Objave: 9
Teme: 3
Ocena:
0
Želim izvesti predinštalacijo za klimo, ki jo bom ??? mogoče kasneje tudi montiral.
Planiram tri notranje enote in eno zunanjo. Določene stvari sem že proučil (moč, pozicija, višine, odmiki notranjih enot, premeri cevi), zanima pa me ali je pomembno na katero stran doze za klimo sta pripeljani cevi (levo ali desno) in kako dolge cevi moram pustiti za priklop zunanje enote?
Doze imam že vzidane - standardne podometne za klimo širine cca. 10cm in dolžine cca. 60cm z izvedenim odtokom kondenzata.
Sedaj moram napeljati cevi, kar bom izvedel po zunanji strani pod fasado.
Prosim za informacije kje bi dobil kakšna navodila za izvedbo inštalacije ali za vaše izkušnje.
lp
Objave: 124
Teme: 22
Ocena:
0
sam sem s prijateljem naredil predinštalacijo. vgradila sva dozo, do nje pripeljala rebrasto cev (3X 2.5mm2), kondenz sem speljal prek sifona kar v odtoke, do zunanje enote pa sem speljal še eno rebrasto cev za elektriko + dvojno predzolirano bakreno cev. če se ne motim, mora biti bakrena cev na levi strani doze, če gledaš od spredaj..
upam, da bo kaj v pomoč...
hasta la victoria siempre
Objave: 871
Teme: 125
Ocena:
0
Ja, obvezno na levi. Pa pazi, da cevi na koncu dobro zapreš, da ne vdre vlaga oz umazanija not. Najbolje je, če jih lahko kar hartlotaš.Kabel je pa običajno 5x1.5mm2
Objave: 1060
Teme: 56
Ocena:
0
Ali moram za predinštalacijo klime el. kabel pripeljati do obeh enot, ali samo do ene, vseeno do katere?
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
vseeno do kater pripelješ elektriko - ker se bo od tam naprej po kanalu (kjer bodo šle vse cevi) peljale tudi el. žice.
LP
Objave: 85
Teme: 34
Ocena:
0
A bakrene cevi boste zaključili v dozi? Meni je predinštalacijo postavil mojster, ki sicer montira klime, in je pustil bakrene cevi in električne kable kar tako, da štrlijo iz zidu. To pomeni, da se bodo inštalacije pozneje videle, ali jih bo pripeljal v klimo od zadaj?
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
če jih je postavil (bakrebne cevi) na pravo mesto s ejih ne bo videlo - ker bod o prišle za notranjo enoto, mora pa imeti malo viška cevi ki jih spelje ob zdanji strani enote do pirklopov....viške bo seveda takrat povezal.
tako da brez skrbi...razne ene škatle ne bo videti nič.
Objave: 78
Teme: 7
Ocena:
0
jaz sem kupil podometne doze, prav za klimo, katere imajo tudi pokrov(cca 45*6,5*13 cm). Obe bakreni cevi in elektriko lepo napelješ v dozo in zapreš dokler ne montiraš klime.
Cevi pa pazi da bojo res pripeljane z leve strani, ker imajo klime desni priklop in jih tako lažje zvežeš skupaj.
lp
Do strehe se zida bajto s cegli, naprej pa z dnarjem!
Objave: 1060
Teme: 56
Ocena:
0
Kje si kupil te doze?
Jaz imam trenutno za klimo instaliran el. kabel 3x2.5, pa ne vem če bo to pravi kabel za priklop recimo 3.5 kW klime. So tu kaka pravila glede tega?
Objave: 122
Teme: 2
Ocena:
0
pomoje bo to kr dobr....
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.dines.si/klima-naprave/fujitsu/inverter/stenske/model1/index.php">http://www.dines.si/klima-naprave/fujit ... /index.php</a><!-- m -->
Objave: 78
Teme: 7
Ocena:
0
BlackHole Napisal:Kje si kupil te doze?
Jaz imam trenutno za klimo instaliran el. kabel 3x2.5, pa ne vem če bo to pravi kabel za priklop recimo 3.5 kW klime. So tu kaka pravila glede tega?
jaz sem jih konkretno kupil v Diamond centru v Sežani, mislim da je bla ena doza nekaj čez 3k. Glede kabla mi je blo rečeno, da naj dam 5x1.5, sem pa imel doma že nekaj kabla 5x2.5 in sem uporabil tudi tega. glede tvojega kabla pa ne vem, sem premalo "doma" v elektriki. Vprašaj tistega ki ti je delal elektriko po bajti, on že mora vedet.
lp
Do strehe se zida bajto s cegli, naprej pa z dnarjem!
Objave: 25
Teme: 9
Ocena:
0
Evo eno staro temo........
Kje na Celjskem bi se dalo kupit take doze za predinštalacijo klime ???
Objave: 675
Teme: 44
Ocena:
0
Samo še nekaj da se ne pozabi:
1. potrebuješ povezavo (ponavadi 3-4 žile med zunanjo in notranjo enoto)
2. potrebuješ en dovod 3x1,5m2 - tega se običajno pripelje do notranje enote
RAZEN če imaš klimo panasonic - ta potrebuje napajanje pri zunanji enoti
LP, Goran
Objave: 4597
Teme: 212
Ocena:
3
Kaj pa cevi, kakšen premer in izolacijo je pametno dati.
Ta, s aktero so meni v stari hiši naredili (bela penasta) ni primerna za predinštalacijo, je preveč mehka izolacija.