PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija KOMUNALNI PRISPEVEK - Moravče

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
halooooooo?? za koliko kvadratov pa???? :roll:

Sem samo firbec, kako bi ti pa pomagala pa ne vem...obisk pri županu mogoče???
Pozdravček :wink:
se boš zjokal...je občina požrešna...vesel bodi, da ni več... očbina vodice vas Zabukovje...

komunalni prispevek ne glede na velikost hiše ampak z min gredbeno parcelo 500m2..je 25000 eur, je cesta, ni kanalizaicije, je voda ni meteornega odvodnavanja je telelkom štrom....

veliko hišo imaš, če bi imel manjšo, bi bilo tudi manj komunalca....300m2?

lp
Zdravo

znesek je kar visok. Jaz sem plačal v isti občini predslabima dvema letoma (avgust 2006) cca. 3.000 € za hišo, ki ima bivalne površine 142 m2+klet. Kolikor vem se površina kleti v tej občini ne upošteva pri izračunu prispevka, prav tako ni pomembna velikost parcele in tudi nadstreški,...

V mojem primeru gre mimo parcele asfaltirana cesta, voda in elektrika sta nekaj metrov stran, javne razsvetljave pa tudi ni.

Če bi izhajal zgolj iz kvadrature - v kolikor imaš cca. krat 2 v primerjavi z mojimi 142 m2, in če upoštevamo še malo inflacije, bi se kar približali številki, ki so ti jo naračunali.

Najbolje se je oglasiti na občini (če se prav spomnim je tam g. Kos) in poglejta, kaj so upoštevali pri izračunu - mogoče pa projektant ni pravilno povzel rekapitulacije površin oz. da je tudi površina neke terase,... prikazana-prišteta, kot da gre za bivalno površino.

LP
Meni kleti, ki je velika cca. 90 m2 definitivno niso upoštevali pri izračunu komunalca.

LP
Sigurno jo imam - res pa ne vem, ali se je v slabih dveh letih kaj menjala zakonodaja na tem področju oz. predpisi Občine Moravče.

Vem, da je način izračuna od občine do občine različen - kot rečeno v Moravčah ni pomembno, kako velika je parcela, v Domžalah pa (kolikor vem) je velikost parcele ena glavnih postavk.

LP
Ja, to je pa sedaj nekaj čisto drugega, kot še slabe 2 leti nazaj v mojem primeru. Se zdi, da je s tem odlokom vse tako nazančno definirno in se vse skupaj izračunava s točno predpisano formulo tako da dvomim, da se bo tu dalo kaj bistvenega doseči. Rešilna biljka bi bila, kot sem že omenil, da so na občini izhajali iz neke rekapitulacije površin, ki jih je naredil projektant, in da je projektant napačno vštel neke površine zraven, ki sicer ne sodijo??

Se zdi, da tu upanje umira zadnje in da bo nazadnje tudi to umrlo.

Malo tolažbe (sicer slabe) lahko najdeš, da te tekom gradnje čaka še toliko stroškov, ki te bodo zaradi svoje višine zelo neprijetno presenetili glede na neke začetne ocene na papirju, da je teh 2-3.000 € več pri komunalcu v primerjavi s tistim, kar si računal, prava malenkost.

LP
Ima kdo link to tistih strani kjer pise formula za izracun prispevka v tej obcini z posameznimi faktorji?
Iskanje po temi