PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Komunalni prispevek

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lep pozdrav
Na kašen način se izračunava komunalni prispevek po novem zakonu o gradnji.
Nama so izračunali 20.000 :evil: po sledečih podatkih:
- gradbena parcela 440 m 2 - kar ni več ampak se šteje celotna parcela 1166 m2
- bruto površina 240 m2
Ali ima mogoče kdo kakšen link na zakon o odmeri komunalnega prispevka.
Drugače je to občina Dol pri Ljubljani.

LP HG[/b]
obstaja preglej linke.... koliko imaš neto m2 hiše?
neto je 143m2

lp hg
ja to bo to...... komunalci so britof voge (videl na lastne oči)...od 10 do 60 tisoč eur......
občine potrebujejo denar....... Cry Cry Cry
Meni so na občini povedali takole, nova zakonodaja nima z komunalnim prispevkom nič skupnega, izračun ostane isti dokler ne spremenijo odloka o izračunu komunalnega prispevka.

Je pa od občine odvisno in območja izračuna kom. prispevka kam padete, nekaterim jemljejo zgolj gradbeno območje hiše, ki ga določi projektant, drugje vzamejo celo parcelo katere lastnik si...

lp
Komunalni prispevek je določen na podlagi programa opremljanja glede na stopnjo opremljenosti zemljišč s komunalno infrastrukturo in drugo infrastrukturo ter glede na priključno moč in zmogljivost komunalne infrastrukture na poselitvenih območjih.
Komunalni prispevek odmeri pristojni organ občinske uprave z odločbo. Zoper odločbo je dovoljena pritožba, o kateri odloča župan.

Komunalni prispevek se obračuna 50% na gradbeno parcelo in 50% na neto tlorisno površino objekta.

Meni so izračunali 4.500 evrov, kar je manj, kot sem pričakovala.
končno Napisal:Komunalni prispevek je določen na podlagi programa opremljanja glede na stopnjo opremljenosti zemljišč s komunalno infrastrukturo in drugo infrastrukturo ter glede na priključno moč in zmogljivost komunalne infrastrukture na poselitvenih območjih.
Komunalni prispevek odmeri pristojni organ občinske uprave z odločbo. Zoper odločbo je dovoljena pritožba, o kateri odloča župan.

Komunalni prispevek se obračuna 50% na gradbeno parcelo in 50% na neto tlorisno površino objekta.

ODvisno od občine do občine.
cace Napisal:
končno Napisal:Komunalni prispevek je določen na podlagi programa opremljanja glede na stopnjo opremljenosti zemljišč s komunalno infrastrukturo in drugo infrastrukturo ter glede na priključno moč in zmogljivost komunalne infrastrukture na poselitvenih območjih.

ODvisno od občine do občine.

ja res je
[quote
Pojdi na spletno stan od vaše občine in spodaj desno imaš možnost sama izračunat komunalni prispevek.
Vneseš samo m2 gradbene parcele in neto stanovanjsko površino, ter klikneš izračunaj. Izpiše se ti cena za vodovod, kanalizacijo, centralno, javne ceste in skupni znesek.
Vsaka občina ima svojo cena na m2 komunalne opreme.

Nas bo prišlo 6000 evrov komunalni prispevek, ker ne bomo priklopljeni na plin, ki je v bližini, drugače bi bilo 8000. Gradbena parcela 380m2 neto stanovanjske površine 177

Lep pozdrav
kakor je meni znano se mlado družino upošteva le pri GD (nama so oprostili plačilo 230EUR), komunalc pa na polno-razen če ni kaj drugače po novem... :?

komunalca se da zbijat če bi prejšni lastniki kakorkoli investirali v infrastrukturo, seveda z dokazili ker pa pri tebi infrastrukture ni bo težko kaj zbiti...
Mene pa zanima, če kdo ve koliko je imel komunalni prispevek na Vrhniki ?

Kupila sem parcelo na Zaplani. Okol 900 kvadratov,, hiška bo pa okol 100 kvadratov.

Ta prvi prispevek me je na rit vrgu, glede cene.
pozdravljena!

Včeraj sem plačala komunalni prispevek za hišo na zaplani v višini 8441 e. Gre samo za razliko med obstoječim objektom in novogradnjo. Do parcele je makadam, elektrika je obstoječa, vodovoda ni. Upoštevali so 125 m2 nove neto površine, ter 568,3 m2 gradbene parcele in od tega odšteli 76,5 m2 neto površine starega objekta in 568,3 m2 gradbene parcele.

Komunalni prispevek je odvisen v katerem območju leži parcela (naša leži na območju predvidenem za počitniške hiše, kar poveča komunalni prispevek). Pozanimaj se če boš sploh dobila gradbeno dovoljenje, saj občina Logatec ne izdaja GD za Zaplano, dokler nebo komunalno urejena, nevem pa, kako je z občino Vrhnika.

Kje na Zaplani pa je vaša parcela?

LP Karmen
Ojla Karmen in Hiška,

odvisno je, ali je parcela pod vrhniško ali logaško občino. Logatec ima precej višji komunalni prispevek. Karmen, a je tvoja v logaški? Midva sva dala informativno izračunati (Vrhnika) in je prišlo za pribl. 120 kvadratov novogradnja na pribl. 600 m gradbeni parceli - dobrih 5.000 EUR. V zadnjem času naj bi se prispevek nekoliko povišal, ampak nama so rekli, da ne bistveno. Kaj pa to pomeni, pa bova videla v kratkem ...

LP!
Naša parcela je na meji in pade pod Logatec. Največji minus je, da leži na območju namenjeno počitniškim hišam.

Kje je pa vaša, Ande?

LP K
občina Vodice, 8800eur KP, 595m2, 170m bivalne površine. to je znižana cena po tem ko sva dala pritožbo na župana, saj sva že imela določene stroške s prestavitvijo elektrike. je pa trajalo 5 tednov, da je župan odpisal. znižano za 2000 eur!
1 2 3
Iskanje po temi