prispevek znižam. ali ima kdo kakšen osnutek pritožbe oz česarkoli kar bi mi pomagalo napisati pritožbo?
Če imate na in ob parceli vse potrebne napeljave, ki pritičejo komunalnemu prispevku, potem je znesek majhen in ne vem, zakaj bi manjšali. Sam sem recimo plačal v lanskem letu komunalca za popolnoma neurejeno zemljišče, brez kakršnekoli napeljave, 9.300 €. Izračun je bil sicer dobrih 11, vendar si je občina neupravičeno prištela solastniško cesto, s katero nima nič.
Vem, da je vsakršen strošek za tovrstno infrastrukturo odveč, vendar na ta račun se občinski uradniki dobro okoriščajo. Sam bi ukinil plačevanje nečesa, česar nimaš. Poberi ob izgradnji pavšal in basta. Ne pa, da se na podlagi teh zneskov naredi bore malo. No zašel sem s teme.
Lp